12/4/18

Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου - Αγνοείται ο πιλότος

Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης βορειοανατολικά της Σκύρου. Αγνοείται ο πιλότος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά που είχαν απογειωθεί από την Σκύρο για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών. Μετά την αναχαίτιση, κατά την επιστροφή του στη Σκύρο παρουσίασε βλάβη και χάθηκε από τα ραντάρ βορειοανατολικά του νησιού.
Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 
Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου και εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις στην επιχείρηση συμμετέχουν.
ΒΗΜΑ

16 σχόλια:

  1. Δεν αποκλειεται το αεροπλανο να εβληθη υπο των Τουρκικων. ΞΑΦΝΙΚΑ χαθηκε η επαφη! Αν επροκειτο για βλαβη δεν θα πηδαγε ο χειριστης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έπεσε από Τουρκο, γύριζε για Π/Γ με κάθοδο Tacan, που σημαίνει ότι ήταν κοντά στο Α/Δ

      Διαγραφή
  2. According to the iefimerida.gr, Turkey's Milliet denies the air fight or presence of Turkish airplanes in the area.

    Πρώτη είδηση είναι σε πολλά τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το θέμα της πτώσης του Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα η Χουριέτ γράφει οτι πρίν απο την πτώση στα ανοιχτά της Σκύρου προηγήθηκε αερομαχία.

    Η Χουριέτ αναμεταδίδει τα όσα αναφέρουν τα ελληνικά μέσα, προσθέτει δε επικαλούμενη τα ελληνικά ΜΜΕ, ότι το ελληνικό αεροσκάφος, που κατέπεσε βορειανατολικά της Σκύρου, είχε εμπλακεί σε αναχαίτηση μαζί με ένα ακόμα ελληνικό αεροσκάφος τύπου Μιράζ, δύο τουρκικών μαχητικών στην περιοχή της Μυτιλήνης.

    Η πτώση του Μιράζ έγινε λίγη ώρα αργότερα κι ενω το αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στην βάση του, γράφει η Χουριέτ.

    Η Μιλιέτ αναφέρει πάντως, οτι σύμφωνα με πληροφορίες απο το Τουρκικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην περιοχή που έγινε το συμβάν δεν υπήρχε κανένα τουρκικό αεροσκάφος.



    Πηγή: Τα τουρκικά ΜΜΕ για την πτώση του Μιράζ- Δεν υπήρχε στην περιοχή τουρκικό αεροσκάφος | iefimerida.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το εχουν ξανακανει οι τουρκοι,και με μιραζ 2000 παλι στη σκυρο νομιζω και με φ-16.Ειναι πολυ μπροστα στον ηκεκτρονικο πολεμο.Θα ριξουν ολη την αεροπορια μας χωρις μαχη,τοσο αχρηστοι που ειναι οι δικοι μας καραβαναδες.Φοβουνται τοσο τον πολεμο που προτιμουν να πεθανουνε παρα να πιστεψουν οτι μπορει ηδη η χωρα να εχει εισερθει σε αυτον.Φοβουνται μη τους κοπει ο μισθος και κοψουν τις σπουδες του γιου μπουλι και της κορης τζεσικας στις αγγλιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες σε κάποιον να διαβάσει αυτά που λές κι εσύ να είσαι δίπλα να τα ακούς.

      Διαγραφή
    2. Aν ηταν Η.Π. θα'πεφτε και το Νο2...

      Διαγραφή
    3. Προς τον θοδωρη και το σταυρο,εσεις να εκπαιδευσετε τα αυτια σας ωστε να μαθουν να ακουν απροβληματιστα την αληθεια.
      Προς ellia cavada;οχι απαραιτητα

      Διαγραφή
    4. Αργυρή εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το θέμα, γι αυτό ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ. Σεβασμός στη μνήμη του Γιώργου.

      Διαγραφή
    5. @ Argiris Milonas,

      Σώπασε. Είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Μην ρωτάς, απλά μην μιλάς και μην προσπαθείς με νεότερη ανησία να δικαιολογήσεις όσες ανοησίες έγραψες προηγουμένως. Απλά σώπασε.

      Διαγραφή
  4. Κρίμα. Αιώνια η μνήμη του παλληκαριού.

    Είτε έπεσε καθαρά λόγω βλάβης είτε έβαλαν το χεράκι τους τούρκοι, πρέπει να γίνει κατάρριψη τουρκικών μαχητικών για να σταματήσουν οι εισβολές στον εναέριο χώρο μας. Φτάνει ρε. Τους παίρνει τους μογγόλους να κάνουν πόλεμο για μαχητικό που θα τους καταρρίψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Let us focus on the WAY. Since the 80's we have lost 100 planes.
    The reason, a grey policy when it comes to violation of our airspace and not only. A Turkish violating our FIR for a meter or second should be shot down. It is time to be clear and decisive

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς όλους τους σχολιαστές
    Σταματήστε τις ανεύθυνες αναφορές.
    Σεβαστείτε τη μνήμη του πιλότου που χάθηκε.
    Μην γράφετε ότι ας κατέβει στο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσο σκεφτεσαι ..ποιοι και τι υλικα ...μας κυβερνουν...ποιοι διαταζουν ...ηρωες........η ντροπη γινεται λυγμος...Γιατι τους αφησαμε ασκεφτα... ?? Για πεντε ψωροδεκαρες ...χωρις αξιοπρεπεια.....χωρις ηθος....χωρις αρετη....χωρις ντροπη..χωρις οτι κανει τον σνθρωπο να διαφερει απ το ζωο..Ας το θυμαται καθε ενας απο μας αν ξαναψηφισει....γιατι αν το αγνοησει τωρα....δεν θα ξαναγεννηθουν ηρωες σαν τον πιλοτο...που επεσε για την πατριδα...για μας....εμεις ειμαστε η πατριδα....ανδρες γαρ πολη....ου τειχη....ουδε νυες κεναι ανδρων...Του χρωσταμε του παιδιου που επεσε για μας...δεν μας χρωσταει...και παει πολυ για ενα ...ρουσφετι να το ξεχασουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά αν ο Ελληνάρας δεν την αμολήσει την ανοησία του δεν μπορεί, θα σκάσει! Είναι μερικές φορές (και σήμερα είναι μία από αυτές) που θα προτιμούσα τα σχόλια να είναι απενεργοποιημένα για να μην έχει την δυνατότητα κάθε τυχαίος ασεβής και ανόητος να γράψει το μακρύ και το κοντό του. Η ανοχή των ιδιοκτητών του blog και η δυνατότητα που μας παρέχουν να πούμε ελεύθερα την γνώμη μας, πολλές φορές παρερμηνεύεται (από εμάς τους αναγνώστες) ως αδυναμία - ενώ δεν θα έπρεπε!

    Κουράγιο στην οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1) Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συναδέλφους-φίλους του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

    2) Σχετικά με τα ακριβή αίτια της πτώσης του αεροσκάφους τον λόγο έχουν οι ειδικοί στρατιωτικοί.

    Μέχρι στιγμής, ως απλοί πολίτες, με τις πληροφορίες που έχουμε από ανοιχτές πηγές, φαίνεται ότι στην περιοχή δεν υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη και η πτώση οφείλεται σε χαμηλή νέφωση και απώλεια προσανατολισμού. Αν ήταν κάτι άλλο ο νούμερο 2 του σχηματισμού θα ανταπέδιδε. Οι κανόνες του "παιχνιδιού" είναι γνωστοί.

    https://www.militaire.gr/pos-epese-to-mirage-2000-5-kai-pos-glitose-ti-syntrivi-kai-to-deytero-ti-teleytaia-stigmi/

    http://www.defence-point.gr/news/den-itan-symmachos-o-keros-gia-ton-piloto-tou-mireou-mirage-2000-5

    Κι όταν σβήσουν τα "φώτα" και φύγουν τα αγήματα, τα λόγια και τα στεφάνια, η πολιτεία να μην ξεχάσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

    Το καλύτερο μνημόσυνο σε όλους αυτούς που θυσιάζονται επί 40+ χρόνια στο Αιγαίο δεν είναι τα μνημεία, τα στεφάνια και τα λόγια πάνω από τους τάφους.

    Το καλύτερο μνημόσυνο είναι:

    Να μην τους ξεχνάμε ποτέ.
    Να φροντίζουμε για τις οικογένειες τους.
    Να φροντίζουμε για την διατήρηση μιας ισχυρής πολεμικής αεροπορίας που θα σκεπάζει με πύρινες ρομφαίες τους Ελληνικούς ουρανούς για την ασφάλεια και του τελευταίου Έλληνα.
    Και να θυμόμαστε ότι όλοι αυτοί δεν βάλανε "βύσμα" για καλύτερη μετάθεση αλλά έπεσαν στην πρώτη γραμμή υπερασπιζόμενοι ανώτερες Αρχές και Αξίες που κάποιοι δεν μπορούν ούτε να τις σκεφτούν.


    Να έχουμε τις ίδιες Αρχές και Αξίες με αυτούς τους σύγχρονους ημίθεους που για την ΠΑΤΡΙΔΑ, δέχονται 7 και 8 φορές το βάρος τους κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων ελιγμών τους και παραμένουν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι...πράγματα που οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν δεν πετάξουμε με μαχητικό αεροσκάφος.

    ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=467gYfQcKmc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.