25/4/18

Μέσα στο 2018 η ιταλική ENI θα επιστρέψει στην κυπριακή ΑΟΖ

  • Το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ΕΝΙ (φωτ.: MarineTraffic)
Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΝΙ θα επιστρέψει στην ΑΟΖ της Κύπρου προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα των γεωτρήσεων έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας στον Κύπριο πρόεδρο. Ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι έγινε δεκτός από τον Νίκο Αναστασιάδη στον απόηχο της… άτακτης υποχώρησης του γεωτρύπανου της εταιρείας.

Στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου η Άγκυρα ουσιαστικά έδιωξε τους Ιταλούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Οικόπεδο 3 και συγκεκριμένα στο στόχο «Σουπιά» για να κάνουν ερευνητική γεώτρηση.
Πάντως ο Κλαούντιο Ντεσκάλτζι τόνισε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς και θα συνεχιστούν το 2019. «Η εταιρεία έχει επένδυση 700 εκατ. ευρώ εντός της ΑΟΖ», σημείωσε και διευκρίνισε ότι για το Οικόπεδο 6 χρειάζεται επιβεβαιωτική γεώτρηση.
Από τη μεριά του ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

2 σχόλια:

  1. Η χθεσινή (27/4/18) εκπομπή των ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ τού Γ. Σαχίνη, με τούς Αντώνη Φώσκολο και Θ. Καρυώτη, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    Ενεργειακοί Πόροι - ΑΟΖ και Γεωπολιτική

    Νομίζω ότι αξίζει ν' αναρτηθεί για ενημέρωση και συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.