28/4/18

Εκτακτο ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αναβάθμιση των 85 F-16

tsipras_f16mesa

Μετά το «αδιέξοδο» της περασμένης Δευτέρας που ανακοίνωσε σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος - Άγνωστο αν η απόφαση συνδέεται και με τις γαλλικές φρεγάτες - Η συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ δεν είχε ανακοινωθεί

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε σήμερα σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των 85 αεροσκαφών F-16 σε VIPER, την οποία και ενέκρινε.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδρίασε εκτάκτως - και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό -υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της αναβάθμισης των F16 σε VIPER  θα φτάσει το ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων.

Την απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανέβασε στο twitter ο υπουργός Αμυνας. 
kamm
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος την περασμένη Τετάρτη, αναφερόμενος στο θέμα των F16 είχε πει ότι σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφλων, αυτό « τυγχάνει της έγκρισης της κυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας» προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για τις καταβολές χρημάτων μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εμπροσθοβαρές πρόγραμμα σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό» διευκρινίζοντας ότι «όσον αφορά τις καταβολές η Ελλάδα μέχρι το 2021 έχει δεσμευθεί για ένα συγκεκριμένο πλεόνασμα στους δανειστές».

«Εκεί που βρίσκεται η διαπραγμάτευση είναι στην καταβολή των χρημάτων για το 2018, το 2019 και το 2020. Για μετά το 2021 μπορούμε να καταβάλουμε μέρη της συμφωνίας μέχρι τη λήξη του προγράμματος» είπε ο κ. Καμμένος συμπληρώνοντας ότι το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί σε δύο χρόνια. Όπως ανακοίνωσε για το θέμα θα ενημερώσει για τέταρτη φορά τον ομόλογό του.

«Τα προγράμματα που γνωρίζετε είναι αυτά που έχουν συζητηθεί στο ΚΥΣΕΑ» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

protothema.gr/

1 σχόλιο:

  1. μεγαλη καθυστερηση
    Επρεπε να ειχαμε ηδη νεα αεροσκαφη. Τουλαχιστον απο δυο διαφορετικες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.