26/4/18

Οι Γάλλοι “πάτησαν” Συρία! Ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ!

Από Π. Καρβουνόπουλο
Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας έχουν αναπτυχθεί στη Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις του διεθνή συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιν Μάτις σε ακρόασή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
«Η Γαλλία μας ενίσχυσε στη Συρία με ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων», σημείωσε ο Μάτις ενώπιον των μελών της Επιτροπής.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου επιβεβαίωσε σχετικά δημοσιεύματα, που η γαλλική κυβέρνηση, διακριτική γενικά για τη χρήση των ειδικών της δυνάμεων, δεν είχε επιβεβαιώσει.
Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν περιορίστηκε να πει ότι: «αποφασίσαμε να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας στο συνασπισμό και συμμετέχουμε πλήρως στην μάχη ενάντια στο Νταές», χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Μάτις δέχτηκε επίσης ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπής για την επιθυμία που έχει εκφράσει επανειλημμένα ο Τραμπ να αποσύρει «πολύ σύντομα» τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία.

«Επί του παρόντος, δεν αποσυρόμαστε», απάντησε. «Θα παρακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες μια νέα προσπάθεια στην κοιλάδα του Ευφράτη εναντίον όσων δυνάμεων έχουν απομείνει από το χαλιφάτο» της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι «σε εξέλιξη», είπε, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις του διεθνή συνασπισμού δυνάμεων που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μάχεται το ΙΚ, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ «πιθανώς να μετανιώσουν» να μην κρατήσουν δυνάμεις τους στη Συρία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα επανεμφανιστούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει υπό όρους.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.