27/4/18

Πάλι υπογρραφές θέλουν, έρχεται νέο μνημόνιο, που θα το πούν αλλιώς - Μανούλες είναι στο δούλεμα του κόσμου

Σεντένο: Με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν
Στα θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα από τη Σόφια ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από την πλευρά των δημοσιονομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας.
Επεσήμανε, ειδικότερα, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,2% το 2017, το οποίο, όπως είπε, είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού στόχου.



Looking forward to the meeting in sunny Sofia. Today, we will discuss Greece and the European banking system.
We are making progress on both ends.
Επιπλέον, ο Μ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup αναμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα και το οποίο συνδέεται με τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας. Τόνισε ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα φέρει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ίδια η χώρα πρέπει να «υπογράψει» τις μεταρρυθμίσεις, που θα συνεχιστούν.
Τέλος, ο κ. Σεντένο πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών για την πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.