25/4/18

Η στρατηγική Ερντογάν για νίκη στις τουρκικές εκλογές

Ο Τούρκος Πρόεδρος παραμένει το φαβορί, παρά τις ανησυχίες για υπερθέρμανση της οικονομίας, με τη μεγαλύτερη πρόκληση να είναι η νίκη από τον πρώτο γύρο. Οι αντίπαλοι και οι σταθμοί του στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Υπήρχαν αρκετές ενδείξεις ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμαζόταν για πρόωρες εκλογές. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες, είχε δώσει εντολή για αλλαγές σε εκλογικούς νόμους και είχε ανακαλύψει μία αγάπη στο να φοράει στρατιωτικές στολές, καθώς ξεσήκωνε το εθνικιστικό κλίμα.
Ωστόσο, η απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, για προσφυγή στις κάλπες τόσο νωρίς, όπως είναι ο Ιούνιος, προκάλεσε έκπληξη και στους δικούς του πιστούς.
«Δεν περιμέναμε να γίνει τόσο νωρίς», παραδέχθηκε ο πρόεδρος μιας περιφερειακής οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). «Αλλά ήμασταν πάντα σε πορεία εκλογών. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι». Καθώς το ανώτερο μέλος, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, μιλούσε, το γραφείο του δεχόταν ένα κύμα από επισκέπτες, που έφερναν λουλούδια και ευχές για την καμπάνια.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.