24/4/18

Δύο νέες αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στη Β. Συρία - Αυτός είναι ο ένας από τους δύο λόγους που πάει για εκλογές ο Ερντογάν

Δύο νέες αεροπορικές βάσεις κατασκευάζουν οι ΗΠΑ σε περιοχές κοντά στην Χασάκα και το Κάμισλο, όπου και το κρίσιμο "τρίγωνο" μεταξύ Συρίας-Τουρκίας-Ιράκ, όπου αναμένεται να γίνει η ένωση των δυο αυτόνομων κουρδικών κρατιδιών.
Το ένα είναι αυτό της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν, που λειτουργεί ντε φάκτο από το 1992 και ως συνταγματικά κατωχυρωμένη κρατική οντότητα από το 2005 στο Β. Ιράκ και το άλλο η Ροζάβα, δηλαδή το Δ. Κουρδιστάν, που λειτουργεί ντε φάκτο ως κρατική οντότητα από το 2011, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Στην αεροπορική βάση του Τελ Μπαϋντάρ, υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία και υποστήριξη ελικοπτέρων και των υβριδικών ελικοπτερο-πλάνων τύπου Bell Boeing V-22 Osprey των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι το γεγονός αυτό, της επιμονής των ΗΠΑ να παραμείνουν στην περιοχή, προιωνίζεται σοβαρές γεωπολιτικές αλλαγές και εξελίξεις στην περιοχή, τις οποίες επικαλέστηκε ο Ερντογάν για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ο άλλος λόγος είναι η κακή πορεία της οικονομίας, που σχετίζεται και με τις πολιτικές επιλογές του Ερντογάν στο πιο πάνω ζήτημα.

Φωτογραφίες της αεροπορικής βάση του Τελ Μπαϋντάρ





Πηγή: syria.liveuamap.com

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή εξέλιξη για την Ελλάδα. Υποβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με Αμερική. Για αυτό ο Ερντογάν έχει αυτομολήσει.
    Επίσης, η επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία ήταν και μία προειδοποίηση και στον Ερντογάν να μην σκεφτεί να ενεργήσει κατά των ΗΠΑ στην Συρία. Ο Ερντογάν σταμάτησε τις απειλές περί εισβολής στην Μανμπίτζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.