3/4/18

Ιστορική στροφή της Σαουδικής Αραβίας - Αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα του δικού του έθνους - κράτους

Οι Ισραηλινοί έχουν «δικαίωμα» να διαθέτουν το δικό τους έθνος-κράτος, όπως και οι Παλαιστίνιοι, δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, δίνοντας ακόμη μια ένδειξη του πόσο πολύ έχει προχωρήσει η σαουδαραβική προσέγγιση με το Ισραήλ.
Σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στην ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού The Atlantic και παραχωρήθηκε κατά τη διάρκεια της μακράς περιοδείας του στις ΗΠΑ -ενός ταξιδιού που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί- ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διαβεβαίωσε ότι δεν έχει να προβάλει «καμία ένσταση» εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων στην ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ.
Θεωρεί άρα ότι ο ισραηλινός λαός έχει το δικαίωμα να διαθέτει ένα έθνος κράτος τουλάχιστον σε μέρος της πατρογονικής γης του; «Πιστεύω ότι κάθε λαός, οπουδήποτε, έχει το δικαίωμα να ζει στο ειρηνικό κράτος του. Πιστεύω ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν τη δική τους γη», απάντησε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο νέος ισχυρός άνδρας στο Ριάντ, στη συνέντευξη που παραχώρησε, πριν από τις πιο πρόσφατες πολυαίμακτες ταραχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.