16/4/18

Δήμαρχος Φούρνων: Οι σημαίες που έβαλαν τα παιδιά κυματίζουν

Στον Μεγάλο Ανθρωποφάγο υπάρχει ιστός με την ελληνική σημαία η οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κατέβει. Ομοίως καθησυχαστικός ήταν και ο δήμαρχος Φούρνων.  «Τα παιδιά πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθέτησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες» είπε ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης.
Αναφερόμενος στους νεαρούς που μετέβησαν στις βραχονησίδες και ύψωσαν ελληνικές σημαίες, ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης εξήγησε:  «Οι νεαροί αυτοί ήρθαν εδώ για διακοπές το Πάσχα και τώρα έχουν φύγει. Πήγαν σε βραχονησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων. Δεν ξέρω σε ποια αναφέρεται ο κ. Γιλντιρίμ. Τι δουλειά έχει η τουρκική νησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων;  Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ. Γιλντιρίμ και να κατεβάσουν τις σημαίες , θα διαφωνήσω».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. Όσον αφορά την σημαία στην βραχονησίδα, η σελίδα liveuamap δείχνει διαφορετική βραχονησίδα από τους Ανθρωποφάγους. Λάθος ή εννοούν άλλη βραχονησίδα οι Τούρκοι η οποία είναι εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Συγκεκριμένα:

    https://balkans.liveuamap.com/en/2018/16-april-the-turkish-coast-guard-has-removed-a-greek-flag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,
    Κατά τη δική μου άποψη θα έπρεπε σε όλες τις Ελληνικές βραχονησίδες να κυματίζει η γαλανόλευκη και μάλιστα στο ψηλότερο σημείο της.
    Δεν μπορούμε να φθάνουμε στο σημείο και να συζητάμε αν υπάρχει ακόμη στον ιστό της ή την έχουν κατεβάσει.
    Εκεί έχουμε φθάσει, να συζητάμε αν υπάρχει ή όχι η σημαία στην Ελληνική γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/blog-post_31.html


    Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν όντως ισχύει αυτό που δήλωσαν(ότι κατέβασαν τη σημαία των παιδιών) οι Τούρκοι ή όχι. Αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες. Όποια και αν είναι αλήθεια δεν κρύβεται

    Πάντως,μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, "πέσαμε μέσα":

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/12/blog-post_31.html

    Γιώργος Γεωπόνος 9 Δεκεμβρίου 2016 - 5:47 π.μ.

    "Ανοίγουμε χάρτη Αιγαίου και ψάχνουμε κυρίως από τα Ίμια μέχρι Οινούσσες, ζυγίζουμε προσεκτικά διάφορα δεδομένα και καταλήγουμε στα 6 μαγικά νούμερα της "κλήρωσης":

    37 23 15

    26 44 15

    Γενικά, η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τρίγωνο Σάμος - Ικαρία - Κως"


    Αυτά τότε. Σήμερα, να θυμίσουμε ότι οι Φούρνοι βρίσκονται μέσα σε αυτό το πολύ σημαντικό τρίγωνο που αναφέραμε τότε και επίσης ότι μιλούσαμε για δίδυμο νησιών. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν διάφορα μικρά νησιά μας, μερικά εκ των οποίων είναι "δίδυμα"(όπως τα Ίμια) και προσφέρονται για τους στόχους της Άγκυρας με δεδομένο ότι είναι και πιο κοντά στον 25ο απ' ότι τα Ίμια στην κρίση του 1996.

    Εντάξει με την ΑΟΖ, το Καστελλόριζο και οι Οινούσσες αλλά να μην θεωρούμε δεδομένο(ειδικά όσοι δεν είναι στρατιωτικοί) ότι θα χτυπήσουν στον βασικό στόχο ή μόνο στον βασικό στόχο. Βασικοί στόχοι είναι αυτοί που στον χάρτη τραβάνε τη γραμμή του 25ου με ΠΡΑΞΕΙΣ.

    Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίζουμε να κατοικούνται όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά μας(ειδικά σε αυτή τη γραμμή και προς τη μεριά των Μικρασιατικών ακτών). Και όποια νησιά μας κατοικούνται φυσικά και θα έχουν πάνω τη σημαία μας και κάποια απ' αυτά και στρατιωτικές φρουρές. Πρέπει να υπάρχει οικονομική δραστηριότητα σε κάθε μικρό νησάκι και "βράχο". Τρόποι υπάρχουν και δεν είναι όλοι με πρόβατα, κατσίκια και βοσκούς. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι που φέρνουν χρήμα...κρατικά(51%) ελεγχόμενες τουριστικές επιχειρήσεις υπό μορφή εταιρειών με συμμετοχή ιδιωτών(να προτιμηθούν Έλληνες επιχειρηματίες).
    Ταυτόχρονα, να προχωρήσουμε σε λεπτομερή έρευνα δυνατοτήτων αγροτικής αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών μας.

    Να μετατρέψουμε Ελληνικά μικρά ακατοίκητα νησιά και "βράχους" σε τουριστικό προϊόν για γερά πορτοφόλια...με δικό τους μικρό λιμανάκι, παραδοσιακούς φάρους και σπιτάκια.

    Παράλληλα υπάρχουν συγκεκριμένα είδη καλλιεργειών που κάποια απ'αυτά μπορούν να συνδεθούν ως πρώτη ύλη με την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να καλύψουμε όχι μόνο την εγχώρια αγορά αλλά να προχωρήσουμε σε εξαγωγές με άκρως ανταγωνιστική τιμή προϊόντος.

    Ένα απλό παράδειγμα μόνο:

    Αυτή τη στιγμή υπάρχει Γερμανικό φυσικό(αυτό φαίνεται όχι από τα λόγια-εγγυήσεις του οικογενειακού γιατρού και του φαρμακοποιού κι όταν διαβάζεις τι περιέχει αλλά και κι από τη γεύση και μυρωδιά της κάψουλας του που σου θυμίζει ξεκάθαρα Ελληνική γη) συμπλήρωμα διατροφής για αθλητές(κι όποιον άλλο θέλει, δεν χρειάζεται απαραίτητα ιατρική συνταγή) με τιμή 50 ευρώ η συσκευασία. Ένα από τα καλύτερα της αγοράς. Σε κάνει "ταύρο" που λένε. Φυσικά όχι από μόνο του αλλά με κατάλληλη διατροφή, γυμναστική κτλ.
    Την πρώτη ύλη για το συγκεκριμένο σκεύασμα οι Γερμανοί την μαζεύουν κυρίως από χώρες του Νότου και προτιμάνε την Ελλάδα. Γιατί να το κάνουν οι Γερμανοί και εμείς και η φαρμακοβιομηχανία μας να μην το κάνουμε? Μπορούμε και μάλιστα σε πιο καλή τιμή. Το νησιωτικό περιβάλλον είναι ιδανικό για την καλλιέργεια κάποιων εκ των φυτών που είναι βασικά συστατικά του συγκεκριμένου σκευάσματος. Ούτε χρειάζεται το νερό που φαντάζονται κάποιοι για κάποια από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την κίνηση αυτή των παιδιών που ύψωσαν την Ελληνική σημαία σε ελληνικό νησί, δηλαδή σε Ελληνικό έδαφος, ακούστηκαν φωνές μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε λέει να ενημερώσουν τις τοπικές αρχές.

    Δηλαδή Έλληνες πολίτες θα πρέπει κατά τη γνώμη κάποιων να ενημερώνουν πχ τον δήμαρχο(ή αξιωματικό οποιουδήποτε σώματος ασφαλείας ή του στρατού) ότι θέλουν να σηκώσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ(!!!).

    Με το επιχείρημα λέει να μην μπούμε στη...λογική των Τούρκων και της "έντασης". Να κρατήσουμε χαμηλούς τους τόνους.

    Μα αυτό σημαίνει ότι δεν ασκώ Εθνική κυριαρχία, δεν παράγω πλούτο, δεν κάνω προβολή ισχύος με κάθε τρόπο και μπαίνω στη λογική του άλλου ότι τα νησιά αυτά είναι “γκρίζα”. Δεν τα αξιοποιώ και το αφήνω για τους επόμενους και στο βάθος όταν κάποια στιγμή δεν θα αντέξω οικονομικά και κοινωνικά θα κάνει στρατιωτική εισβολή.

    Κι από πότε ανεβάζουμε τους τόνους όταν υψώνουμε τη σημαία μας σε έδαφος μας και σκάβουμε τη γη μας?

    Που ακούστηκε αυτό για οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη?!

    Οι συνθήκες των συνόρων μας με την Τουρκία είναι ξεκάθαρες. Είναι θέμα της Τουρκίας αν δεν της αρέσουν. Εμείς πρέπει σε κάθε περίπτωση να στέλνουμε συνεχώς το ΣΚΛΗΡΟ μήνυμα(χωρίς φωνές αλλά με πράξεις) χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω κι αν επιμένει να στείλει στρατεύματα της να πατήσουν Ελληνικό έδαφος και να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία. Και τότε θα δούμε ποιος είναι μύγα και πως ταξιδεύουν οι κάσες.

    Είναι έδαφος μας. Οι Έλληνες πολίτες έχουμε δικαίωμα να σηκώνουμε την Ελληνική σημαία από τον Όλυμπο μέχρι την τελευταία βραχονησίδα μας και οι Ένοπλες δυνάμεις έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση σε όποιον εισβολέα πατήσει Ελληνικό έδαφος χωρίς άδεια μας να τον κάνουν κάρβουνο χωρίς να "πέσει" ούτε ένα τηλέφωνο.

    Να τελειώνουμε με τα φοβικά σύνδρομα και η Τουρκία πέρα από απειλές της να δει στην πράξη αν όσα...αυτοκρατορικά...ονειρεύεται είναι εύκολα να τα κάνει πράξη.

    Με “λογική Σημίτη” ή λογική κοντά στη “λογική Σημίτη” θα οδηγηθούμε αργότερα σε σύγκρουση με την Τουρκία όταν θα έχει ανοίξει η ψαλίδα ισχύος στον αεροναυτικό τομέα. Ακόμα παρά την οικονομική κρίση, κρατάμε και έχουμε κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε κάποιους τομείς. Αργότερα τίποτα δεν θα είναι σίγουρο.

    Είναι η ώρα να ακολουθήσουμε τη γραμμή... της κόρης του μανάβη...της Μάργκαρετ Θάτσερ:

    https://www.youtube.com/watch?v=pAqJTumYakE

    Η κόρη του μανάβη στην σύσκεψη για το θέμα των Φώκλαντς είχε πει ότι δεν διαπραγματεύεται με με μια φασιστική συμμορία και εγκληματίες.

    Εμείς βρισκόμαστε στην ίδια θέση σήμερα που βρισκόταν η Θάτσερ.

    Δεν διαπραγματευόμαστε με Ισλαμοφασίστες. Σχολαστική προετοιμασία, σκληρή γραμμή, μηδενική ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τα λες αλλά η κόρη του μανάβη είχε επαγγελματικό στρατό και κοινή γνώμη εθισμένη σε φέρετρα απο τις ουκ ολίγες αποικιακές και λοιπές εμπλοκές.
    Εδώ δεν βάζομε το στρατό στις δασικές φωτιές (μόνο για επιτήρηση ΜΕΤΑ) για να "μήν κτυπήσει κάποιο παιδί"...
    Τα δε "παιδιά" είναι αραχτά με τα μούσια, τα τατουάζ και τα κινητά στις καφετέριες, στα μαγειρέματα και στην ψευτο-σχολή επιβιώσεως "survivor" η οτι αλλο σκουπίδι σερβίρουν οι Ερτζιανοί βόθροι. Διάβασε ελίγο τα forum περί θητείας και τα σχόλια περί πειθαρχίας, "περνάω καλά", "αφασία", "ζώα ΕΠΟΠ", "μονάδες κολλέγια" κλπ...Αυτά οταν τους σηκώσουν απο τα καφενεία και πάνε να κοροηδέψουν την κοινωνία με 9 μήνες θητεία.
    Οπότε...Δύσκολο να ξυπνήσωμε και να αφήσωμε τον κατευνασμό που προσπορίζει αναβολή των κινδύνων, διασφαλίζει την προσωρινή ηδονοθηρία και ενισχύει το "οτι αρπάξει ο κ... μας " κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.