25/4/18

Δημογραφικό: Ταχύτερα από τις προβλέψεις γερνάει ο πληθυσμός στην Ελλάδα

Ταχύτερα από τις προβλέψεις γερνάει ο πληθυσμός σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Τραγάκη οι αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι πολλές, από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τον έλεγχο της γονιμότητας έως το μοντέλο τού «λίγα παιδιά και πιο αργά» που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. Το ουσιαστικό πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στην απουσία πολιτικής, ενώ θα ήταν λάθος να αποδοθεί αυτή η κατάσταση στην οικονομική κρίση και μόνο.
«Η ύφεση επιδείνωσε το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι σημερινό» ανέφερε η κ. Τραγάκη και συμπλήρωσε ότι τα τελευταία έξι χρόνια «χάθηκαν» 110.000 γεννήσεις, δηλαδή περισσότερες από τις γεννήσεις ενός έτους. Ωστόσο, το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων βαίνει μειούμενο από τη δεκαετία του 1950, όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, συγγραφέας του βιβλίου «Σιωπηρή Άλωση, Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας» (εκδ. Πραγματεία).

Για τη συνέχεια Kerdos

2 σχόλια:

  1. μας έφαγε η συλλογική... αυτοσυγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ με εισβολείς τους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ και SS τις ΛΑΘΡΟΑΛΒΑΝΟΓΥΦΤΟΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ,πώς να γεννήσουν οι νέοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.