3/4/18

Κόσοβο: Προκαλεί “εμφύλιο” ο Ερντογάν “καρφώνοντας” τον συνεργάτη!


Δύο ημέρες μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι ήρθε η επίσημη απάντηση από την Πρίστινα. Σε δήλωσή του στην δημόσια τηλεόραση (RTK), ο Ράμους Χαραντινάι ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να πάψει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του Κοσόβου.
«Δεν θα επιτρέψω παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσόβου. Εγώ δεν έχω παρέμβει στα εσωτερικά τις Τουρκίας, ποτέ, ούτε θα το πράξω στο μέλλον. Τη δουλειά εντός του οίκου μας θα την κάνουμε μόνοι μας και δεν επιτρέπουμε να την αναλαμβάνουν κάποιοι άλλοι στο όνομα του Κοσόβου. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους», διεμήνυσε ο Ράμους Χαραντινάι.
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου ανέφερε ακόμη ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να δικάζουν εκ του μακρόθεν τότε δεν γνωρίζουν καλά τους Αλβανούς». Υπενθυμίζεται, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προχθές φραστικά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι διότι καθαίρεσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας μετά την έκδοση έξι Τούρκων υπηκόων, οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλιέν, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Για τη συνέχεια Tachydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.