12/7/19

Στραγγαλίζουμε τα παιδιά μας!


Φέτος οι εισακτέοι σε ΤΕΙ – ΑΕΙ θα είναι περισσότεροι. Υπάρχει, βλέπετε, έλλειψη στην αγορά από αποφοίτους και πρέπει να καλύψουμε τα κενά. Μετά από 4 έως 10 χρόνια (κάθε γενιά έχει τους Τσίπρες της) θα προστεθούν στην αγορά εργασίας οι 133 απόφοιτοι της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (αύξηση 6,4% σε σχέση με πέρυσι) μαζί με τους 143 της ίδιας σχολής του ΕΚΠΑ (αύξηση 5,93%) και τους 159 (αύξηση 6%) του Παντείου, που θα εισαχθούν φέτος. Σύνολο 435.
 Χωρίς να υπολογίσουμε τους πολύ περισσότερους που "σπουδάζουν" στα διάφορα ΙΕΚ της παρακμής ή στις ανάλογες σχολές των ίδιων των ΜΜΕ ή των μεγαλοστελεχών τους που ξεπέρασαν την κατάθλιψη όταν συνειδητοποίησαν τα έσοδα που μπορεί να έχει το εμπόριο ελπίδας για καριέρα στο γυαλί. 
Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 1.500 νέα παιδιά ξεκινούν με το όνειρο να διακριθούν σε έναν χώρο υπερκορεσμένο, με 70% ανεργία, στον οποίο ακόμα και "μεγάλα ονόματα" της TV και του Τύπου δέχονται να κάνουν εκπομπές ή να αρθρογραφούν τζάμπα για "να μην τους ξεχάσει ο  κόσμος" με την ελπίδα πως κάποτε μπορεί να ξαναπληρωθούν.

Για τη συνέχεια Capital

6 σχόλια:

  1. Καλημερα σας.

    Εχω την τυχη τα τελευταια 42 χρονια να ζω σε μια υπεροχη και μοντερνα χωρα.
    Εδω οι απαιτήσεις της αγορας εργασιας στο κοντινο μελων, ειναι που καθορίζουν την εκπαιδευτική / εργατικη πολιτικη που θα ακολουθηθη. και φυσικα με την καταληλη προτροπή / διαφήμιση απο την πλευρα του κρατους..!

    Καποτε ενας Ελληνοαμερικανος φιλος, σε ερωτηση του γιου του, τι να σπουδαση, του απαντησε: Ανοιξε μια εφημεριδα, δες τι θεσεις εργασιας προσφεροντε, διαλεξε κατι, και σπουδασετο...!!!

    Το προβλημα στην Ελλαδα εχει να κανη αποκλειστικα και μονο με τον τροπο που εκπαιδευοντε οι νεοι, και απο την επιδραση του στρατου,και της εκκλησιας στην καθημερινότητα τους..

    Οταν εκπαιδευσης νεους με ενα μεσαιωνικο τροπο εκπαιδευσης, και τους κανης να πιστευουν σε πραγματα που δεν μπορουν να αποδειχτουν, και να σκυβουν ταπινα το κεφαλη σε νεκροκεφαλες και μουμιοποιημένα σωματα, τοτε γιατι σας φαινετε παραξενο ο ξεπεσμος της κοινωνιας μας, με τα γνωστα επακολουθα.

    Εισατε ολοι σας προιοντα του συνγκεκριμενου μοντελου, που το συντηρουν οι συντεχνιες των παπαδων και της διευθαρμενης ολιγαρχειας...!!!

    Καιρος να αποβαλετε, τους βεζυριδες και τους πασαδες απο την καθημερινη σας ζωη..
    Φτασατε σε κομβικό σημειο, τωρα πρπει να αποφασισετε.

    οι Τουρκομογγολοι απλα σας υπενθυμιζουν την σκληρη πραγματικοτητα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης να σταματήσουμε και την βασική έρευνα σε όλα τα εργαστήρια γιατί σε καμια εφημερίδα δεν θα βρεις θέση ερευνητή για βασική έρευνα...
      Όχι ότι εν μέρη βέβαια δεν έχεις δίκιο για την διασύνδεση αγοράς και εκπαιδευτικού τομέα...
      Αλλά αμέσως να τρέξουμε στο άλλο άκρο.
      Αυτό δε, είναι και το πρόβλημα σκέψης της χώρας μας... ή του ύψους ή του βάθους!!! Καμία ισορροπία!!!
      Βασική έρευνα = η έρευνα που τα αποτελεσματά της δεν χρησιμοποιούνται άμεσα στην εφαρμογή αλλά μελλοντικά εφόσον συνδυαστούν με άλλα.

      Διαγραφή
    2. Ναί έχεις δίκιο , είναι όλα καλά και άγια στην Εσπερία ( φαντάζομαι από κάποια χώρα της Δύσης γράφεις). Είναι θλιβερό να χάνει κάποιος την πνευματική του κληρονομιά και μετά να ξιπάζεται ότι είναι ανώτερος και να κουνάει το δάκτυλο. Μπορούμε νομίζω να διατηρήσουμε την παράδοση και ιστορία μας, αντιγράφοντας τις βέλτιστες πρακτικές από άλλες χώρες, χωρίς να γινόμαστε μαιμού αντίγραφα τους. Συνεργαζόμενος με αλλοδαπούς εδώ και 8 χρόνια, καταλαβαίνω ότι σέβονται την ιδιοπροσωπεία αλλά απεχθάνονται τον μιμητισμό. Ας τους αντιγράψουμε τουλάχιστον σε αυτή την πρακτική. Ειλικρινά με κουράζει η πιπίλα και το αυτο-μαστίγωμα για οτιδήποτε Ελληνικό, έχουμε αντέξει χιλιάδες χρόνια ... κάτι καλό θα έχουμε κάνει!

      Διαγραφή
    3. Αχ αυτη η σιχαμενη μιμηση...Αχ...σαν μαιμουδες...Λιγο εγωισμο.διαβολε...λιγο μονο !! Σιγα τι κανουν οι ξενοι !! Αισχος ...Δεν νοιωθω πουθενα κατωτερος να μιμηθω καποιον !!! Ντροπη.μας...Δεν.νομιζετε οτι το βγαλαμε απ τα ματια ??Αντε πια..αλλαξτε !! Ελεος.!! Αν κοψουμε.την ανηθικοτητα θα πεταμε ...!!! Κι αν υποστηριζουμε τον διπλα ..και σκορπισουμε την μαλακ###ια...και τα βλαμμενα που ψηφιζουμε...Υπαρχουν.και.λιγοι.καλοι...

      Διαγραφή
  2. Οι Έλληνες είναι οι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας. Οι μορφωμένοι νέοι μας θα βρουν θέσεις εργασίας στην παγκόσμια αγορά εργασίας, θα διδάξουν ελληνισμό και θα φέρουν πίσω συνάλλαγμα, πχ οι 960 απόφοιτοι θεολογικών σχολών μπορούν να κάνουν ιεραποστολή στην Ταϊβάν, Ιαπωνία, Γερμανία και ΗΠΑ, από όπου θα αποκτήσουμε αλλοδαπούς σπουδαστές θεολογικών σχολών, οι οποίοι θα φέρουν και συνάλλαγμα.
    Πολλοί Γερμανοί σήμερα σε όλη την Γερμανία μαθαίνουν νέα και αρχαία ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ελληνας πρέπει να στραφεί δτην Γεωργία και την Κτηνοτροφία.. 2 Γενιές τουλαχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.