12/4/18

Διαβάστε το με προσοχή όλοι οι Έλληνες - Το σενάριο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο με βύθιση ελληνικού πλοίου

Αν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, χτυπηθεί ένα Ελληνικό πολεμικό πλοίο
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018
İbrahim Karagül*
Υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες ότι εκείνοι που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και έφεραν την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου με τη Ρωσία, προετοιμάζονται για ένα ανάλογο σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας. Και πάλι, μετά από εντολές που θα δώσουν κύκλοι του Γκιουλέν και των Ατλαντιστών, μπορεί να ανάψει το φυτίλι μιας νέας σύγκρουσης, που θα ξεκινήσει φαινομενικά ως μια ελληνοτουρκική κρίση.
Μπορεί κανείς να σκεφθεί ότι πίσω από την ρητορική της έντασης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως πίσω από τις πολεμικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών πολιτικών, κρύβεται αυτό το σενάριο. Η δήλωση που έκανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση του Αφρίν, ότι «Η Τουρκία έχει τη δύναμη να πολεμήσει ταυτοχρόνως σε δυο μέτωπα», έγινε για να δείξει ότι υπάρχει αυτή η εκτίμηση απειλής.
Η παρούσα κατάσταση δείχνει ότι επειδή δεν μπορούν να κάνουν τίποτε την Τουρκία απ’ έξω, προετοιμάζονται να την εγκλωβίσουν σε μια επιχείρηση, χρησιμοποιώντας την επιρροή που ασκούν στο μέσα στο σύστημα. Το πιθανό σενάριο δε είναι το εξής: Όσο συνεχίζεται οι αύξηση της έντασης και από τις δύο πλευρές, να γίνει ένα «ατύχημα» δηλαδή ένα πλοίο του τουρκικού στόλου να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και τν ίδια στιγμή, με το σύνολο των κρατών της Ε.Ε. και την υποστήριξη των ΗΠΑ να δημιουργηθεί ένα Δυτικό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας, σέρνοντας τη χώρα μας σε ένα μεγάλο αδιέξοδο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Οι ΗΠΑ στη Συρία έστησαν μια παγίδα στην Τουρκία
Και σίγουρα, αυτήν την επίθεση, που θα χρεωθεί στην Τουρκία, θα περάσει αρκετός καιρός για να μάθουμε ποιοι κύκλοι την έστησαν και πώς στήθηκε η σκευωρία. Όπως έγινε και με το ρωσικό μαχητικό που το κατέρριψε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (ΤΠΑ). Και εκείνη η επίθεση, έμεινε στην πλάτη της Τουρκίας, το κράτος προσπάθησε να αποκαλύψει αυτήν την υπόθεση, και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν τα στελέχη του Γκιουλέν στην ΤΠΑ, μετά από εντολές της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την κατάρριψη, οι ρωσοτουρκιές σχέσεις διακόπηκαν, όλα τα κέρδη που είχαν επιτευχθεί μέχρι τότε μηδενίστηκαν και η Τουρκία καταδικάστηκε να υπακούει στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ στη Συρία είχαν στήσει παγίδα στην Τουρκία. Φυσικά, η εικόνα ξεκαθάρισε με την επίθεση (πραξικόπημα) της 15ης Ιουλίου. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, μαζί μεκάποιες αραβικές χώρες, χρησιμοποιώντας το δίκτυο Γκιουλέν στο εσωτερικό, έκαναν την μεγαλύτερη επίθεση εναντίον μας στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας. Με την επίθεση εκείνη η Τουρκία θα εγκλωβιζόταν και πάλι στον άξονα των ΗΠΑ, θα χάναμε τη Θράκη και ολόκληρη την Ανατολική και ΝΑ Τουρκία.

Η νέα αρχή στις σχέσεις με τη Ρωσία, εξουδετέρωσε το σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Εάν τη νύχτα εκείνη, τις 15 Ιουλίου, δεν εξουδετερωνόταν το πραξικόπημα, η χώρα θα οδηγούνταν στο διαμελισμό και η Τουρκία θα οδηγούνταν σε πόλεμο με το Ιράν. Εκείνοι που σχεδίασαν το πραξικόπημα, είχαν προετοιμαστεί, είχαν χαλάσει οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και είχαν γίνει οι προετοιμασίες για έναν πόλεμο με το Ιράν. Το δίκτυοΓκιουλέν,το ΡΚΚ και το ΙΚ, τα είχαν χρησιμοποιήσει με βάση αυτό το σχέδιο. Όμως εκείνο το βράδυ οι ιστορία γύρισε ανάποδα, όλα τα σχέδια μηδενίστηκαν. Η Τουρκία με τη Ρωσία έκαναν μια νέα αρχή. Οργάνωσαν έναν μηχανισμό τριμερούς συνεργασίας με το Ιράν, που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Συρία. Μετά απ’ αυτό, όλα τα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Συρία κατέρρευσαν. Οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» ΣΤΗΝ Τζαραμπλούς - ΑλΜπαμπ και και στο Αφρίν, είναι απτά αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας.
Το σχέδιο που δεν μπόρεσε να πετύχει στο εσωτερικό, τη φορά αυτή επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στα βόρεια της Συρίας. Χρησιμοποιώντας το PKK/PYD, επιχείρησαν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο από το Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο, περιοχή που μετατράπηκε σε ένα μέτωπο εναντίον της Τουρκίας. Όμως το σχέδιο αυτό κατέρρευσε με την επιχείρησην του Αφρίν.  Η πύλη του διαδρόμου αυτού προς τη Μεσόγειο, έκλεισε. Όλο αυτό δεν είναι θέμα τρομοκρατίας, με το διάδρομο αυτόν έγιναν προετοιμασίες για έναν πόλεμο εναντίον της χώρας μας, κάτι που αποκαλύθηκε με την κατάληψη του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό.  Τώρα οι ΗΠΑ, αλώντας τη Γαλλία στη Συρία, άρχισαν να δημιουργούν ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας και της Συρίας.
Σκέφθηκαν ότι η επιχείρηση στο Αφρίν θα διαρκέσει πολύ και ότι η Τουρκία θα θυθιστεί στο βούρκο της Συρίας. Όμως η Τουρκία όχι μόνο ολοκλήρωσε γρήγορατην επιχείρηση, αλλάάρχισε να προετοιμάζεται για άλλες επιχειρήσεις ανατολικά.
Πρέπει να εκκαθαριστεί η περιοχή μέχρι το Ιράν και να είμαστε σε συναγερμό στο Αιγαίο
Δεν μπόρεσαν να μας γκρεμίσουν με το πραξικόπημα του Γκιουλέν, δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν με τον διάδρομο στα νότια σύνορά μας, τώρα άρχισαν να ετοιμάζουν επίθεση από Δυτικά. Αριβώς σ’ αυτή τη φάση εμφανίστηκε το σενάριο μια ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγάιο, με την βύθιση ενός ελληνικού πλοίου. Η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο.  Οι νέες απειλές μπορεί να ταξινομηθούν ως εξής:
1.       Να γίνει νέο σαμποτάζ στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας
2.       Να τορπιλιστεί από τα μέσα η συμμαχία AKP-MHP
3.       Νέες ενέργειες εις βάρος μας στη βόρεια Συρία, από ΗΠΑ – Γαλλία
4.       Να ξεσπάσει μια μεγάλη συμπλοκή στο Αιγαίο
Αυτά είναι ορισμένα από τα σχέδια για να μας οδηγήσουν στην κατάρρευση και το διαμελισμό. Όπου εκδηλωθεί η επίθεση, πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο άμυνας.
Μέχρι τις ελογές του2019 θα δοκιμάσουν όλα τα σχέδιά τους. Ότι αρχίσαμε στο Αφρίν, πρέπει να το συνεχίσουμε μέχρι τα σύνορα με το Ιράν. Όμως πρέπει να είμασε σε συναγερμό στο Αιγαίο.
Όποιο και αν είναι το τίμημα, η Τουρκία δεν πρέπει να διστάσει να δώσει απάντηση με επίθεση, σε κάθε σχέδιο εναντίον της.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

*Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι Γενικός Διευθυντής της Γενί Σαφάκ, που είναι η επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν και του ΑΚΡ
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Πηγή: Εφημερίδα Γενί Σαφάκ

34 σχόλια:

  1. Επικοινωνιακές δικαιολογίες ώστε να υπονοούν ότι δήθεν η Ελλάδα προκαλεί. Ανόητες δικαιολογίες. Ο Ερντογάν έχει δείξει άκρα επιθετικότητα κατά Ελλάδας όχι Γκουλενιστές. Ο Ερντογάν ήρθε και μας είπε ότι θέλει να επαναδιαπραγματευθεί την συνθήκη της Λοζάνης όχι γκουλενιστές. Ο Ερντογάν κρατά αιχμαλώτους όχι γκουλενιστές. και τόσα άλλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε Σαββα

    Κανεις δεν μπορει να γνωριζει τα σεναρια που σχεδιαζονται απο τις διαφορες δυναμεις (ενδω και εξωθεν) μια και πλεον υπαρχουν πολλοι.Πολλω δε μαλλον και αυτο με την υποσημειωση την ειδικη σχεση του γραφοντος με τον ερντογαν
    Το θεμα ομως που με βαζει σε σκεψη ειναι οτι η ιδια η τουρκικη κυβερνηση σε αντιθεση με την κοινη λογικη ,ακολουθει τον τελευταιο καιρο ενα διαρκως αυξανομενης εντασης σχεδιο που δειχνει οτι αυτη κυριως επιδιωκει την ολικη ρηξη προς δυσμας.Και αυτο δεν αφορα μονο το αιγαιο αλλα και την κυπρο.
    Η λο9γικη θα ελεγε αυτην την περιοδο μαζι μας να εχει πιο ηπια συμπεριφορα,τουλαχιστον μεχρι να καθαρισει το ανατολικο της μετωπο με συρια-κουρδους-ιρακ και μετα να στραφει -πασει δυναμη-προς δυσμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο πιο ξεκαθαρα να μας το πουν οι τουρκαλαδες οτι θα χτυπησουν Ελληνικο πλοιο και θα το 'ριξουν' ως προβοκατσια των γκιουλενιστων.
    Εδω εχουν το απυθμενο θρασσος να λενε οτι το Ρωσσικο αεροπλανο το εριξαν οι γκιουλενιστες και δεν τους απαντησε καποιος οτι μολις ριξανε το αεροπλανο δεν εκαναν ουτε νυξη για γκιουλενιστες αλλα απεναντιας απειλουσε ο ερντογκαν τους Ρωσσους οτι θα τους περιποιηθει δεοντως αν ξαναγινει κατι τετοια,ο δε Πουτιν απειλουσε με εξαφανιση τους τουρκους και οχι 'προβοκατορες γκιουλενιστες'.
    Ποσο μακακες μας θεωρουν ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. If the Turks hit a Greek naval ship, then Greece must unleash a devastating attack on Turkey sinking its entire naval fleet and destroying all of its fighter planes and airports.There must be no other option. Any other option will be a failure and disaster. Let's not repeat the Imia failure and fiasco.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν έχουμε περιθώριο ισοδύναμης απάντησης. Έτσι θα έχει πάντα η τουρκία την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αν μας βυθίσουν πλοίο, ή πόσο μάλλον καταλάβουν νησί η απάντηση θα πρέπει να είναι ολοκληρωτική. Πρέπει να αδειάσουν όλες οι αποθήκες πυρομαχικών πάνω τους.

      Διαγραφή
    2. Ταϋγέτη.

      Κάτι δὲν καταλαβαίνετε.
      Ἄν πλοῖο μας βυθιστῆ δὲν πρόκειται νὰ κάνουμε τίποτα διότι τὶς ἀποφάσεις τὶς παίρνουν οἱ ἑξῆς δύο κότες:Καμμένος καὶ Τσίπρας,δλδ ἡ πολιτικὴ ἡγεσία καὶ ὄχι ἡ στρατιωτική.
      Τί ρόλο παίζει ὁ Στρατὸς; Καθαρίζει νέα hot spot γιὰ τὴν ἄφιξι κάτι ἑκατοντάδων νεοαφιχθέντων λάθρο.Ἡ ἀντικατάστασι τῶν γιγενῶν συνεχίζεται ἀδιατάραχτα.

      Σήμερα ἔπεσε ἕνα Mirage,ὁ "πολὺ γενναῖος πατριώτης"ὑπουργὸς Ἐθνικῆς Ἀμύνης δήλωσε ὅτι δὲν τὸ ἔρριξαν οἱ Τοῦρκοι.
      Δὲν τὸν πιστεύω διότι ἄν τὸ παραδεχόταν θὰ ἔπρεπε νὰ κάνη πρᾶξι τὶς ἀπειλές του,καὶ τότε θὰ εἴχαμε πόλεμο,καὶ θὰ βρίσκονταν μὲ ὅπλα στά χέρια οἱ Ἕλληνες,καὶ τὸ τρέμουν αὐτὸ.

      Τὸ μόνο πρᾶγμα ποὺ μᾶς σώζει ἀπὸ ὅλους καὶ ὅλα εἶναι ἕνας πόλεμος.

      Διαγραφή
  5. "Όσο συνεχίζεται οι αύξηση της έντασης και από τις δύο πλευρές, να γίνει ένα «ατύχημα» δηλαδή ένα πλοίο του τουρκικού στόλου να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο."

    Ή θα μπορούσε "να γίνει ένα «ατύχημα» δηλαδή ένα πλοίο του τουρκικού στόλου να χτυπήσει ένα τουρκικό σκάφος ή πλοίο." (Σε μία νέα παραλλαγή του Σχεδίου Βαριοπούλα.)
    Το Σχέδιο Βαριοπούλα, (τουρκικά: Balyoz Harekâtı) πρόβλεπε την δημιουργία κατηγοριών εναντίον της Ελλάδας για τουρκικό μαχητικό το οποίο θα καταρρίπτονταν στο Αιγαίο, εισβολή στην Ελλάδα, ανατροπή του Ερντογάν από τον στρατό και επιβολή δικτατορίας.
    (Σχέδιο Κεμαλιστών και όχι Γκιουλενιστών).

    Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι ακόμα ρευστή και αβέβαιη.
    Ο Ερντογάν και γενικότερα οι Ισλαμιστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι κινδυνεύουν, εάν ανατραπούν από τους φιλοδυτικούς Γκιουλενιστές και Κεμαλιστές, να έχουν την τύχη του Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων, ή του Μεντερές και των υπουργών του. Ξέρουν και ότι η συνεργασία τους με την Ρωσσία, δεν θα συγχωρηθεί από την Δύση. Αυτό κάνει και τον Ερντογάν ανασφαλή, απρόβλεπτο και επικίνδυνο.

    Εάν οι φιλοδυτικοί Κεμαλιστές κάποια στιγμή επικρατήσουν, η κατάσταση μας γίνεται ακόμα ποιό επικίνδυνη. Ο ηγέτης τους Κιλιντσάρογλου έχει δηλώσει, πως θα μας πάρει 18 Ελληνικά νησιά!

    https://www.youtube.com/watch?v=26pEHZ0F3pE

    Βρισκόμαστε μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως αληθεύουν, όμως ο ίδιος ο ερντογαν ισχυρίζεται ότι τα νησιά μας τους ανήκουν ο ίδιος απειλεί οτι θα μας πεταξει στη θαλασσα όπου βρίσκονται οι πρόγονοί μας,κ.α. τί έγινε τώρα; σε κάθε γκάφα που κάνει ανακαλύπτει ξαφνικά και επικαλείται τον γκιουλέν έλεος πιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Δὲν βρίσκεται ἕνας πολιτικὸς νὰ τοὺς θυμίση πώς εἶναι ἐπήλυδες καὶ κατοικοῦν γῆ ποὺ δὲν τοὺς ἀνήκει,καὶ ἐπίπλέον νὰ τοὺς θυμίση τὸ 1821;

      Τέτοιους πολιτικοὺς δὲν εἴχαμε τὰ τελευταῖα 3000 χρόνια.

      Διαγραφή
  7. Ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν είναι χοντροκομμένα καιεναντια σε ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα.Γιατι όμως τα γράφουν ,τι είναι αυτό που φοβούνται ; Είναι μονο ανόητες δικαιολογίες η φτιάχνουν γραμμή άμυνας για ότι φοβούνται ότι μπορεί να συμβεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. If the Turks hit a Greek naval ship, then Greece must unleash a devastating attack on Turkey sinking its entire naval fleet and destroying all of its fighter planes and airports.There must be no other option. Any other option will be a failure and disaster. Let's not repeat the Imia failure and fiasco.
    The Greek Lion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισλαμοφασιστικές κουτοπονηριές-ανατολίτικα τσαλίμια.
    Να μην συμβεί "ατύχημα". Να μην τολμήσουν να αγγίξουν δικούς μας. Στα Ίμια με το σκάφος ακτοφυλακής τους που προσπάθησε να βυθίσει το δικό μας, ήταν "ατύχημα" από γκιουλενιστές?

    Σε περίπτωση βύθισης ελληνικού πλοίου(ειδικά αν γίνει με πυρά), αυτό σημαίνει κήρυξη πολέμου και η απάντηση πρέπει να είναι μία:

    Ο Ακσάζ να γίνει κάρβουνο με στρατηγικά όπλα και "απλές" αεροπορικές βόμβες. Επιχείρηση Περλ Χάρμπορ του τουρκικού στόλου και ειδικά των αποβατικών τους. Πρώτο πλήγμα από την αεροπορία μας και γενική επιστράτευση.

    Σε περίπτωση πολέμου να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων με γρήγορα και πολύ δυνατά χτυπήματα. Αν σε τέτοια περίπτωση διστάσουμε και περιμένουμε, χάσαμε.

    Η καλή αρχή που έγινε με τη Ρω πρέπει να συνεχιστεί. Μηδενική ανοχή. Να τους τσακίσουμε την νεοθωμανική τους ψυχολογία. Κανένας δεν θα πετάει άνετος πάνω από δικά μας εδάφη. Να τρέμει αν θα ξαναγκαλιάσει παιδί και γυναίκα του όπως έγινε χθες με τους χειριστές του ελικοπτέρου τους που είδαν τα τροχειοδεικτικά μέσα στο σκοτάδι.

    Αν παραβιάσουν χωρικά ύδατα με "τσαμπουκά" ακτοφυλακής τους να γίνει άμεση στοχοποίηση και να πέσουν προειδοποιητικές βολές και φωτοβολίδες.Κι αν δεν φεύγουν το πολυβόλο να γαζώσει στα πλάγια το τουρκικό σκάφος. Κι αν τολμήσουν να ανταποδώσουν εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, βύθιση! Να τελειώνει η "πλάκα".

    Κανένας δεν θα παραβιάζει ατιμώρητα της Εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Κανένας δεν θα αγγίξει ούτε τρίχα Έλληνα στρατιωτικού ή απλού πολίτη. Αν το κάνει φωτιά και ατσάλι χωρίς έλεος και θα δούμε ποιος είναι μύγα! Δεν είμαστε Συρία.

    Η κατάσταση με την Τουρκία έχει παραγίνει. Δεν θα χορεύουμε στον δικό τους ρυθμό. Φτάνει!

    Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν τι θα κάνουν μεταξύ τους.
    Εμάς μας ενδιαφέρει ένα πράγμα: Η ασφάλεια μας. Μην τολμήσουν να μας πειράξουν.
    Η Τουρκία έχει Εθνικούς στόχους. Δεν υπάρχουν γκιουλενιστές, γκρίζοι λύκοι και ερντογανικοί. Από το 1974 μας δείξανε ποιοι είναι και τι θέλουν στη νεότερη ιστορία των δύο χωρών μας.
    Έχουν επεκτατικούς Εθνικούς στόχους...να το καταλάβουμε αυτό καλά όλοι οι Έλληνες.

    Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    Όποιος τους αγγίξει να τον τσακίσουμε. Κανένα τηλέφωνο σε καμία πρεσβεία. Χτύπημα δυνατό χωρίς έλεος έτσι και χτυπήσουν δικούς μας!

    Κανένας δεν θα ξαναφυλακίσει ανώτερο Έλληνα αξιωματικό αιχμάλωτο πολέμου σε τουρκική φυλακή και να πεθάνει ξεχασμένος εκεί μέσα. Κανένας δεν θα ξαναβιάσει και πυροβολήσει Ελληνίδα και θα μείνει ατιμώρητος.

    Αυτή τη φορά θα τους τα κόψουμε και θα τα φάνε ομελέτα.

    Θα τους κάνουμε τη Τουρκία ολόκληρη κάρβουνο μαζί με τη δική μας πατρίδα κάρβουνο. Αν δεν καταλαβαίνουν οι ισλαμοφασίστες θα πάμε στον γκρεμό παρέα. Αν θέλουν Γ' Βαλκανικό και μας χτυπήσουν, αν θέλουν πόλεμο τότε θα τον έχουν. Αυτοί θα τον αρχίσουν αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε.

    θα δει ο ισλαμοφασίστας Μπουλούτ πως τσιμπάει η βαλκανική "μύγα" τσε τσε...Glossina giaour.

    Και να κοιτάξουν μην πάθουν τίποτα οι δύο στρατιωτικοί μας που κρατάνε γιατί μετά συμβαίνουν και ατυχήματα.θα το πληρώσουν με τριπλάσιο αίμα. Θα ανταποδώσουμε. Θα βρούμε τρόπο.

    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bravo!!!!!!! I hope we will have the guts to act like this

      Διαγραφή
    2. Μαθετε οι γρηκ αμερικανς να γραφετε ελληνικα πρωτα

      Διαγραφή
    3. Dear Thomas and the rest like you, many computers in several companies and libraries all over the world are fixed in terms of languages and alphabets you could add, with the result it is impossible to write in Greek. English and many other languages are Greek dialects too, take it easy. Do not keep Greece small in your minds. Much of the world is Greek in anything but name.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε Θωμα, ελπιζω να μην βγαζεις συμπερασματα και περνεις αποφασεις στην ζωη σου τοσο ελαφρα οπως αυτο που εγραψες εδω. Ειδικα οταν δεν εχεις ολα τα δεδομενα για να καταληξεις σε σωστα συμπερασματα.
      Δες τις διαδηλωσεις που εκαναν οι Ελληνο-Αμερικανοι και οι Ελληνο-Αυστραλοι για την Μακεδονια. Εγγυημενα πολλοι απο αυτους, δευτερη η τριτη γεννια Ελληνες, δεν γραφουν Ελληνικα. Αυτο δεν τους κανει λιγωτερο Ελληνες απο εσενα, γιατι αυτο υπονοεις.

      Διαγραφή
    5. Ταϋγέτη.
      @
      Γιώργος Γεωπόνος

      Μὲ ὅλλα ὅσα λὲς συμφωνῶ,ἈΛΛΑ δὲν θὰ τὰ δῆς παρά μὲ ἄλλη πατριωτικὴ κυβέρνησι.
      Μέχρι τότε θὰ γελᾶ κοροϊδευτικὰ ἡ ὑφήλιος μαζί μας.

      Διαγραφή
  10. Δηλαδή παραδέχονται πως δεν ελέγχουν τον στρατό τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ κύριοι δεν πιστεύω ότι θα είναι δάχτυλο των Γκιουλενιστων !! Με τόσα που λένε οι κυβερνώντες Τούρκοι, Είμαι πεπεισμένος ότι όλα αυτά είναι κόλπα του Ερτογάν !! Έτσι μας ξεγελά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά. Ας δοκιμάσουν. γιατί κάτι μου λέει ότι το πλήρωμα θα έχει αντιρρήσεις και μπορεί να θυμώσει ο κυβερνήτης και να αρχίσει να ρίχνει. Και εμείς βλέπουμε σημαία όχι παράταξη ή κόμμα. Ενα είναι το μαγαζί και είτε ερντογανικό είτε γκιουλενικό εμείς για αναγνώριση κοιτάμε την ημισέληνο και τίποτα παραπέρα. Γκέλ μπουρντά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ενδιαφέρων και διαφωτιστικό. Ευχαριστούμε κ. Καλεντερίδη που μας δίνετε τη δυνατότητα να μάθουμε πως σκέφτονται και ενεργούν οι Τούρκοι. Προσωπικά μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ο διάχυτος, σε όλο το κείμενο, φόβος διαμελισμού της Τουρκίας. Δεν γνωρίζω αν αρθρογράφος πράγματι φοβάται ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή το χρησιμοποιεί για την προπαγάνδα του. Στο ενδεχόμενο "ατυχήματος" με τη Ελλάδα ακούγεται αρκετά απειλητικός και δεν ξέρω αν σε αυτό το σημείο απευθύνεται στους αναγνώστες του ή σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω την αίσθηση πως όσο πιο γρήγορα τελειώσει το Συριακό ( σε αυτή την φάση) οι " παίχτες" θα ξεκαθαρίσουν και την θέση τους! Βασικά όμως για να δούμε τι έχουμε και ποιοι είναι με ποιούς. Οι Ρώσοι με τους Ρώσους,οι Ιρανοί με τους Ιρανούς και με τους Ρώσους που θέλουν να τους εμπλέξουν ενεργά κσι να μπουν στον πόλεμο. Οι Ιρανοί το αποφεύγουμε. Δεν υπάρχει άλλος υπερ των Ρώσων που να είναι και αντίπαλος των ΗΠΑ. Ο επόμενος είναι η Βόρεια Κορέα! Οι ΗΠΑ, Αγγλοι, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Ενεργά με έντονα συμφέροντα έναντι των άλλων δυο. Δεύτερη ζώνη μια σειρά από γείτονες χώρες ( Λίβανος κλπ
    ) τρίτη ζώνη λοιποί Ε
    Ε. Αυστραλία κλπ. Πάμε να δούμε φιλειρηνικές όπως η Ελλάδα κι άλλες με κοντινή θέση γεωπολιτικά με διάθεση ειρήνης και με βάση τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες όπως και Αίγυπτος! Η Ελλάδα "ανήκει εις την δύση αλλά και στην Ανατολή. Είναι σταυροδρόμι! Είναι η χώρα που 75 χρόνια τώρα έχει να κάνει πόλεμο και ανήκει στο φάσμα εκείνων την χωρών που εγγυάται με πολύ πόνο την ειρήνη και την σταθερότητα. Ερώτημα βασικό η Τουρκιά με ποιόν είναι αφού δεν κάθεται ήσυχα και είναι ο φασαρίας της τάξης.Όλοι έχουν την κλίκα τους! Αυτοί? Μετέωροι? Αναποφάσιστοι με την σκέψη πως θσ επεκταθούν και πως είναι μεγάλο κράτος? Δεν γίνεται! Δεν θα σταθείς αν δεν είσαι τόσο ισχυρός ( πυρηνικά, διηπειρωτικοί πύραυλοι, αεροπλανοφόρο , οικονομία κλπ). Άποψη μου είναι πως πέραν ύπουλης τακτικής σε συμφωνία με την δύση ώστε η Δύση να τελειώσει οριστικά με την Ρωσία στέλνοντας την στα αυγά της στη Μόσχα ώστε να μην ξαναβγεί ποτέ έξω από τα όρια της,αυτό όμως θα το δούμε γρήγορα. Τι ξέρει ο Πάιατ που μιλάει για ψιλοσυραξούλα? Πέραν τούτου που θα λειτουργούσε ως λαγός σε αυτό για την Ρωσία αφήνοντας στην Δύση να ξεκοκκαλίσει μετά σαν ύαινα μόνο το Ιράν.Θα έπαιρνε το δωράκι της στη Μεσόγειο. Αλλιώς γιατί τόσο πολύ ξεσάλωμα? Δεν ταιριάζει! Είναι αμυαλιά γιατί μαζί με τον Ιραν θα πάρει σειρά για αποδόμηση. Σ αυτό το σενάριο δεν πειράζει και Ισραήλ αφού όλη η Αμερική είναι δικών του συμφερόντων ως λόμπυ!Ως φυσικό κράτος είναι το χαιδεμένο παιδί των ΗΠΑ και μέσω του λόμπυ οφείλει κι αυτό που είναι. Τέλος ο Ερντογάν λειτουργεί ως οικογενειοκρατία και παραβλέπει την πάγια δογματική πολιτική της Τουρκίας.Την παραβλέπει σε ποσοστό 60 - 40 για λογαριασμό του και είναι πανικόβλητος χωρίς καμμιά μα καμμιά συμμαχία! Αυτό είναι καλό αλλά και επικίνδυνο! Επικίνδυνο στριμωγμένος στην γωνία να κάνει ηρωική έξοδο! Ηρωική έξοδο προς τα πιυ? Προς την Ελλάδα φυσικά! Προφανώς και την Κύπρο! Γιατί? Γιατί έτσι θα σώσει το τομάρι του μέσα και δεν θα τον κρεμάσουν. Γιατί δεν θα έχει άλλη επιλογή! Τώρα φρέναρε, πάταγε και πατάει σε δυο βάρκες ακόμσ αλλά ήδη τον νιώθω να βαριανασαίνει από τρόμο!Δεν περίμενε στην δεύτερη περίπτωση να του βγουν έτσι, στην πρώτη ( ύπουλη πολιτική και παγίδευση των Ρώσων) εντάξει όλα και αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για μας! Τώρα αν πραγματικά είναι στριμωγμένος μόνον μια συντριπτική νίκη των Ρώσων έναντι των ΗΠΑ θα τον έκανε να σωθεί! Δύσκολο, αλλά γι αυτό περιμένει. Περιμένει να δει τις εξελίξεις γιατί ως Τούρκος θα πάει ( αν προλάβει) με τον νικητή! Μια νίκη των Ρώσων θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρή!! Σενάριο που θα παρασύρει πολύ κόσμο...Κάπου εδώ υπάρψουμε κι εμείς να αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε! Εμείς λοιπόν θα υποστηρίξουμε την ειρήνη, την στσθερότητα,και πέραν τούτου θα μπαλώσουμε γρήγορα ότι πρέπει. Θα πσραμείνουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε με το Σκοπιανό αυτό που πρέπει. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΣ ΜΑΣ. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Unfortunatelly, ending the Syrian conflict is not to our interests. All future plans currently in drawers, will start being implemented. Plans that are not good at all for a Greece that is not ready for what tomorrow will look like in our neighborhood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κατάσταση είναι θλιβερή.
    Τόσα χρόνια προσπαθούμε με υπευθυνότητα να δώσουμε "τροφή" για σκέψη στους Έλληνες, ούτως ώστε να αποκτήσουν πολιτικό και γεωπολιτικό κριτήριο και αισθητήριο.
    Το άρθρο είναι καταπληκτικό, υπό την έννοια ότι ξεδιπλώνει όλη την τουρκική στρατηγική, τις προτεραιότητες, τις αδυναμίες της Τουρκίας.
    Αντί να τα αναλύσουμε όλα αυτά, οι περισσότεροι σχολιαστές έγραψαν σχόλια κυριολεκτικά για τα πανηγύρια.
    Και από αυτό συνάγεται ότι είμαστε ένας λαός για τα πανηγύρια.
    Αυτή η χώρα θα χαθεί, γιατί οι πολίτες της έχουν πάρει λάθος δρόμο.
    Είμαστε ένα παρηκμασμένο και παραστρατημένο έθνος.
    Κρίμα γ@μώ το, κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΣΚ Σας ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες και αναλύσεις που μας παρέχετε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι αναγνώστες σας το αναγνωρίζουν αυτό.

      Σχετικά με το άρθρο ...
      Το άρθρο του İbrahim Karagül βασίζεται αποκλειστικά στην υπόθεση ότι οι Γκουλενιστές κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο. Αν αυτό δεν ισχύει τότε όλος ο συλλογισμός του καταρρέει.

      ΥΓ: ο İbrahim Karagül υιοθετεί την δικαιολογία του Ερντογάν για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού. Λέει λοιπόν ο İbrahim Karagül ότι το μαχητικό το κατέρριψαν Γκουλενιστές. Αλλά εσείς ο ίδιος κ ΣΚ, και πολλοί άλλοι αναλυτές, έχετε δώσει τελείως διαφορετικούς λόγους για την κατάρριψη. Δέν χρειάζεται να τους αναφέρω τους ξέρετε.

      Διαγραφή
    2. Κε. Καλεντεριδη να'χετε υποψιν σας.

      Οσο ασπαζοντε μερικοι την δημοκρατια ο κοινωνικος ηθικος και φυλετικος κατηφορος που φερει αυτο το πολιτευμα, ειναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ!

      Διαγραφή
    3. Καλό είναι να σχολιάζουμε όταν έχουμε να πούμε κάτι.
      Για το Θεό, σταματήστε τις αερολογίες.
      Σταματήστε, λυπηθείτε μας.

      Διαγραφή
    4. Κε. Καλεντεριδη, το οποιο πολιτετμα ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την πορεια ενος Εθνους και την αποδοση την συνοχη και την επιτυχια μιας κοινωνιας. Αυτο ειναι δεδομενο πλεον.

      Οσο για το αρθρο, το μονο που εχω να θεσω ειναι μια απλη απορια.

      Εαν εχουμε τους νεοτουρκους γκιουλενιστες 'η τους οθωμανοπληκτους του ταγιπ, εχει καμια ποιοτικη διαφορα ο τουρκος ως Εχθρος;;

      'Η μηπως θεωρει κανεις οτι υπαρχει πιθανοτητα "συνεργασιας" με μεριδες εντος του τουρκικου κατεστημενου;;

      Κατι του ειδους, "ο εχθρος του εχθρου μου ειναι συμμαχος μου";;
      ενα τετοιο εγχειρημα αγγιζει τα ορια της εσχατης προδοσιας.

      Διαγραφή
    5. Έξωθεν,
      δεν είναι ανάγκη να σχολιάζεις σε όλα τα θέματα.
      Κρείτον το σκέπτεσθαι και το αναλύειν.

      Διαγραφή
  17. Να το ξαναγράψω.
    Το άρθρο είναι εξαιρετικής σημασίας ως τροφή ανάλυσης και σκέψης.
    Δεν είναι ανάγκη να ασπαστεί κανείς όσα λέει ο Καραγκιούλ.
    Ανάγκη είναι να τα αναλύσεις και να βγάλεις συμπεράσματα.
    Δεν βαθμολογούμε το αν τα λέει σωστά ή όχι.
    Αναλύουμε με προσοχή, λαμβάνοντας υπ' όψι ότι όσα λέει, είναι στην ουσία η πολιτική και η στρατηγική της Τουρκίας. Είπαμε τι είναι η Γενί Σαφάκ και είπαμε τι είναι ο Καραγκιούλ στην εφημερ΄δια αυτή, την επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν και του ΑΚΡ, δηλαδή του τουρκικού κράτους.
    Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε και δεν είναι ανάγκη να έχετε άποψη για όλα.
    Δεν είναι αυτά τα θέματα "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω".
    Επί πλέον λυπηθείτε μας, τόσο βλακεία που εκπέμπεται από ορισμένους, δεν αντέχετε.
    Θα μας τρελάνουν ορισμένοι στο τέλος, πάει τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σβήνοντας το σχόλιο μου επιβεβαιώνετε απόλυτα τα λεγόμενα σας με Σκαλ
    Και να προσθέσω το ποσο έπικινδυνοι έχουμε καταντησει για αυτό που λέγεται Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ανάγωγος.
      Οφείλεις να σεβαστείς το χώρο και τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να ενημερώσουμε τον κόσμο.
      Μπορείς να συναγελάζεσαι με όποιον θέλεις, αλλά δεν έχεις δικαίμωα να ρυπαίνεις αυτόν τον χώρο με αθλιότητες.
      Δεν επιθυμώ συνέχιση του διάλογου.
      Να είσαι ευγενής και να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου.
      Το ξαναγράφω, δεν επιθυμώ συνέχιση του διαλόγου και φυσικά δεν θέλω καμία απάντηση.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.