27/4/18

Νέα απάντηση Αγκυρας προς Γιούνκερ: Κανένα προνόμιο ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους «δύο»

Νέο μήνυμα, σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή περί άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έστειλε η Αγκυρα, αυτή τη φορά μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.
Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δυο Έλληνες στρατιώτες που παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία δεν έχουν κανένα προνόμιο απέναντι στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», κάνοντας, παράλληλα λόγο για «διπρόσωπη λογική», η οποία, «όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και άλλες φορές δεν διστάζει να προβαίνει σε δηλώσεις που παρεμβαίνουν στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, στην τοποθέτηση του επικεφαλής της Κομισιόν είχε αντιδράσει και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, αναφέροντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Στις 26 Απριλίου παρατηρήσαμε στην ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πως μίλησε για θέματα που αφορούν τη χώρα μας και είδαμε πως με ύφος εμπειρογνώμονα και κάτω από το μανδύα της συμπαράστασης της Ενωσης συνεχίζει να βγάζει συμπεράσματα.
Με τις ανακοινώσεις τος που βασίζονται στις Ελληνικές και Ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κάθε μέρα χάνουν την αξιοπιστία τους. Αρνούμαστε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες απέχουν από τη σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση
Επίσης με απορία αντιμετωπίζουμε τη δήλωση Γιούνκερ για τους δυο Έλληνες στρατιώτες, καθώς δήλωσε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους, δεν έχουν κάποιο προνόμιο μπροστά στη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που όταν θέλει υπενθυμίζει το κράτος δικαίου και όταν θέλει δεν διστάζει να κάνει δηλώσεις που σημαίνουν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.