29/4/18

Θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Πομπέο: Έτοιμος ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας και αναμένεται να κάλεσει ξένους εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με όσα τόνισε στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ανέφερε η Σεούλ.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής προεδρίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «ο Κιμ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής (…) δήλωσε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο».
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε στο Νοτιοκορεάτη ομόλογό του πως θα «καλέσει σύντομα εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να φανερώσουν τη διαδικασία στη διεθνή κοινότητα με έναν διαφανή τρόπο».

Πομπέο: Έτοιμος ο Κιμ
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «προετοιμασμένος» να «παρουσιάσει ένα σχέδιο» που θα συμβάλει στην αποπυρηνικοποίηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέo σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News.
Ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι αναφερόταν σε μια «καλή συζήτηση» που είχε με τον Κιμ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πιονγκιάνγκ που είχε αρχικά μείνει μυστική.
Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα και αποσπάσματα της μεταδόθηκαν χθες.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.