30/4/18

Οι συμμαχίες μόνες τους δεν θα μας σώσουν

ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ*
Μ​έχρι τις τουρκικές εκλογές ο Ερντογάν μάλλον θα αποφύγει να δημιουργήσει πολεμική ένταση με τη χώρα μας. Η υποψηφιότητά του βασίζεται, μεταξύ άλλων, στις δάφνες του τουρκικού στρατού για την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας. Δεν έχει λόγους να χαλάσει αυτή την εικόνα εμπλεκόμενος σε ένα πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα που θα έχει άγνωστη κατάληξη. Ρητορικές εξάρσεις και κάποιες θεατρικές/επικοινωνιακές κινήσεις μπορεί να υπάρξουν, ιδίως κατά την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.
Ετσι είχε γίνει πέρυσι πριν από το τουρκικό δημοψήφισμα. Ο Ερντογάν είχε στείλει την ηγεσία του στρατεύματος να εμφανισθεί για λίγα λεπτά γύρω από τα Ιμια. Μετά τις εκλογές, όμως, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα επανέλθουν σε φάση πραγματικής διακινδυνεύσεως. Ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η Αγκυρα θα επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ.

Για τη συνέχεια kathimerini

2 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε κε Συρίγο.Αν θέλουμε να μετρήσουμε την αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης για να δούμε το βαθμό και το ύψος των αντανακλαστικών μας είναι απαραίτητο να πέσει σήμα (με οποιονδήποτε τρόπο αφίσες,social media)
    να μαζευτούμε έξω από την τουρκική πρεσβεία Αθήνα & τουρκικό προξενείο αντίστοιχα θεσσαλονίκη για τους συνέλληνές μας κρατούμενους Αγγελο Μητρετώδη και Δήμήτρη Κούκλατζη.Ας το επιχειρήσουμε.Το οφείλουμε στα φυλακισμένα αδέλφια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας στα λόγια, στις ερμηνείες, στις εκτιμήσεις είμαστε πρώτοι. Όμως με λόγια και κουβέντες και χαρτιά δεν κερδίζονται αγώνες..Άθελά μας λειτουργούμε ως αμορτισέρ των ανθελληνικών συμπεριφορών των ανήμπορων πολιτικών μας. Υπάρχει ανάγκη για δράση, για συντονισμένη δράση..Πρέπει και οι σύμμαχοί μας να καταλάβουν ότι δεν είμαστε δεδομένοι όταν κινδυνεύουν η εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια..Και πρέπει και εμείς να καταλάβουμε ότι αν δεν σπάσουμε αυγά δεν θα φτιάξουμε ομελέτα...Πρέπει δηλαδή να καταλάβουμε ότι πρέπει να ξεβολευτούμε και να μην περιμένουμε τον από μηχανής Θεό και ότι για να κερδίσεις και να προασπίσεις τα εθνικά σου δίκαια πρέπει να πολεμήσεις, να ματώσεις, να πεθάνεις...Καλημέρα..Καλή Πρωτομαγιά..Καλό και Ευλογημένο μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.