16/4/18

Τουρκία: Δεν είμαστε με κανέναν στη Συρία

Η Τουρκία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ούτε εναντίον κάποιας άλλης στη Συρία και η πολιτική της στην περιοχή είναι διαφορετική από εκείνη του Ιράν, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ.
Τα σχόλια του Μποζντάγ, που είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος, έγιναν σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως η υποστήριξη της Τουρκίας στα πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας έδειξε ότι «διαχώρισε τη θέση της» από τη Ρωσία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία εξαπέλυσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας την Παρασκευή σε μια επιχείρηση που σύμφωνα με το Πεντάγωνο ακολούθησε στοιχεία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ευθύνεται για μια επίθεση με χημικά όπλα στην οποία χρησιμοποιήθηκε, το λιγότερο, αέριο χλωρίου.
«Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι να είναι υπέρ μίας χώρας ή εναντίον μιας άλλης. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία», δήλωσε ο Μποζντάγ στους δημοσιογράφους στο Κατάρ.
«Δεν έχουμε κοινή στάση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα των YPG, η θέση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει. Είμαστε επίσης εναντίον της άνευ όρων υποστήριξης του (συριακού) καθεστώτος και διαφωνούμε με το Ιράν και τη Ρωσία για αυτό», είπε.
Ενώ η Τουρκία συνεργάζεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με το Ιράν για την εν μέρει αποκλιμάκωση της βίας στη Συρία, η Άγκυρα ζητά εδώ και καιρό την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία και υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται εναντίον του. Οι κύριοι υποστηρικτές του Άσαντ είναι η Μόσχα και η Τεχεράνη.
Η Τουρκία διαφωνεί επίσης έντονα με την Ουάσινγκτον για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, η οποία κατά την Άγκυρα είναι τρομοκρατική και συνδέεται με τους Κούρδους μαχητές που πραγματοποιούν από το 1984 αντάρτικο στο τουρκικό έδαφος.
Η Τουρκία εξέφρασε την υποστήριξή της στα αεροπορικά πλήγματα των αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών δυνάμεων, λέγοντας πως στέλνουν ένα μήνυμα προς τον Άσαντ.
Ο Μποζντάγ είπε πως η Τουρκία δεν διστάζει να συνεργάζεται με οποιαδήποτε χώρα προασπίζεται «σωστές αρχές» στη Συρία.
Πηγή: AΠΕ - MΠΕ

2 σχόλια:

  1. Αυτο να το πεις στον Κισσινγκερ κατ* ιδιαν, ευγενικα. Ζει ακομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κουτοπόνηροι Τούρκοι,λόγω ξεφτίλας των Αμερικανών Άγγλων Γάλλων και λοιπών στην τρελή και απροσχημάτιστη επίθεση,καραδοκούσαν να θρονιαστούν κάπου κι αυτοί,ως συνήθως, μέσα σ΄αυτήν την αναμπουμπούλα.
    Κάνοντας δηλώσεις και παίρνοντας απρόκλητα θέσεις ως συνήθως συμφεροντολογικές και οθωμανικές,δεν περίμεναν λίγο να καθαρίσει το τοπίο.
    Αντ΄αυτού,αφού ξεθύμανε η ηλιθιότητα των δυτικών, με τα οικτρά-οικτρότατα αποτελέσματα τους,οι μπουνταλάδες Οθωμανοί,έχασαν τ΄αβγά και τα καλάθια,και τώρα το Ρώσικο αγγούρι δεν αντέχεται....ειλικρινά δεν αντέχεται.
    Τι της ήθελαν τις δηλώσεις μετά το φιάσκο???
    Τελικά όλοι αυτοί οι απατεώνες-Νατοϊκοί σύμμαχοι είναι να κτυπά ο ένας τον άλλον.
    Το να τους πεις χάρτινους είναι το ελάχιστο,αυτοί μεταξύ τους όλοι έχουν,χωρίς αιτία εξαερωθεί.

    Στον πόλεμο είτε οι χάρες είτε τα χούγια και τα χάλια...των εμπλεκόμενων αποκαλύπτονται,αρκεί να περιμένεις....
    Όπως περιμένει και τα γράφει η ΙΣΤΟΡΙΑ.....
    Οι Τουρκαλάδες ως συνήθως την Ιστορία την γράφουν στα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.