23/4/18

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη...


"...ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός αποτυχημένου κράτους είναι όταν η κεντρική κυβέρνηση  αδυνατεί να αυξήσει ή να εισπράξει τους φόρους και να επιβάλει την τάξη σε όλην την επικράτεια της εθνικής του κυριαρχίας και ως εκ τούτου δεν έχει τη δυνατότητα παροχής των δημόσιων υπηρεσιών."
Τα βασικά συστατικά της οικονομίας είναι το κεφάλαιο, η εργασία, η φαντασία και ένα σταθερό πλαίσιο που μπορεί να διενεργούνται συναλλαγές. Σαν ομφάλιος λώρος όλα τα παραπάνω τα συνδέει μεταξύ τους η εμπιστοσύνη. Χωρίς εμπιστοσύνη η οικονομία είναι νεκρή. Τον ίδιο κομβικό ρόλο παίζει η εμπιστοσύνη και στην κοινωνία. Μια ομάδα μπορεί να συνυπάρχει όσο τα μέλη της τα ενώνουν δεσμοί εμπιστοσύνης...
Αν κάποιος θεωρεί πως στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο υπάρχουν σε επάρκεια  οι παραπάνω συντελεστές μπορεί να αισιοδοξεί και για τη χώρα και για την οικονομία της.
Τίποτα όμως δεν μαρτυρά πως η ελληνική κοινωνία και η πολιτική της ηγεσία έχουν καταλάβει πως η χώρα συνεχίζει να ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί οι φθορές του οποίου κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και μεγαλύτερες... 

Για τη συνέχεια  capital

1 σχόλιο:

  1. The picture says it all. In a real country it would be the citizens who would smack this vandal before the police book him in. This kid is such a moron that doesnt understand that his parents are paying with their taxes to fix the damage he is doing with the graffiti.
    Only in Elladistan. Not even in the far east of Turkey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.