30/4/18

Συρία: Φονικές μάχες ανάμεσα σε καθεστώς και αραβοκουρδικό συνασπισμό

O συριακός στρατός μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε συγκρουσθεί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεων
Πρωτοφανείς μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τον αραβοκουρδικό συνασπισμό, που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον, ξέσπασαν στην ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Από την πλευρά τους, η συριακή κρατική τηλεόραση και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσαν πως «μονάδες του στρατού» «απελευθέρωσαν τέσσερα χωριά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη».
Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις, με αιχμή του δόρατος την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, έχουν από πέρυσι καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών ανατολικά του Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ Ζορ, στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας που ανάγκασε τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν την ανατολική Συρία που συνορεύει με το Ιράκ.
Στη μέχρι τώρα εκστρατεία του κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο συριακός στρατός μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είχε συγκρουσθεί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και είχε κρατηθεί μακριά από τις περιοχές τους ανατολικά του Ευφράτη, επικεντρώνοντας στην ανάκτηση εδαφών από μαχητές δυτικά του ποταμού.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Οι Γάλλοι ας πούμε, λόγω συμπλέγματος εκπεσούσης "Μεγάλης Δυνάμεως" αποκαλούν την Συριακή Κυβέρνηση καθεστώς.
    Η φυλλάδα - κληρονόμος του "Ελευθέρου Βήματος" και του...καθεστώτος Τσολάκογλου τι επιδιώκει με το "καθεστώς" ;
    Ευθυγραμμίζεται με τον "δημοκρατικό τύπο" της Δύσεως η φαντασιώνεται οτι συμμετέχει και η "Ισχυρή Ελλάδα" στην αποκατάσταση της "Δημοκρατίας" στην Συρία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.