21/4/18

Εντ Ρόις: Πρόεδρε Τραμπ, πάρε θέση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Εντ Ρόις (φωτ.: Twitter / RepEdRoyce)
Επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής  Βουλής Εντ Ρόις και άλλα μέλη του Κογκρέσου, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο Εντ Ρόις, στην ομιλία που θα εκφωνήσει σε εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας, καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
«Η αλήθεια δεν συνάδει με υπεκφυγές ευφημισμούς ή προϋποθέσεις. Στέκεται μόνη της ατρόμητα και αμετανόητα από μόνη της. Και έτσι θα έπρεπε να κάνουν και οι ΗΠΑ για τη γενοκτονία των Αρμενίων», επισημαίνεται στη δήλωση. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επανειλημμένα κάλεσα διάφορες αμερικανικές κυβερνήσεις να αποκαλέσουν τη φρικτή βία του 1915 με το αληθινό της όνομα και να την αναγνωρίσουν επισήμως ως γενοκτονία των Αρμενίων. Μόλις αυτή την εβδομάδα προσυπόγραψα με αρκετούς συναδέλφους μου στο Σώμα, με μια επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ και τον παροτρύνω και πάλι να αναφερθεί στη Γενοκτονία στις παρατηρήσεις του στις εορταστικές εκδηλώσεις της 24ης Απριλίου», συμπληρώνει.
Στη δήλωσή του ο Εντ Ρόις, ο οποίος συμμετείχε στη σύνταξη ενός επιτυχημένου νομοσχεδίου που ορίζει τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ως γενοκτονία, συνδέει τις αρνήσεις των προηγούμενων γενοκτονιών με τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισλαμιστών. «Όσοι αρνούνται τις γενοκτονίες στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη ακόμη και εδώ στην πατρίδα, επιχειρούν να εξισορροπήσουν την ιστορία και να μετατρέψουν τις γενοκτονίες ως απλές ‘συνέπειες του πολέμου’. Οι δράστες μιας Γενοκτονίας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα ατιμωρησίας των εγκλημάτων τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είδαμε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Ρουάντα, κι ακόμη και σήμερα στην επικράτεια της ISIS στη Συρία και το Ιράκ».
  • ΠΗΓΗ: hellasjournal.com.
http://www.pontos-news.gr/article/178099/ent-rois-proedre-tramp-pare-thesi-gia-ti-genoktonia-ton-armenion

1 σχόλιο:

  1. Πότε θ' ακούσομε κάποιον να ζητά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να πάρει θέση για την Γενοκτονία των Ελλήνων; Κι έχουν τις μαρτυρίες τού Χόρτον ("The Blight of Asia" (Η Μάστιγα της Ασίας) 1926).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.