29/4/18

ΝΑΤΟ: Να αντιμετωπίσουμε πιο ενεργά τη ρωσική απειλή

Δήλωση του γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ
Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει πιο ενεργά τη ρωσική απειλή, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιένς Στόλτενμπεργκ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Συμμαχία επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις, οι επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις των συμμάχων του ΝΑΤΟ και η χρήση χημικών όπλων στο έδαφος μιας χώρας μέλους της Συμμαχίας επιβεβαιώνουν την επιθετική συμπεριφορά της Μόσχας.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η Συμμαχία επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία, επισημαίνοντας όμως ότι προς το παρόν οι δύο πλευρές απέχουν από την στρατηγική συνεργασία την οποία επιδίωκαν μετά το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου».
Εκτός των άλλων, ο Γιενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον νέο αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με τη Ρωσία. Όπως είπε, συμφώνησαν ότι με την Ρωσία πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να περιορισθούν οι απειλές που εκπορεύονται από την Μόσχα.
Νωρίτερα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να συζητήσει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ τις «ολέθριες ενέργειες» της Ρωσίας, γράφοντας στην σελίδα του στο Τwitter ότι «οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι ενωμένοι μετά το συμβάν στο Σάλσμπερι».
Ο Στόλτενμπεργκ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ είναι ενήμερο για την θέση της Βρετανίας στο ζήτημα της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του και δεν αμφισβητεί την ορθότητα των εκτιμήσεων του Λονδίνου.
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Στόλτενμπεργκ βρειτε τα μονοι σας η πηγενε στα φιλαρακια τους τουρκους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εμμονη τους με τη Ρωσια που προφανως δεν τους απειλει (οι αμυντικες δαπανες της ειναι το 1/10 των Αμερικανικων!!) αγγιζει τα ορια της ψυχωσεως .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χασαν 100 ο/ο σωστος.Ειναι αστειο..αλλα καποτε πρεπει να μας πει ...και για την Δυτικη απειλη...Εκτος αν δεν ...υπαρχει ....οποτε τι κανουν τοσα εξοδα ?? Προφανως για τους ...εξωγηινους...αλλα οι βομβες τους δεν φτανουν στα αστρα...πευτουν οπου ναναι στην Γη...θαχουν ξεσκιστει στο γελιο οι...εξωγηινοι με τοσους βλακες ...

      Διαγραφή
  3. Λες να παιζει τιποτα Φροιντ στην υποθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογω καταγωγης ο Φρουντ..ηξερε καλα την τρελα...αφου ειχε το...στιγμα ο ιδιος...στο γονιδιο του....ο καθε...Στολτεμπεργκ εχει το ιδιο γονιδιο...βγαινει απ τον ιδιο δοκιμαστικο σωληνα...αρα παιζει δεν παιζει ο Φρουντ...η βλαβη ειναι εκει....λειπουν αμινοξεα πολλα...εχουμε βιολογικες ...τρυπες Ντιρακ....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.