28/4/18

Cretetv Antitheseis - Ενεργειακοί Πόροι - ΑΟΖ και Γεωπολιτική

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά , Αντώνης Φώσκολος και ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του πανεπιστημίου Μέριλαντ των ΗΠΑ Θέοδωρος Καρυώτης , ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ , αποκαλύπτουν τα σημεία «κλειδιά» για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και τα κρίσιμα σημεία της Ελληνικής ΑΟΖ.
Δείτε το βίντεο

6 σχόλια:

  1. Μπραβο ΣΑΒΒΑ παντα προσπαθεις να ξυπνησεις την Ελληνικη κοινωνια!!!Μηπως ομως καποια στιγμη θα πρεπει να διοργανωθει και ενα Συλλαλητηριο για την εκμεταλευση του ορυκτου πλουτου της Χωρας ως κεντρικο θεμα και παραλληλα για την αποποιηση επιτελους του Ελληνικου χρεους απο τους Ελληνες πολιτες αδιακριτως και ανεξαρτητως πολιτικης στηριξης..να μαζεψουμε υπογραφες και να πουμε ΑΡΚΕΤΑ!!ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συλλαλητηριο για τα κοιτασματα ????Ειναι σαν να ζητας συλλαλητηριο των ιθαγενων του Αμαζονιου....για την προοδο του ...διαστημικου προγραμματος της Βραζιλιας...... Τοση εκτιμηση εχει ο κοσμος στις γνωσεις...και τοση κριση στο μυαλο...Φυσικα με τοσα προσοντα ψηφιζει...την δημοκρατια κι ολα τα ανωτερα πνευματικα δημιουργηματα....που απαιτει...να ταχει....εστω και χωρις μυαλο....Αν ειναι δυνατον....κι ομως ειναι...

      Διαγραφή
  2. World Energy 2017-2050: Annual Report.

    This Annual Report evaluates the future development of world energy supply and its impact on the global economy as well as climate change. The report projects the world energy supply and gross world product (global economic output) from 2017 to 2050.

    http://peakoilbarrel.com/world-energy-2017-2050-annual-report/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άριστη ανάρτηση. Καιρός να κοιτάξομε μπροστά και, μετά από τόσα χρόνια αγώνων των καθηγητών Φώσκολου και Καρυώτη, να δούμε αν μπορέσομε επιτέλους να αξιοποιήσομε την ΑΟΖ και τον υποθαλάσσιο πλούτο τής χώρας, μπας και βγούμε από την άθλια μιζέρια, που μάς δέρνει. Αν όμως δεν σοβαρευτούμε και δεν αλλάξομε νοοτροπία, τίποτε δεν μάς σώζει. Να μην περιμένομε μάννα εξ ουρανού!

    Μ' αρέσει το πείσμα και η ζωντάνια αυτών των .... "νεαρών παιδιών", που δεν εγκαταλείπουν, παρά το ότι τόσα χρόνια φωνάζουν εις ώτα μη ακουόντων.

    Πάντα με προβλημάτιζε και με προβληματίζει ποιος θα διαχειριστεί αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, ώστε να μην φαγωθούν πάλι από τούς επιτηδείους. Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όλα είναι υποθηκευμένα και ότι τα κοράκια πολλά και καραδοκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιοτιμε κ. Φωσκολε οι φυσιολογικες
    αλλαγές εγιναν σε εκατομμυρια χρόνια . κι όχι σε μερικές δεκαετιες. Συγγνώμη αλλά η εξισωση δεν ειναι επιστημονικος τροπος σκεψης αν δεν κρυβει σκόπιμο τη τα.. των πετρελαιαικων εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθηγητής Φώσκολος χθες (12/7/19) στις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ:

    ΑΟΖ- Ενεργειακοί Πόροι και Κλιματική «Αλλαγή»

    Από την 10ετία τού '70 τα λέει, αλλά εμείς πέρα βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.