26/4/18

Τα τρωκτικά του "νέου" πολιτικού κατεστημένου έχου πιο κοφτερά δόντια - Τρώνε και επιστήμονες της NASA

Απάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή
Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Σταμάτη Κριμιζή, για τη σύντομη παρουσία του στο Δ.Σ. του ΕΛΔΟ και ανακοινώνει ότι νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή παραίτησης του κ. Κριμιζήαναφέρει πως «προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος» και συνεχίζει: «Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του».
«Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα», αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης.
Τέλος, το υπουργείο απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Διαστήματος, αναφέρει ότι «δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα.
Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».
Από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ επισημαίνεται επίσης ότι «δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα.
Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ.
Απάντηση Νίκου Παππά στα δημοσιεύματα για τον ΕΛΔΟ
Για «άθλια υπονοούμενα» έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς απαντώντας σε δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για αδιαφάνεια στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) με αφορμή την παραίτηση του  Δρ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του οργανισμού.
«Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος. ​Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς σε ανάρτησή του στο Twitter. 
Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος. ​Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν.
Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολικής έρχεται λίγες ώρες μετά την ηχηρή παραίτηση του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού.
Ο κ. Κριμιζής στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

«Πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», ανέφερε ο κ. Κριμιζής συμπληρώνοντας προς το τέλος ότι ζήτησε και πήρε τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. Υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

13 σχόλια:

  1. Ο Αμερικανοτραφής καθηγητής μας γράφει follow the money. Ορθόν.

    Τα 30 εκ. Ευρώ για τους μικροδορυφόρους, όταν και όποτε έρθουν από το ΕΣΠΑ, θα τα χρωστά το κράτος, και το πώς θα διατεθούν (εν ολίγοις από πού και πώς θα ψωνίσουμε τα απαραίτητα) θα το αποφασίσει το κράτος, και όχι ο κ. καθηγητής ώς πρόεδρος της ΕΛΔΟ.

    Η ΕΛΔΟ δεν είναι NASA, με τους ανεξέλεγκτους και παχυλούς προυπολογισμούς και εις υγείαν το κορόιδο.

    Κατά τα άλλα, τετριμμένη αντιπολιτευτική υστερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. If the professor was in Russia everything would had been fine Dimitri?
      Its also, in your point of view, better to decide some civil servant, who has no clue from aerospace, what to buy instead of the decision being made from someone who has spent the lat 40 years working on the subject.
      Wonder why we are where we are today.
      The mistake of the professor was that he had hoped he would be able to help instead of continuing his life.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις ιδέα από Αμερική. Ανεξέλεγκτοι και παχυλοί προϋπολογισμοί ΔΕΝ υπάρχουν. Το αντίθετο μάλιστα, υπάρχει έλεγχος, διαφάνεια και αξιολογηση. Και για αυτό είναι και νούμερο 1 οικονομία στον κόσμο.

      Τώρα βέβαια τι λέω, θα ακούσουν οι σημερινοί Έλληνες για έλεγχο, διαφάνεια και αξιολόγηση και οι 9 στις 10 θα πηδάνε από τα παράθυρα.

      Διαγραφή
  2. When was Greece scientist-friendly? Do we have an R&D Center and I am not aware off? Everytime there is an innovative solution we kill it at its infancy or gift it to Israel as a goodwill gesture. Why would SYRIZA act differently? High School diploma is the highest académic achievement by its members for God's shake!! And people with PhD's voted for them!!!!! Fuck! Who are we?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την παραίτησή του από τον ΕΛΔΟ υπέβαλε και ο Διευθύνων Σύμβουλος, σμήναρχος ε.α Κωνσταντίνος Πιλαφτσής.

    Οσο για τον νεο διευθυντη κ.Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που διορισε ο κ. Ν. Παππας φαινεται οτι μιλουν την ιδια γλωσσα. Δειτε το πως εκφραζεται δημοσια ο κ. Πρωτοπαπάς (3 Απρ. 2016)«Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο»

    Να τον χαιρεται ο ΣΥΡΙΖΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδικο εχει για τους εκχριστιανισμένους βαρβάρους ; Εσύ τι ζόρι τραβάς ;

      Διαγραφή
    2. Ενω ο μη βαρβαρος εκπολιτισμενος Ππωτοπαππας γραφει "Ρωμιωσυνη" αντι για "Ρωμιοσυνη".
      Θα τριζουν τα κοκαλα του Ριτσου......

      Διαγραφή
  4. Το ζόρι που τραβάει αυτός, και εγώ μαζί του, είναι ότι πριν 2,500 χρόνια όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες αυτοί που ζούσαν στις λάσπες, τρώγανε ωμό κρέας και μιλούσαν άπλυτοι με άναρθρες κραυγές δεν κάνανε τον μάγκα και απευθύναν τις άναρθρες κραυγές μεταξύ τους, όχι σε μάς. Και όταν κατ’εξαίρεση το έκαναν σε μάς και μάς συντρίβαν, κάνανε πίσω από σεβασμό, όπως ακριβώς έγινε στις Θερμοπύλες.

    Ενώ σήμερα που αυτοί κτίζουν τούς ναούς και γράφουν κωμωδίες και τραγωδίες εμείς που ζούμε στις λάσπες, τρώμε ωμό κρέας και μιλούμε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές κάνουμε τον μάγκα και απευθύνουμε τις άναρθρες κραυγές σε όλο τον κόσμο, και σε αυτούς και μεταξύ μας.

    Και ακόμα ακριβέστερα, το ζόρι που τραβάει αυτός -και εγώ μαζί του- είναι ότι τότε, όταν κάποιοι δικοί τους προσπαθούσαν να τούς εκπολιτίσουν βρήκαν βοήθεια από αυτούς που “ζούσαν . . . και μιλούσαν άπλυτοι με άναρθρες κραυγές”, ενώ σήμερα με εμάς όταν κάποιοι δικοί μας προσπαθούν να μάς εκπολιτίσουν βρίσκουν φτύσιμο από αυτούς που “ζούν . . . και μιλούν άπλυτοι με άναρθρες κραυγές” ανάμεσα μας.

    Έψαχνες, . . . και μπράβο σου! Τώρα βρήκες την ταυτότητα σου;

    Περιμένω ένα ευχαριστώ μιά και την είχες χάσει 2,500 χρόνια πριν και στην ξαναβρήκα εγώ σήμερα, έστω και λασπωμένη, . . . ύπνοι, εεε ύπνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρε πρωτοπαλίκαρο !!!!
      Εντάξει ,, τραβάς ανήφορο , εμείς όμως σέ αγαπάμε και άς φταίς εσύ ,
      Κοίτα μετά από τόσα χρόνια μπορώ να σέ καταλάβω να εννοήσω και να αντιληφθώ τήν αγωνίαν σου. Όμως κάποιοι άλλοι ΔΕΝ !!! οπότε άσε τόν κουρνιαχτόν σου νά κάτσει και πάρτο ένα ένα , άλλο τό αβγό και άλλο τό Αυγό, εκεί κατάφεραν να μάς συγχύσουν και να μας διαστρεβλώσουν αυτοί !!! με νόημα!!!!!!

      Έλλην Αιθήρ
      Δημήτριος Κ,

      Διαγραφή
  5. Καλά μήν προσπαθείς πολύ να μας εκπολιτίσεις...Συνέχισε να ενοχοποιείς την χώρα και τον λαό της γιατί δεν γλύφουν τους "φωτισμένους" βαρβάρους, τους απόγονους δουλοπάροικων, που τάχατες μας ...βρήκαν την ταυτότητα που είχαμε χάσει.
    Ως Γενίτσαρος καλά τα πας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί τής ουσίας; . . . κάτι; . . . τίποτα;

      Διαγραφή
    2. While you the civilized can put your feet on the monument of Unknown Soldier and play with comboloi.
      You deserve to have SYRIZA leading you.

      Διαγραφή
    3. ΑΚΡΙΒΩς! ΑΚΡΙΒΩς! Βλήτα όρθια και οι δύο, είστε ακριβώς το δείγμα γιά να εξηγήσουμε την κατάντια τής Ελλάδας σήμερα. Ο ένας λέει ότι εγώ που ξέφυγα τήν κατάντια 22 χρόνια πριν και ζω στο εξωτερικό και χιλιοευχαριστώ με ευγνωμοσύνη τούς ξένους γιατί βρήκα οργάνωση, παροχές, και ανθρωπιά ότι τούς γλύφω, ενώ αυτός που οδηγεί Mercedes τών Γερμανών, αγοράζει ασπιρίνη τών Άγγλων, κρεμμυδάκια και λουλούδια τών Ολλανδών, κινητό τών Κινέζων, πετσέτα και θερμαντικό τών Τούρκων, παπούτσια τών Ιταλών, κρέας τών Βουλγάρων, "μπουγαδοκόφινο" Ρώσικο γιά να απατήσει την γυναίκα του, και στέλνει το ένα παιδί του στον γαμπρό του στην Γερμανία γιά νοσοκομείο και το άλλο στην Ρουμανία γιά να σπουδάσει, και από πάνω έχει φορτώσει με τα δανεικά που παίρνει γιά να πληρώσει όλα τα παραπάνω μέχρι και τα εγγόνια τών εγγονιών του, τούς πολεμάει ενώ πίνει ουζάκι στο καφενείο με 1,80€ σύνταξη τον μήνα! Μέχρι εκεί φτάνει η ηλιθιότητα του!
      Αυτά είναι τα πραγματικά λαμόγια!

      Ο άλλος που ζει στο εξωτερικό, καταλαβαίνει τι γράφουμε στα Ελληνικά αλλά δεν ξέρει πώς να γράψει γρι Ελληνική γλώσσα, ούτε ένα Ελληνικό γράμμα, και τον αφήνουν να μάς γράφει στα Αγγλικά, μιλάει σε έναν με τρία masters που υπηρέτησε την πατρίδα του εθελοντικά και με επιλογή σαν ΟΥΚάς και που ο πατέρας του έδωσε τα πόδια του για την πατρίδα και έζησε ανάπηρος από 27 χρονών, λέει ότι κάτι τύποι σαν εμένα πατάνε το μνημείο τού Άγνωστου Στρατιώτη. Γιατί; Γιατί θα είναι από τούς παράνομους που πήδηξαν από καράβι και άλλο από καβοδέτης δεν έμαθε τίποτα άλλο στην ζωή του.
      Άλλο ένα πραγματικό λαμόγιο!

      Είστε το ντούο που έφερε την Ελλάδα εκεί που είναι σήμερα. Τέτια φρόκαλα είστε, και από μέσα και από έξω από την Ελλάδα ΜΟΥ, και γι’αυτό τραβάτε όσα τραβάτε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και κανένας δεν ξύπνησε μιά μέρα και έβγαλε μιά στιγμιαία απόφαση να πηδήξει την Ελλάδα. Όλα τα πράγματα είναι αποτέλεσμα ενεργειών πολύχρονων και επαναλαμβανομένων, ενεργειών από λαμόγια σαν και σάς. Για φτύσιμο είστε, αλλά αποκτάτε αξία με το να σάς δίνουν το τρόπο να εκφράζεστε δημόσια. Απολαμβάνετε νερό αλλά χωρίς ρίζες . . . σαν τα βρύα και τις λειχήνες!

      Επί τής ουσίας; . . . κάτι; . . . τίποτα; Καμιά ιστορία, καμιά περγαμηνή, κάποιο έργο, κάποια προσφορά; . . . τίποτα;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.