26/4/18

Ρωσία: Αρχισε η παραγωγή των S-400 που προορίζονται για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Η Ρωσία άρχισε τη διαδικασία παραγωγής των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τα οποία προορίζονται για την Τουρκία, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μιχέεφ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Rosoboronexport, την Τετάρτη.
«Αρχίσαμε την εκτέλεση της σύμβασης. Δεν μιλάμε για τις παραδόσεις των S-400», απλά «άρχισε η παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», διευκρίνισε ο Μιχέεφ από την Αττάλεια, μετέδωσαν το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δύο συστοιχιών του συστήματος S-400 μέχρι τα τέλη του 2019.
Την 3η Απριλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να επισπεύσουν τις παραδόσεις των συστημάτων. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.
Πηγή: ΑΠΕ, Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. «Οι S-400 δεν είναι ένα επιθετικό σύστημα· είναι ένα αμυντικό σύστημα. Μπορούμε να το πουλήσουμε στους Αμερικανούς εάν θέλουν», δήλωσε ο Sergey Chemezov (*) στην Wall Street Journal (WSJ) όταν ρωτήθηκε για το στρατηγικό σκεπτικό πίσω από την πώληση των S-400 στην Τουρκία. [180211]

    Russia might sell S-400 systems to US if Americans feel insecure

    (*) ο Αντιστράτηγος Sergey Chemezov είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec Corporation (πρώην Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport) και Πρόεδρος της Ένωσης Ρώσων Μηχανολόγων Μηχανικών. Στις 28 Απριλίου 2014 του απαγορεύτηκε (**) - από την τότε κυβέρνηση Obama - να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    (**) «Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν νέες κυρώσεις στους Ρώσους»: Ποιος είναι στη λίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αν είναι αμυντικό θα το καθορίσει η σκέψη αυτού που δίνει την διαταγή σε μια ζώνη λεπτή όπως το Αιγαίο στρατηγέ μου!Οι πύραυλοι δεν σκέφτονται απλά 'εκτελούν" εντολές...Δεν μιλάμε για άμυνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!Δεν μπορώ να το φανταστώ πως το φαντάζεται να αμύνεται η Τουρκία κι από ποιόν? Έχει πληροφορίες πως θα της επιτεθεί η Αμερική από αέρος? Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος, Αρμενία, εκτός κι αν φοβάται την Ρωσία! Δεν έχετε και λίγες προστριβές μεταξύ σας και πολέμους! Έχει χυθεί πολύ μελάνι! Δεν μας τα λες καλά στρατηγέ αν τελικά ισχύουν όσα λες και δεν βοηθάς τον Ερντογάν προεκλογικά "μπριζάροντας" και την Δύση!Να δούμε τι θα σου πει ο Ερντογάν που εξοπλίζεις όταν του πει ο Λαβρόφ ξανά να φύγει από την Συρία. Ανυπομονούμε όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Δεν μπορώ να το φανταστώ πως το φαντάζεται να αμύνεται η Τουρκία κι από ποιόν<

      Μα από τις ΗΠΑ φυσικά. Για αυτό το λόγο θέλει ο Ερντογάν να τοποθετήσει τους S400 γύρω από το παλάτι του (όπως και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλοι).

      Διαγραφή
  3. Μια και εχουμε S-300 γιατι και εμεις δεν τα αναβαθμιζουμε ????? Και εχουν δυνατοτητες κατα STEALTH στοχων ετσι? Α, ξεχασα, η ανεξαρτητος και υπεςρεηφανη χωρα μας πρεπει να παρει αδεια απο τυς "συμμαχους¨της .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεμέτια, ότι και να πάρετε δεν σας σώζει τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.