29/4/18

To 65% των Πολιτών συμφωνούν στην Αύξηση της Θητείας …

Το σύνολο του Ελληνικού Λαού έχει αντιληφθεί το κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Χώρα και σε έρευνα δημοσκόπηση ,δίνει και συμφωνεί με ένα τεράστιο ποσοστό για την αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας!
Ο Μόνος που διαφωενεί σήμερα και δεν το συζητά όπως έχει αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του είναι ο ΑΝΥΕΘΑ Κουβέλης που χαρακτηριστικά λέει οτι δεν το Συζητά!
Αλλά τι αντιπροσωπεύει  στην πολιτική  ο Κουβέλης  ….Μήπως κάποιο ποσοστό απο το σύνολο των Ελλήνων Πολιτών ; Αμφιβάλουμε !

Για τη συνέχεια veteranos

6 σχόλια:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΖΑΛ
    ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται
    να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά
    εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!
    ΑΠΕΛΑΣΗ.ΕΞΩ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΘΡΟΑΛΒΑΝΟΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν αυξηθεί η θητεία που πρέπει να το αποφασίσουν οι στρατηγοί κι οχι οι πολιτες και οι πολιτικοί Μηπως να κατανέμουμε πιο σωστά τους στρατεύσιμους ? Ολοι οι συγγενείς μου που ρωτάω ειναι ναυτικό και αεροπορία ενώ μας λέγουν οτι η αύξηση θα γινει διότι υπάρχει λειψανδρία στο στρατό ξηράς ? Ομιλούν ολοι οι δημοσιογραφοι για αύξηση θητείας μάλιστα ορισμένοι έκαναν τη θητεία τους στα στούντιο όντας αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του ναυτικού στα πέριξ των Αθηνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημειώσετε ένα στοιχείο. Η τελευταία ΕΣΟ που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης ενός νησιού ήταν όλοι τους Αλβανοί. Ο θεός να μας φυλάει να μην γίνει κάτι με τον τρελό γείτονά μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θητεία 5 μηνών αποκλειστικά με εκμάθηση όλων των πολεμικών τυφεκιων μάχης , ελεύθερου σκοπευτη, βαρέα όπλα κ αντιαρματικα. Τέλος στη θητεία του σερβιτορου, του μπογιατζή, του μάγειρα. Αλλιώς κ 30 μήνες να το κάνεις πάλι σε γκαρσόνια θα δίνεις απολυτηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Όπως μας είπε και Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ αν ο Καμμένος αυξήσει τη Θητεία θα ξεχαστούν όλα και θα ξανακερδίσει αυτούς που το πίστεψαν …Όλα θα μπουν στο σφουγγάρι κατέληξε.»
    Αυτή είναι η μόνη φράση που λείπει από το αναρτώμενο κείμενο.
    Κάτι δηλαδή, σαν το «πώς θα ξανακερδίσει» ; ποιός ; ο Καμμένος; Είναι δηλαδή (και) αυτό αιτούμενο;;

    Υ.Γ. Εν πάση περιπτώσει ο Unknown 1 Μαΐου 2018-9:55 π.μ. τα είπε όλα. Διότι δυστυχώς η εμπειρία μας είναι ότι σε μεγάλο βαθμό οι επαγγελματίες τού στρατεύματος αντιμετωπίζουν συχνά έως συχνότατα τούς στρατευμένους πολίτες που κάνουν την θητεία τους, ως υλικό γενικής ευκαιρίας ή και πολλών χρήσεων. Αν αυτό συνδυασθεί και με την υπερδιαδεδομένη “λούφα” στις προς τούτο “ειδικές θέσεις” και τον απίστευτα μεγάλο αριθμό Ι-5 καθώς και προς τον αυτάρεσκο έως και αλαζονικό “μονοπωλιακό πατριωτισμό” πολλών ενστόλων, μπορεί ίσως να ερμηνεύσει την επιφυλακτικότητα πολλών καλόπιστων πατριωτών πολιτών . Ας διευκρινισθεί ότι ο σχολιάζων υπηρέτησα από 3/7/1973 έως 22/12/1975 στο Πολεμικό Ναυτικό στα τηλέτυπα Ναυτικής Διοίκησης και θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο (ίσως και δίτομο) με εμπειρίες ως προς όλα όσα αναφέρονται στο παρόν Υστερόγραφο.
    Σε ένα τέτοιο βιβλίο αναμνήσεων θα αναφέρονταν και μαρτυρίες για επαγγελματίες στρατιωτικούς (“ένστολους”) που συνεπαρμένοι από τον οίστρο μιάς αληθινά ενεργού φιλοπατρίας δρούσαν εκείνα τα χρόνια στο όριο τής τυπικής νομιμότητας, υπερβαίνοντας κάποτε (έξυπνα και παράτολμα) τούς κανόνες, πλην με αποτελέσματα που μάς έκαναν , έστω και “ψιθυριστά” περήφανους ˙ κάθε σύγκριση με την σύγχρονη πραγματικότητα τής ατιμώρητης θρασύτατης προκλητικότητας των θρασύδειλων γειτόνων με τις δικές μας καριερίστικες “στολές υπ’ αριθμ. 7 και 6 ” (ή και 2 , 3 και 4) σε ρόλο απλών θεατών και σχολιαστών είναι περιττή ….
    Και με την ευκαιρία ίσως πρέπει να επαναπροσδιορισθούμε και ως προς την γνωστήν έκφραση ότι «κάνοντας την στρατιωτική θητεία μας οι πολίτες “υπηρετούμε την πατρίδα”», ως κατά δήθεν αποκλειστικό τρόπο: την Πατρίδα μας την υπηρετεί ο καθένας μας όπου βρίσκεται και ας μην φοράει στολή ˙και τολμώ να φωνάξω ότι την Πατρίδα την υπηρέτησα ως “πολίτης άνευ στολής”, εξ ίσου ή και περισσότερο σε διεθνή fora, υπερασπιζόμενος την Σημαία μας εκεί και όπου και όταν έπρεπε.
    Όταν οι επαγγελματίες στρατιωτικοί και λοιποί αρμόδιοι συνειδητοποιήσουν αυτήν την πραγματικότητα και τις άλλες παραπάνω κοινές εμπειρίες των πολιτών που υπηρέτησαν/υπηρετούν την στρατιωτική θητεία τους, πολλά , πάρα πολλά θα βελτιωθούν στο κεφάλαιο τής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Και ίσως τελικά αποδειχθεί ότι η αύξηση τής διάρκειάς της είναι πιθανότατα το τελευταίο που θα έπρεπε να μάς απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.