2/4/18

To απόλυτο σχέδιο του Βλάντιμιρ Πούτιν

Πώς ο άλλοτε «υπαλληλάκος» της KGB θέλει να κάνει «εθνικά υπερήφανους» τους Νεορώσους. Το σχέδιο Πούτιν και η ρωσική... παράδοση στην ολiγαρχία

Μόσχα, 26 Μαΐου 2004. Η συμπαθέστατη Ρωσίδα συνάδελφος που με υποδέχεται στο αεροδρόμιο είναι αρκετά ταραγμένη. «Ξέρετε», μού λέει, «από την ημέρα που ο δήμαρχος συμβάλλει στο να κάνουμε το συνέδριο για την ελευθερία του Τύπου στην Ρωσία, αισθάνομαι ότι συνεχώς βρίσκομαι υπό επιτήρηση».
Πράγματι, ίσως η Τατιάνα να μην είχε άδικο. Δέκα μέτρα πίσω της δύο τύποι που δύσκολα δεν θα τούς έλεγες πράκτορες, κάτι λένε μεταξύ τους και μού θυμίζουν κατασκοπική ταινία της δεκαετίας τού 1970. «Από την στιγμή που ο δήμαρχος Λούζκωφ ανακοίνωσε ότι παραχωρεί στέγη για να ιδρυθεί τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ) στην Μόσχα, ως φαίνεται κάποια καμπανάκια κτύπησαν στο Κρεμλίνο», προσθέτει η Τατιάνα. Τής προτείνω να κεράσω γεωργιανή σαμπάνια στο μπαρ του αεροδρομίου και την ρωτώ: «Ο δήμαρχος δεν τα πάει καλά με τον Πούτιν;». Η συνάδελφος μού απαντά μονολεκτικά: «Καθόλου». Η απάντηση με βάζει σε σοβαρές σκέψεις. Διαισθάνομαι ότι, μετά τον Γιέλτσιν, στην Ρωσία κάτι δεν πάει καλά από πλευράς ατομικών ελευθεριών.

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Αστείο το άρθρο και οι ιδέες περί λαικισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας συνταγματάρχης της ΚΓΒ δεν είναι..."υπαλληλάκος". Επίσης σε μια χώρα όπου πατριωτισμός και παράδοση πάνε χέρι-χέρι είναι γελοίο να τους αποκαλεί νεορώσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον εσας τους δεξιους σας ποναει που ισως να μην ειναι τοσο δεξιος οσο θα θελατε , η νεα καραμελιτσα πολλων απο εσας ειναι το πως οποιος ηγετης κρατους δεν ειναι νεοφιλελες καπιταλιστης , οποιος δεν υπηρετει τις αρχες και ιδανικα της ελευθερης αγορας και γενικα οποιος πηγαινει αντιθετα με το κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικο συστημα του δυτικου μεγαλου αδελφου , ειναι αυτοματος σοβινιστης και φασιστας . καλο θα ηταν να μη χρησιμοποιουμε καταχρηστικα και ασυλλογιστα τους βαρυγδουπους ορους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.