12/5/18

ΣτΕ: Με σκορ 13-12 νίκησε το Κράτος Δικαίου και έκρινε νόμιμες τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου - Aπέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων


Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε αργά χθες το βράδυ το ΣτΕ.
Ειδικότερα με πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς που αφορούν στις περικοπές των συντάξεων χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από την Ιη Ιανουαρίου του 2019.
Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Έτσι το ΣτΕ με την απόφασή του αυτή αλλάζει όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

2 σχόλια:

  1. Προφανῶς ὄποιο καὶ νὰ ἦταν τὸ ἀποτέλεσμα, ἄλλοι ἔχουσι τὸν πρῶτο λόγο. Οὐκ ἂν λάβῃς παρὰ τοῦ μὴ δίδοντος (αὐτῶν ποὺ ἔχουσι τὸν πρῶτο λόγο).
    Ἔτσι κάναμε τὴν χώρα μας, ἃς προσέχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης είναι 21,1 δις. ευρώ και το κράτος υποχρεώνεται να συνεισφέρει επιπλέον, από τα φορολογικά του έσοδα, άλλα 16 δις. ευρώ, για να πληρώνονται οι συντάξεις.
    2)Έχουμε φθάσει σε αναλογία 1,3 εργαζόμενοι ανά 1 συνταξιούχο, ενώ η υγιής αναλογία είναι 4 εργαζόμενοι πρός 1 συνταξιούχο.
    3)Επισήμως γεννιούνται 1,3 παιδιά ανά ζευγάρι (συμπεριάμβανομένων των παιδιών αλλοδαπών μεταναστών), ενώ 2,1 παιδιά ανά ζευγάρι είναι το ελάχιστο για την διατήρηση του είδους. (Ίσως ο δείκτης για τα Ελληνόπουλα είναι κοντά στο 0,9).
    Στην Ελλάδα έχουμε τουλάχιστον 300.000 εκτρώσεις τον χρόνο, υπολογίζονται σε δέκα εκατομμύρια από το 1986.
    4)Μισό εκατομμύριο Έλληνες εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, πηγαίνοντας στο εξωτερικό πρός αναζήτηση εργασίας.
    5)Εκατομμύρια αλλοδαποί μετανάστες, έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, πολλοί των οποίων δεν εργάζονται και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
    6)Προωθείται από το κράτος η ομοφυλοφιλία και παίρνονται μέτρα ουσιαστικά δια την διάλυση της οικογένειας. Οι δε πολύτεκνοι έχουν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές κάθε είδους ενίσχυσης.
    7)Συμπέρασμα. Οι συντάξεις μαθηματικά θα προσεγγίσουν τα επίπεδα της Βουλγαρίας. Οι συνταξιούχοι "Vixere" (έζησαν) με κρατικές επιδοτήσεις πολλά χρόνια. Το μέν κράτος είναι χρεοκοπημένο και ισχύει το "ούκ αν λάβεις παρά του μή έχοντος", οι δε ικανοί πρός εργασία είναι αριθμητικά λίγοι, συνεπώς "όπως έστρωσε ο Ελληνικός λαός θα κοιμηθεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.