17/5/18

Μίτσιγκαν: Αποζημίωση σε 332 κορίτσια για σεξουαλική κακοποίηση

Θύματα του πρώην γιατρού της εθνικής ομάδας γυμναστικής Λάρι ΝάσαρΜίτσιγκαν: Αποζημίωση σε 332 κορίτσια για σεξουαλική κακοποίηση

Το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν θα αποζημιώσει τις αθλήτριες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον Λάρι Νάσαρ, με 500 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 420 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό ανακοινώθηκε από το δικηγορικό γραφείο Stewart & Finaldi, των 332 κοριτσιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Ο Nάσαρ εκτίει ποινή φυλάκισης 60 ετών για παιδική πορνογραφία, ενώ για σεξουαλική κακοποίηση αντιμετωπίζει ποινή από 40 έως 175 χρόνια. Η υπόθεση είχε επιπτώσεις στον αθλητισμό των ΗΠΑ, αφού παραιτήθηκαν από Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή (USOC) αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, όπου ο Νάσαρ εργάστηκε διαπράττοντας τα αδικήματα που κατηγορείται, όλοι είναι συγκλονισμένοι, γίνονται διαδηλώσεις και υπάρχουν αφίσες σε όλα τα σημειά του, σχετικά με την υπόθεση για αρκετές εβδομάδες.

Μετά την παραίτηση της Λου Ανα Σιμόν, προέδρου του Μίτσιγκαν, στο πανεπιστήμιο διεξάγεται ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με ορισμένα κρυμμένα αρχεία, που αφορούν στις πρώτες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ηταν τότε που είχε παραιτηθεί ο αθλητικός διευθυντής του Πανεπιστημίου Μαρκ Χόλις, μετά από 10 χρόνια εργασίας. «Γιατί παραιτούμαι; Γιατί νομίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία κάθαρσης αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι χρειάζονται διευκρινίσεις», είχε πει τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.