21/5/18

Το αυγό του φιδιού επωάζεται στους κόλπους της συγκυβέρνησης - Δείτε γιατί

του Παναγιώτη Μπαλακτάρη*
Η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν θα είχε γίνει αν:
·  Η ελληνική κοινωνία και μέρος του πολιτικού κόσμου, του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου, δεν επιδοκίμαζε κρυφά και φανερά τη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17Νοέμβρη», «ΕΛΑ», «ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ» κ.λπ. από το 1974 και εντεύθεν.
·  Η κοινωνία σύσσωμη, χωρίς «ναι μεν αλλά», καταδίκαζε τόσα χρόνια τις επιθέσεις των αναρχικών και λοιπών κατευθυνόμενων αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών, στρατιωτικών και άλλων φορέων και χώρων του κράτους.
·  Όλοι οι πολιτικοί χώροι καταδίκαζαν ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ τις αποτρόπαιες δολοφονίες κρατικών αξιωματούχων, κλείνοντας ακόμη και το παράθυρο στους εγκληματίες δολοφόνους.

·  Όλες οι εφημερίδες αρνούνταν να δημοσιεύσουν κείμενα μίσους και τρομοκρατίας παραχωρώντας βήμα σε δειλούς.
·  Είχε καταστεί βίωμα όλων μας ότι η βία προκαλεί κοινωνική αναταραχή και δηλητηριάζει την κοινωνική συνοχή.
·  Δεν είχαν στηθεί πολιτικές καριέρες από την επί τούτω επιδοκιμασία της βίας, κάθε φορά που αυτή στρεφόταν εναντίον πολιτικού αντιπάλου.
·  Όλοι οι διάττοντες και μη πολιτικοί αστέρες αποχωρούσαν από εκδηλώσεις τις οποίες στόλιζαν κρεμάλες για τους κυβερνώντες της εποχής.
·  Όλοι οι πολιτικοί χώροι είχαν απομονώσει τους στυγνούς δολοφόνους των θυμάτων της MARFIN.
·  Ουδεμία παράταξη παρείχε πολιτικό άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια και σε χώρους εκπαίδευσης.
·  Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα έδιωχναν τις χαμένες περιπτώσεις ανθρώπων που λειτουργούν ως τάγματα εφόδου, με ορμητήριο τους χώρους των ιδρυμάτων.
·  Ανεξαρτήτως του ονοματεπωνύμου των θυμάτων η καταδίκη ήταν ομόθυμη, χωρίς εξαιρέσεις και υποδιαιρέσεις.
·  Τα πολιτικά κόμματα απομάκρυναν τους ακραίους που εγκαταβιούν στα υπόγειά τους και τους στερούσαν τη δυνατότητα προβολής των ακροτήτων τους.
·  Ο νόμος εφαρμοζόταν απαρέγκλιτα και αυστηρά σε περιπτώσεις που υφίσταται τη βία κάποιος κρατικός αξιωματούχος.
·  Ο καθηγητής Συρίγος και οι άλλοι πρυτάνεις και καθηγητές, σε βάρος των οποίων ασχημονούν κατά καιρούς διάφοροι τυχάρπαστοι κακοποιοί, υποστηρίζονταν ενεργά από το κράτος.
·  Οι αρχές αφήνονταν να ενεργήσουν απερίσπαστες συμφώνως προς την αποστολή τους.
·  Οι συμβολαιογράφοι δεν υποδεικνύονταν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για πολιτικές που επιλέγει και χαράσσει καθαρά η κυβέρνηση.
·  Δεν υφίστατο ούτε σωματική, αλλά ούτε λεκτική βία εναντίον κατηγοριών πολιτών που δεν είναι αρεστές στις πολιτικές ελίτ και τους χειριστές τους.
·  Η προσπάθεια ανατροπής κυβερνήσεων δεν δικαιολογούσε τα πάντα.
·  Υπουργοί δεν είχαν περίεργο παρελθόν προτροπής σε βία.
·  Δεν υπήρχαν βουλευτές που έχουν ασκήσει βία σε συμπολίτες μας και οι συνάδελφοί τους δεν τους κάλυπταν με την ασυλία - απαλλαγή.
·  Δεν είχε δοθεί το σύνθημα «μεγάλη αναταραχή υπέροχη κατάσταση».
·  Δεν επιτρεπόταν σε γκρουπούσκουλα στις παρυφές της τρομοκρατίας να αλωνίζουν ατιμώρητα.
·  Ο τότε υποψήφιος πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του  2015 δεν έλεγε «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
·  Οι κυβερνώντες δεν υιοθετούσαν τη βία που ασκούν τα δικά τους παιδιά.
·  Δεν υπήρχε διάκριση ανάμεσα σε «καλή-ανεκτή» και «κακή-μη ανεκτή» βία.
·  Η ελληνική κοινωνία, με λίγα λόγια, δεν είχε εθιστεί στη βία.
Αλλά που τέτοια τύχη;
Έχουμε συλλογικώς παρεκτραπεί και τώρα πληρώνουμε τα επίχειρα.

*Δικηγόρος

6 σχόλια:

 1. Ο κύριος συνήγορος, μαλλον έχει τρικυμία εν κρανίω...Αφού καταγράφει τις καθεστωτικές του επιθυμίες, θεωρεί « ότι το αυγό του φιδιού - ο φασισμος- επωάζεται στους κολπους της συγκυβέρνησης». Δηλαδή όσοι κουρσεύουν την εξουσία και με άλλη ατζέντα εκλέγονται και άλλη εφαρμόζουν, προστατευόμενοι από ανήθικα νομοθετήματα, κατασταλτικους μηχανισμους, και τους λαθροβιους δημοσιογράφους, οι ψηφοφόροι οφείλουν να τους ανεχθούν....Δηλαδή να λοιδορούνται οι αξιες πατρίδα, θρησκεία, οικογενεια, φυλή και ράτσα..να προπαγανδίζεται ανοικτά το πουστριλικι και η ιστορία και η ψυχή μας, να τους ανέχονται ...Ποσό άκυρος...Ο άκυρος συνήγορος σωστα θεωρεί και δεν αναφέρετε στη φίμωση και στον αποκλεισμο των εκπροσώπων του Ελληνικού Εθνικισμού Χρυσης Αυγης και της τρίτης πολιτικής ριζοσπαστικης δύναμης της χωρας είναι η δίκη τους .... δημοκρατία...Τον έχει ξεπεράσει η εποχή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως έχει ακούσει ο αρθρογράφος κάτι δηλώσεις του Μπουτάρη για τους Πόντιους;
  Μην το περιπλέκουμε εκεί που δεν υπάρχει λόγος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΙΛΑ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑ Ε ΟΧΙ...
   ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ξεκίνησε την δράση του απο την ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και μετά και ο απλός πολίτης το ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
   Ο αρθρογράφος κάνει μεγάλο λάθος στην περίπτωση δεν φταιει το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥ 4 ΡΑΙΧ

   Ο κ.Μπουτάρης λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ
   -να προκαλεί λέγοντας ότι τον ενοχλεί να ακούει στην δοξολογία τον Εθνικό Ύμνο (μα τότε γιατί πηγαίνει στην δοξολογία; Η δοξολογία είναι ευχαριστήριος ύμνος προς τον Θεό για την νίκη του έθνους. Αν δεν το πιστεύει, ας μην πάει)
   -να προτρέπει να δοθεί «ξύλο» στον μητροπολίτη Πειραιώς (εκείνος ο νόμος για πρόκληση ρατσιστικής βίας δεν περιλαμβάνει επιθέσεις εναντίον ορθοδόξων;)
   -να προκαλεί υμνώντας τον Κεμάλ, τον σφαγέα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου
   -να απειλεί με πρόστιμο τα Ποντιακά σωματεία επειδή θέλουν να κάνουν συγκέντρωση Μνήμης και τιμής για τους νεκρούς προγόνους τους
   -να επιτρέπει την ίδια ημέρα με την επέτειο μνήμης Ποντιακής Γενοκτονίας να γίνεται παρέλαση ομοφυλοφίλων (!)
   -Να ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ λέγοντας ότι δεν θέλει τις Εθνικές μας Παρελάσεις
   Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ
   Μπουτάρης «Χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες»
   https://www.youtube.com/watch?v=XIG63UPhmHE

   Διαγραφή
 3. Εξαιρετικό κ.Μπαλακτάρη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τρικυμια εν κρανίω επικρατεί σε πολλούς οι οποίοι δυστυχώς μπορούν να επιρρεάζουν πολλούς άλλους. Αν και άμεσα δεν το γράφει στο άρθρο του ο άρθρογράφος ωστόσο ένεκα των επεισοδίων με την βιαιοπραγία σε βάρος του Μπουτάρη αρκετοί δημοσιολογούντες, στην καλύτερη περίπτωση προχειρολογούντες λίγο - πολύ μας λένε ότι ο καθείς εχει δικαίωμα να λέγει την άποψη του και συνεπώς ο κάθε πολιτικός ο οποίος διαμορφώνει το παρον και το μέλλον μας έχει και αυτός το δικαίωμα να λέει ότι βλαβερό του έρθει εν κρανίω.

  Ο πολιτικός όμως διαμορφώνει τις δικές μας ζωές και των απογόνων μας ακόμα, και δεν λέει απλα απόψεις. Και αν μεν ο Μπουτάρης ψηφίστηκε δις, αφου πρώτα είχε πει στους ψηφοφόρους αυτά τα περι Μακεδονίας και περι γενοκτονίας και κτλ παδαλά ευτράπελα τοτε την ευθύνη και την τιμωρία την χρειάζονται αυτοί που για άρχοντα τον επέλεξαν. Διαφορετικά το μαύρισμα στην κάλπη ή και στην ... αμμουδιά την αξιζει ο ίδιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.