2/5/18

Αρμενία: Παρέλυσε η πρωτεύουσα Γερεβάν από τους διαδηλωτές

Ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κινήματος στην Αρμενία Νικόλ Πασινιάν και υποστηρικτές του δεν θα εγκαταλείψουν την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής, δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο Reuters, την ώρα που διαδηλωτές παρέλυαν την πρωτεύουσα Γερεβάν, μετά την αποτυχία εκλογής πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο.
«Η μόνη μου δύναμη είναι ο λαός μου. Δεν θα εγκαταλείψουμε», σημείωσε κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαμαρτυρίας στο Γερεβάν. «Θα συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας και την ανυπακοή», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση εάν θα υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία στο κοινοβούλιο, μετά την απόρριψή της από τους βουλευτές, ο κ. Πασινιάν απάντησε: «Θα σκεφτούμε και θα διαπραγματευτούμε».
Αν το κοινοβούλιο δεν καταφέρει για μια δεύτερη φορά να εκλέξει πρωθυπουργό, θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Πασινιάν σημείωσε ότι, αν συμβεί αυτό, μία επιλογή που θα έχει το κίνημά του θα είναι να μποϋκοτάρει τις εκλογές.
«Δεν μπορώ να σας πω τώρα, θα εξαρτηθεί από την συγκεκριμένη κατάσταση», σημείωσε.
Σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν αποκλειστεί και πολλά καταστήματα είναι κλειστά, μετά την έκκληση που απηύθυνε την Τρίτη στους πολίτες ο Ν. Πασινιάν.
Έχουν αποκλειστεί επίσης οι αρτηρίες πρόσβασης στο αεροδρόμιο, ενώ από τις διαμαρτυρίες έχουν προκληθεί προβλήματα στις μετακινήσεις με το προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με τοπικούς υπευθύνους.
REUTERS/GLEB GARANICH
Τα πλήθη των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλές γυναίκες και ηλικιωμένοι, κυματίζουν σημαίες της Αρμενίας και φωνάζουν το σύνθημα: «Μια Αρμενία ελεύθερη και ανεξάρτητη!».
Ο Ν. Πασινιάν ζήτησε την Τρίτη τον αποκλεισμό από τους υποστηρικτές του όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς της χώρας σε αντίδραση για την απόρριψη από το κοινοβούλιο της υποψηφιότητάς του για την πρωθυπουργία.
Το κυβερνών κόμμα ψήφισε εναντίον του και από τους 100 βουλευτές που μετείχαν στην ψηφοφορία, οι 55 ψήφισαν κατά και οι 45 υπέρ του.
REUTERS/GLEB GARANICH
Από τις 13 Απριλίου, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση άνευ προηγουμένου: οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολλών δεκάδων χιλιάδων αντιπολιτευόμενων προκάλεσαν στις 23 Απριλίου την παραίτηση του Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός έξι ημέρες νωρίτερα από τους βουλευτές, μετά την παραμονή του στην προεδρία για 10 χρόνια.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Δεύτερη ξευτίλα για Πούτιν πριν το Μουντιάλ ! Θυμίζω Οσετια πριν τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο.Εερχονται και άλλες προκλήσεις...Μεσα στο γηπεδο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή η η κοινουβελευτική πλειοψηφία ψηφίζει και εκλέγει πρωθυπουργό με τις νέες υπερεξουσίες τον Νικόλ Πασινιάν η αν δεν γίνει αυτό και πάμε σε κοινοβουλευτικές εκλογές πάλι "γαία πυρί μειχθείτω". Δηλαδή και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ Πασινιάν πρωθυπουργός αλλιώς θα δούμε στιγμές πλατείας Μευντάν στο Γερεβάν. Πέταξε ο πασινιάν και ένα "τσιτάτο" ότι η Ρωσία θα παραμείνει σταθερός σύμμαχος της Αρμενίας αλλά για Δημοκρατία λέει η εγώ η το χάος.! Τώρα εγώ γιατί σκέπτομαι τον άξονα Ρωσσία, Αρμενία, Ιράν που κάποιοι δεν τον θέλουν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Esu vlepeis daimones.. xwris na ksereis se vathos to zitima... milame gia kapoious oi opoioi den afinoun tin eksousia edw kai polu kairo me to etsi thelw.. kai ola eimai ena monopolio kai atimwrisia... kai gia alli mia 5aetia pigan na to kanoun magazi tous.. o laos den to anextike...giati exei matia kai vlepei toso kairw ti exoun faei...kai pera apo 2..3.. thetika oti exoun kanei einai arnitikp gia to kratos.. den einai na ta vazoume ola se mia katsarola

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.