17/6/18

Δείτε τι μας περιμένει αν αναγνωρίσουμε κράτος με τον όρο "Μακεδονία" - Ο Σάββας Καλεντερίδης στην Πέλλα Τηλεόραση

Συνέντευξη στον Γιώργο Παναγιωτίδη

26 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά κατατοπιστική ομιλία του κ. Καλεντερίδη.
    Καλό θα ήταν να την ακούσουν οι πολιτικοί μας, ειδικότερα οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς, Μπούταρης, κ.λπ.
    Εάν γνωρίζουν το περιεχόμενο της, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, δέν έχουν καμμία δικαιολογία διά τις θέσεις που έχουν, έναντι του σλαβοαλβανικού κρατιδίου των Σκοπίων.
    Ακόμα και κάποιος που είναι πολύ περιορισμένης διανοητικής αντίληψις καταλαβαίνει, από την άνω ομιλία, τους σοβαρότατους κινδύνους που θα προκαλέσει στην Ελλάδα, μία ηλιθίως μεγαλόψυχη παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια εκ μέρους μας, υπό το κάλυμμα βέβαια της σύνθετης ονομασίας.
    Δέν υπάρχει περίπτωση, οι Σκοπιανοί, να μην το εκμεταλλευτούν στο μέλλον θέττοντας εδαφικές διεκδικήσεις.
    Όσον αφορά τις υποτιθέμενες αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων, να θυμηθούμε τι λέει ο Otto von Bismarck, ότι "συνθήκες μεταξύ των κρατών παύουν να είναι δεσμευτικές, όταν έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της επιβίωσης τους".
    Τα Σκόπια χωρίς έξοδο στην θάλασσα δεν είναι βιώσιμο κράτος.
    Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικη εκπομπη και τοποθετησεις,συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύστοχα και πολύ κατατοπιστικα πάντα τα λεγόμενα του κ. Καλεντερίδη... Αύριο έρχεται Τρίκαλα. .. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα τον ακούσω από κοντά. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέραν τῶν ἐξωτερικῶν θεμάτων, ἡ διαχείριση τοῦ ζητήματος - ἄν παραχωρηθῆ τό ὄνομα Μακεδονία, στήν χώρα πού κεῖται βορείως τῆς ἀληθινῆς Μακεδονίας , τῆς Μακεδονίας μας- περιλαμβάνει βαθύ πλέον και σχεδόν μόνιμο ἐσωτερικό διχασμό μας.
    Διχασμό μας, ἀφ'ἑνός μέν μεταξύ προδοτῶν διεθνιστῶν-δωροδοκουμένων εἴτε μέ χρῆμα εἴτε μέ σθεναρή ὑποστήριξη ἀπό ἔξω, γιά ἀξιώματα καί ἐξουσία τους ἐπί τῆς Ἑλλάδος,
    καί ἀφ'ἐτέρου ἀνιδιοτελῶν καί ἔντιμων πατριωτῶν.
    Τόν διχασμό αὐτόν ὅμως, κανείς τυπικῶς ἁρμόδιος μόνον, καί ὄχι οὐσιαστικός ἐκπρόσωπός μας, δέν θά εἶναι σέ θέση νά διαχειρισθῆ.

    Πολλῶ ᾶλλον, πού τούς προδότες-διεθνιστές, θά βοηθοῦν σταθερά στήν προπαγάνδα τους, ὕποπτες ὁμάδες κρούσεως, τάχα "ἐθνικῶν" σκοπῶν.
    Ὁ διχασμός ὅμως αὐτός, θά αποτελειώσει τήν πατρίδα μας τήν Ἑλλάδα.

    Δυστυχὼς, ὅπως φαίνεται, αὐτός ὁ διχασμός, εἶναι ὁ κύριος ἀντικειμενικός σκοπός τῶν προδοτῶν-διεθνιστῶν, ἤδη.
    Οὕτως ὥστε, νά ἐμφανίζονται αὐτοί (διά τῶν ΜΜΕ, καί διά τῶν ψηφοφόρων τους ἀλλοδαπῶν τούς ὁποίους θά Ἑλληνοποιήσουν),
    ὡς "σωτηρία ἀπό τήν ἄκρα δεξιά" (αὐτό εἶναι τό ὑποκειμενικό τους κίνητρο).

    Καί τούς Σκοπιανούς καί ὅσους εἶναι πρόθυμοι νά παραχωρήσουν (γιά λογαρισμό μας καί χωρίς νά μᾶς λαμβανουν ὑπ'ὄψη τους) τό ὄνομα Μακεδονία στά Σκόπια,
    χαρακτηρίζει τό ἴδιο φρόνημα:
    Ἀδιαφορία γιά τήν ἀλήθεια,
    μίσος καί/ἤ περιφρόνηση κατά τῆς Ἑλλάδος,
    δόλος στούς χειρισμούς τους,
    ἀγάπη τοῦ ψεύδους καί τῆς θελήσεως τοῦ ἰσχυροτέρου.

    Στό τελευταῖο μποροῦμε νά τούς κολλήσουμε,
    καθ' ὅ,τι εἴμαστε ἰσχυρότεροι ἄν μείνουμε σταθεροί,
    στό ὅτι τό ὄνομα Μακεδονία δέν παραχωρεῖται, κι οὔτε δεχόμαστε τήν ἁρπαγή του ἀπό κλέφτες τῆς ἱστορίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν προχωρήσει αυτή η συμφωνία για να μην καταλήξουμε σε αλληλοσπαραγμό υπάρχει Μία μόνο λύση:ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ! Όλα τα πατριωτικά μέσα πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέρμα πια η υποχωρητικότητα και ο ωχαδελφισμός: Ή τώρα ή ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο ζήτημα των Σκοπίων υπάρχουν δύο αλήθειες. Η πρώτη είναι ότι πρόκειται περί ψευδοέθνους. Η δεύτερη είναι ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον από την ύπαρξη αυτού έναντι άλλων "καθαρόαιμων".

    Η αναγνώριση του ψευδοέθνους για λόγους εθνικού συμφέροντος, υποχρεώνει την Ελλάδα να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις. Εάν η Ελλάδα επιμείνει στην λογική της ιστορικής αλήθειας, η FYROM ενδεχομένως να απορροφηθεί από τους γείτονές της.

    Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να έχει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, εκτός και αν νέοι υπολογισμοί δείξουν ότι η παρουσία Αλβανών ή Βουλγάρων στο συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι περισσότερο συμφέρουσα.

    Στην παρούσα φάση η ιστορική αλήθεια και το εθνικό συμφέρον συγκρούονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν μπορεί ν απορροφήσει τίποτα χωρίς τη δικιά μας συγκατάθεση.Οισχυρός γείτονας των Σλαβανάκατων είμαστε εμείς με διαφορά.

      Διαγραφή
  7. Η συνέντευξη ξεκινά με το γνωστό δάκρυ του Καραμανλή που τόσο το τίμησε ο ανεψιός, κατά την ομολογία του, στη διάσκεψη του Βουκουρεστίου. Ας γυρίσουμε όμως στο 74 όταν ο Εθνάρχης επανεισάγοντας στο πολιτικό προσκήνιο τους αμετανόητους αριστερούς, δημιούργησε, αθέλητα βεβαίως, τις προϋποθέσεις γι αυτό που ζούμε σήμερα. Τους ρώτησε, άραγε, αν μετανόησαν; Πως δεν έβγαλε τα συμπεράσματα που όφειλε να βγάλει για τις προθέσεις τους; Ας έρθουμε στον διάδοχό του, τον μεγάλο Παπανδρέου, που και εμπάργκο επέβαλε στα Σκόπια και τον Βαφειάδη, πριν απ' αυτό, δέχθηκε στη βουλή. Με τέτοιες, λοιπόν, βιωμένες αντιφάσεις πώς να μην διχάζεται συνεχώς ένα έθνος; Όταν η Σαμαρική δεξιά, η μακεδονική επιτέλους, έβλεπε το ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται, αντί να ενώσει το έθνος, διαλεγόταν με τους Γερμανούς και επέβαλε φόρους στον κόσμο. Ιδού, λοιπόν, στην εξουσία ο Τσίπρας και η παρέα του. Αυτούς θα κατηγορήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικα ...πρεπει να τους πιασουμε πρωτα και μετα να τους κατηγορησουμε.Ας τους πιασουμε πρωτα...και βλεπουμε .

      Διαγραφή
  8. Ὀρθή ἐπανάληψη.
    Πολύ σωστή ἡ παρατήρηση πού ἄκουσα, τοῦ πρέσβεως κ. Ζαχαράκη, ὅτι
    ἐάν ἀφεθοῦν ἀνοικτά γιά μετά τήν ὅποια συμφωνία, τα ζητήματα ἀποκηρύξεως ὑπό τῶν Σκοπίων τοῦ ἀλυτρωτισμοῦ τους, ἀλλαγῆς Συντάγματος κλπ,
    δέκτης πιέσεων γιά περαιτέρω ὑποχωρήσεις θά εἶναι πλέον ἡ Ἑλλάδα.

    Ὑποχωρήσεις θεωρῶ, πολύ πέραν τοῦ ὅποιου δικαιοπρακτικοῦ θεμελίου τῆς ὅποιας συμφωνίας.
    Καί τοῦτο, διότι ἀποδοχή ἀπο τήν Ἑλλάδα, τῆς χρήσεως ἀπό τά Σκόπια τοῦ ὀνόματος Μακεδονία, δέν θά εἶναι κυρίως μία διεθνής συμφωνία ἤ "συμφωνία κυρίων", ἀλλά θά εἶναι κυρίως ἕνα πραγματικό δεδομένο συστατικό τῆς πλέον ἐσχάτης ἐθνικῆς προδοσίας:
    Μία πραγματική γεωπολιτική ἤττα κατά κράτος, κατά τήν ὁποία, ἀποδεχόμεθα τήν, ἀκόμη καί χωρίς πόλεμο, δημιουργία προυποθέσεων γιά ἐκχώρηση ἐθνικῶν ἐδαφῶν καί ἐθνικῆς κυριαρχίας ἐπί τῆς θαλάσσης, σέ κάθε ξένο κράτος πού θά τό ζητάῃ.
    Ὁ Ἑλληνικός λαός δέν μορεῖ νά τό ἐπιτρέψῃ αὐτό σέ καμία «Κυβέρνηση» ἤ Βουλή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην κοροιδευεστε συμπατριωτες, δεν υπαρχει ουτε Δημοκρατια στην χωρα μας ουτε νομιμη κυβερνηση ουτε καν Ελληνες πολιτικοι....υπαρχει ενα εκτρωματικο μορφωμα δηθεν Δημοκρατιας με εναλλαγη μειοδοτικων ψευτοκυβερνησεων που δρα διαχρονικα σαν προτεκτορατο ξενων δυναμεων και αριστερων ημιτρελλων ιδεοληψιων .
    Καμμια ανοχη πια στα κωλοπαιδα αυτα που παριστανουν τους κυβερνωντες και τους πολιτικους , καμμια ανοχη πλεον ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ οι οποιοι παιζουν καιριο ρολο σε καθε προδοσια χειραγωγοντας τον αμοιρο Ελληνικο λαο εναντι ΑΔΡΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ...
    Ολοι στα συλλαλητηρια - ολοι εναντιον των προδοτων , ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΔΙ ΠΛΕΟΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ , ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΦΤΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, σηκωθειτε απο τα πληκτρολογια και αρπαξτε απο τους βρομικους γιακαδες τους αλητες πολιτικαντηδες που μας ΚΛΕΒΟΥΝ την ζωη, την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας, αν το ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΙΟ δεν ακουει και υπακουει τον Ελληνικο λαο ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ , να ορισθει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ=ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΑ
    ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟΣ=ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΡΟΜΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΡΑΣΟ
    ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΗ=ΚΙΝΑΙΔΟΒΟΥΛΗ
    ΜΜΕ=ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
    Κυριοι αρχιστε απο το απλο , κανενας να μην παιρνει ΠΟΤΕ αποδειξη απο ΚΑΝΕΝΑ , αρνηση πληρωμης ομαδικα κρατικων μεσων/υπηρεσιων, παρεμποδιση κυκλοφοριας καθε υπουργου εξω απο το σπιτι τους, να μην μπορουν να κοιμηθουν απο τα αναθεμα που θα τους φωναζουμε, υπαρχουν πολλα που μπορουμε να ΚΑΝΟΥΜΕ οχι μονο να ΛΕΜΕ, τα καθαρματα δεν ακουνε ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ και ο νοων νοειτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑθΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑ - ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΟ ΤΟΥ " ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ " ΕΘΝΟΥΣ (ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1941, ΜΗΠΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΗ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΟΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΝΟΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΜΕΝΕΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΕΩΣ ΤΟ 1992, ΔΙΟΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΙΧΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ - ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΟΥΓΓΡΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΥΟΒΟΥΛΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ (ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ) ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ(ΠΡΑΓΜΑ ΑΦΥΣΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΑ).ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΚΛΠ) ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΑΕΡΙΟ, ΧΡΥΣΟΣ, ΚΛΠ), ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ. Ο ΛΑΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΞΕΝΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟ 98% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΛΠ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΟΝΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΕΚΤΙΚΑ ΩΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΜΠΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ; ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΑΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ (ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ) ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΙΝΕΪΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΤΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ (ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ DNA) 'ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΔΩ" ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΧΕΤΕ ΜΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ - ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ Μ.Μ.Ε. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ 600.000.000 ΕΥΡΩ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟ ΤΣΙΠΡΑ+ΚΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Ο ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΡΑΒΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ.ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ " ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΑ ΑΝΤΙ ΟΔΟΝΤΟΣ". ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους .
    Άλλο ένα έγκλημα , άλλη μία εγκληματική υποχώρηση από μια ακόμη προδοτική κυβέρνηση και εθελόδουλη από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν κυβερνήσει το ελληνικό προτεκτοράτο από το 1830 (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων διάβαζε Καποδίστριας ) .
    Δεν έχει νόημα τι θα πει ο πρωθυπουργός του τίποτε Τσίπρας ή άλλο εθνομηδενιστές ή δήθεν πατριώτες πολιτικοί δημοσιογράφοι και λοιποί.
    Έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα και σημασία να προβάλλουμε το όραμα του εθνεγέρτη μας Ρήγα Φεραίου που κάθε μέρα γίνεται περισσότερο αναγκαίο και επίκαιρο !
    Εδώ από τον πολύ αξιόλογο Δημήτρη Καμπερόπουλο παιδίατρου και προέδρου της επιστημονικής εταιρείας Μελέτης Βελεστίνου - Φερών - Ρήγα .
    http://karaberopoulos.gr/el/vivlia-xartes-rigas/
    Διαβάστε το ,διαδώστε το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακρίτα, συγχαρητήρια για το σχόλιο και την ανάρτηση - ενημέρωση.
    Είναι σημαντικό και αυτή την εποχή στην οποία η παρακμή του Ελληνικού πολιτισμού, σκέψης και γνώσης συνεχίζεται με συνεχή τραγικά αποτελέσματα για όλους μας να έχουμε αναφορές και παραδείγματα για να κρατηθούμε όρθιοι.
    Ευτυχώς που η ελεύθερη ενημέρωση μας βοηθά να γίνουμε σοφότεροι και καλύτεροι ως Έλληνες, άξιοι των προγόνων. Κρίμα που είμαστε πλέον μειοψηφία και λίγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν αγαπαμε οτι οι γονεις ...παππουδες ...προγονοι μας αφησαν σαν σπιτι...την πατριδα μας...παμε στο προσεχες συλλαλητηριο ....να τους βγαλουμε απ την Βουλη..τωρα....ολους.... ας μεινουν πισω τα ....ναι μεν αλλα....της ανανδριας....Διοτι εδω εχουμε μια ανανδρια....που την κρυβουμε απο ντροπη ....με αλλα ονοματα....γισυτο δεν σντιδρα κανεις μας....Δεν ειναι φοβος οχι......ανανδρια ειναι....Ας την σταματησουμε πριν ναναι αργα....Ελπιζω θα το κανουμε....δεν θελω το παιδι μου μια μερα να πει....ο πατερας μου ηταν ..ανανδρος....εκανε τον αντρα μονο στην μανα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημητρη Κ. Μπραβο!!! Να μπορουμε ν* αντικρυσουμε με υπερηφανεια τους προγονους μας οταν βρεθουμε απεναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βρεθω στον ουρανο Αχοι .. οποτε...τρεμω στην ιδεα οτι θα βρω τον πατερα μου...Θα μου πει ..." ελα εδω βρε ...μαλακα...σουδωσα 132 .000 τ.χλμ σπιτι....τι εδωσες στο παιδι σου αρχιμαλακα ?? Λιγοτερα ?? Που ταφαγες ρε καθηκι ???!!! Αυτο κ.Αχοι ...δεν θα συμβει ...δεν εχω καμμια ορεξη να φαω μια ..
      να γυριζει το κεφαλι μου....οκ ??

      Διαγραφή
  15. Η αριστερά ουκ αν έρχεται μόνη.
    Η αριστερά είναι μία σκεβρωμένη κωλόγριά που κουβαλάει στην πλάτη ένα σακί γεμάτο εθνομηδενιστικές μαλ…ες – Φάτε τις στην μάπα τώρα ειδκικά εσείς οι ψοφόφροι της …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η δεξιά το ίδιο εθνομηδενιστική είναι. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα;

      Διαγραφή
    2. Καί ἄν εἶναι ἀριστεροί καί ἄν εἶναι δεξιοί, καμία σημασία δέν ἔχει.
      Σημασία ἔχει ὅτι:
      Προδίδουν ἀναίσχυντα τήν Μακεδονία μας, τήν ἱστορία μας, τόν πολιτισμό μας, τό Ἑλληνικό ἔθνος, τό γένος μας ὡς Ρωμηῶν, τήν πολιτική κουλτούρα μας, τήν πνευματική δημοκρατική παράδοσή μας,
      καί ἐπιχειροῦν νά δώσουν μέρος τήν Ἑλλάδας σε ξένο κράτος,
      σφετεριζόμενοι τήν ἐξουσία, ἀσκητέα κατά τό Σύνταγμα, πού τούς ἔδωσε ὁ Ἑλληνικός λαός.
      Ἐθνική προδοσία, ἐξοργιστική μάλσιτα, εἶναι τό ὅτι άναγνωρίζουν χαρούμενοι τό ὄνομα Μακεδονία στά Σκόπια.
      Ἤδη ἔχουν πεθάνει πολιτικῶς.
      Μένει νά γίνῃ ἀνατροπή τῶν πεπραγμάγμενων τους ἀλλά αὐτό δέν μποροῦν νά τό φέρουν εἰς πέρας, "πολιτικοί χαλβάδες" τοῦ τύπου Χατζηδάκη καί Κυριάκου Μητσοτάκη, ἀφοῦ αὐτοί ὅλα τά στρογγυλεύουν ἤδη, ἀκόμη καί τήν ἐθνική προδοσία.
      Ὁ ἕνας τους (Κυριάκος) εἶπε ὅτι θά ἔχει στά ἕδρανα τῆς ἀντιπολίτευσης τούς Τσίπρα-Κοτζιά, καί ὁ ἄλλος (Χατζηδάκης) ὅτι δέν εἶναι θέσις τοῦ κόμματός του, τό ὅτι συντελεῖται ἐθνική προδοσία μέ τήν παραχώρηση τοῦ όνόματος Μακεδονία, ὅπως εἶπε βουλευτής του.

      ΥΓ. Ὑπ' ὄψιν Σάββα Κ.

      Διαγραφή
    3. Σωστά ο κος Κασαπίδης παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας! Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής γύρισε νέα έκδοση του Ιππότη της ασφάλτου γιατί τον κυνηγούσαν να τον συλλάβουν! Ας μου απαντήσει λοιπόν κάποιος οπαδός της δεξιάς που δεν συμφωνεί με όσα γίνονται με το Σκοπιανό, πως θα αντιδράσει ο πολίτης σε κατάσταση δικτατορίας? Αν αύριο το πρωί εγώ τρελαθώ, και τρελαθεί κι ο Κασαπίδης ο οποίος έχει τις ίδιες θέσεις με μένα για την συμπεριφορά της κυβέρνησης στο Σκοπιανο και πάρουμε από μια καραμπίνα και προσπαθήσουμε να τινάξουμε τα μυαλά οποιουδήποτε βρεθεί μπροστά μας από τους βουλευτές που συμπεριφέρονται προδοτικά! Ο κος Κασαπίδης θα παραπεμφεί στην επιτροπή δεοντολογίας και με μένα τι θα γίνει! Μάλλον να κρατήσω την τελευταία σφαίρα για μένα! Κατάλαβα
      ...θα το έχω υπόψιν μου...κάθε φορά που θα βλέπω σχόλια τύπου: η καλή δεξιά που τα κάνει όμορφα όπως ο Χατζηδάκης, ή η καλή αριστερά, και πάει λέγοντας να τα προσπερνώ! Είναι επιβεβλημένο να στελεχώσουμε νεο πολιτικό φορέα έξω από τέτοια μυαλά και απόψεις ΑΜΕΣΑ! Εγώ θα είμαι ο πρώτος εγγεγραμμένος γιατί ακόμα κι αν έπραττα τα παραπάνω θα έκανα μια τρύπα στο νερό δεδομένων των συνθηκών και του πολιτεύματος που καμμία σχέση δεν έχει με την Δημοκρατία!Δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να αντιπροσωπεύει τον Έλληνα αυτή την στιγμή εν ενεργεία! Ο Δ. Καμμένος διεγράφει, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν αν θα πάει στην Ν.Δ.Τι να κάνει εκεί δεν βλέπει τι γίνεται? Στο κόμμα μας θα έρθει!Θα πάρουμε και το παλληκάρι τον Κασαπίδη αμα ξηγιέται έτσι όπως χθές! Θα ρθουν κι άλλοι, κι άλλοι, να ξεβρωμίσει ο τόπος! Επίσης Δόξα Τω Θεώ τόσα Ελληνόπουλα άξια υπάρχουν τα οποία έχουν μπει στο περιθώριο!Αλλιώς το σύστημα θα δικάζει τους Κουφοντίνες ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου! Επειδή έχουμε όλοι εμείς πολιτισμό όπως τώρα με τα Σκόπια εναντίον της βίας ( είδα σχόλιο καναπεδάτου που έλεγε έβλεπε από την τηλεόραση εμάς στις Πρέσπες και τους Κοτζιάδες στη Βουλή, εντάξει δεν είναι παρεξηγήσιμο, ούτε το λέω εχθρικά! Έκαστος στο είδος του..) θα λέμε καταδικάζουμε τέτοιου είδους ενέργειες! Όταν όμως θα μας ξεπουλάνε, θα λέει ο καθένας στην παρέα του! "Ντουφεκιά που θέλετε προδότες" ή του τύπου " στήσιμο στα έξι πάσα θέλουνε". Και τώρα ας καταδικάσουμε τη βία (κι ας συνεχίσουμε την όμορφη ζωή μας παραδίδοντας στα παιδιά μας λιγότερα από όσα παραλάβαμε) όχι της κυβέρνησης φυσικά! Αμέσως μετά να ποστάρουμε το άρθρο 120 του Συντάγματος που λέει " ...με κάθε τρόπο.."

      Διαγραφή
  16. Ευχαριστούμε για την ανάρτηση Σάββα Καλεντερίδη

    Δυστυχώς υπάρχουν Ελληνόφονοι που λένε πως η συμφωνία είναι υπέρ μας.
    Προφανώς ψευδόμενοι και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-aposendese-tes-voreias-makedonias-apo-ten-ellenike-istoria-einai-to-meyalo-kerdos_gr_5b261f40e4b0f9178a9dbd8b?utm_hp_ref=gr-homepage&utm_source=NBA&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

    Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη Δημοσιογράφος και Συγγραφέας


    Η αποσύνδεση της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελληνική Ιστορία είναι το μεγάλο κέρδος
    Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη Δημοσιογράφος και Συγγραφέας

    EUROKINISSI
    Με την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας να έχει καταρρεύσει όσον αφορά στη συμφωνία για το Μακεδονικό βρισκόμαστε ενώπιον της υπογραφής μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση των Σκοπίων που αναφέρει κυρίως τα εξής:

    1. Απαλείφονται από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας αναφορές σε «προστασία μακεδονικών μειονοτήτων» εκτός συνόρων και εναρμονίζεται το σχετικό με την ομογένεια άρθρο με το ανάλογο που υπάρχει στο ελληνικό Σύνταγμα.
    2. Καθορίζονται μεταβατικές περίοδοι για την αλλαγή των εσωτερικών εγγράφων στη γειτονική χώρα, και αυτή η περίπλοκη διαδικασία θα συνδέεται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της «Βόρειας Μακεδονίας».
    3. Συγκροτείται επιτροπή η οποία θα εξετάσει τη χρήση εμπορικών σημάτων στις δύο χώρες.
    4. Αναγνωρίζεται «μακεδονική γλώσσα» («Macedonian language»), με τη σημείωση ότι η «Βόρεια Μακεδονία» αναγνωρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβικής προέλευσης.
    5. Σε σχέση με την εθνικότητα ισχύει ο όρος Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia, με τη ρητή αναφορά ότι ο λαός αυτής της χώρας δεν σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυσικά οι παμμακεδονικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί και προκαλούν σάλο με συνθήματα «προδοτική συμφωνία», «προδότες» και τα λοιπά χάνοντας το όποιο δίκιο τους, αφού δυστυχώς ταυτίζονται με τις κραυγαλέες κορώνες των Χρυσαυγιτών και όσων γενικά καπηλεύονται τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων.

    Όσον αφορά στην ονομασία ήταν πάνδηλο και διεθνώς γνωστό από το 1992 (μάλιστα δε υπήρξε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και απο τη Νέα Δημοκρατία επί ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη) πως η ονομασία θα ήταν σύνθετη και θα περιείχε τοπικό προσδιορισμό, όπερ και υπογράφτηκε λοιπόν: Βόρεια Μακεδονία.

    Ως προς τον αλυτρωτισμό της κυβέρνησης των Σκοπίων , θεωρώ ότι έκαναν την ιστορική και αναμενόμενη υποχώρηση, καθώς θέλουν μεν να ονομάζονται «μακεδονική εθνότητα με μακεδονική γλώσσα» αλλά παραδέχονται πως ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική γλώσσα και με την ελληνική ιστορία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αποκηρύσσουν αυτά λοιπόν που μέχρι χτες διακήρυτταν, πως δηλαδή είναι οι συνεχιστές της αρχαίας Μακεδονίας.

    Για μένα εδώ βρίσκεται η ουσία, καθώς όσα χρόνια ζω στον Καναδά και οργιάζει η προπαγάνδα των Σκοπίων στο γειτονικό Τορόντο, οι Σκοπιανοί διακήρυτταν πως είναι οι συνεχιστές του κράτους της αρχαίας Βεργίνας, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διεκδικητές λοιπόν της ελληνικής ιστορίας. Και έκαναν διαδηλώσεις εναντίον της Ελληνικής παροικίας όταν κάθε χρόνο κατατίθετο στεφάνι στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου στην οδό Ντάνφορθ, καθώς διεκδικούσαν ηχηρά καταγωγή από την Αρχαία Μακεδονία.

    Τώρα θα απαλειφθεί από το σύνταγμά τους όλη αυτή η παράλογη παραχάραξη της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας και του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη και θα γραφτεί συνταγματικά η πραγματική ιστορική καταγωγή τους στο μέτρο που τους ανήκει. Πρόκειται για ένα κρατίδιο δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που κατοικείται κατά το πλείστον από ένα σλαβικό φύλο καθώς και από άλλες μειονότητες (τουρκική , ελληνική, αλβανική κλπ).. Και θα αποκαλούνται κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και θα συνεχίσουν να μιλούν μια διάλεκτο που την αποκαλούν «μακεδονική» γιατί δεν έχουν τα κότσια να την αποκαλέσουν επίσημα «σλαβομακεδονική» καθώς ο πληθυσμός τους είναι μια «σαλάτα φυλών της περιοχής». Ωστόσο, παραδέχονται συνταγματικώ δικαίω πως πρόκειται για σλαβικό ιδίωμα που δεν έχει σχέση με την ελληνιστική γλώσσα.

    Ολοι αυτοί που ξιφομαχούν για το σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας, θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σιωπήσουν. Διότι οι Βορειομακεδόνες, τύποις μεν θα χρησιμοποιούν τους «μακεδονικούς προσδιορισμούς» αλλά έργοις θα έχουν καταγράψει και αποδεχτεί στο σύνταγμά τους πως είναι απόγονοι των Σλάβων και μόνον αυτών.

    Εδώ, ο μεγαλύτερος αλυτρωτισμός που ήταν η σύνδεσή τους με την αρχαία ελληνική ιστορία, ανατρέπεται άρδην. Το ότι με τη χρήση της μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας αποκτούν δικαιώματα στην ελληνική ιστορία , αυτό που κάποιοι αποκαλούν «μακεδονικό αλυτρωτισμό» δεν ισχύει.

    Η μακεδονική ιστορία συνδέεται με τους δύο λαμπρούς βασιλείς, τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο και οι τάφοι της Βεργίνας βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Η επίσημη γλώσσα της αρχαίας Μακεδονίας ήταν άλλωστε η ελληνιστική και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο φιλόσοφος Αριστοτέλης.

    Η συμφωνία είναι ένας έντιμος συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης, που άρπαξε την ευκαιρία να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα σε μια ευνοϊκή συγκυρία.

    Το ότι ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χειρίστηκε μόνος του τη διαπραγμάτευση για το Μακεδονικό, το ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τη συμφωνία προσωπική του επιτυχία, το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πρόταση μορφής που έχασε, το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν υπερ της συμφωνίας αλλά ψήφισε μομφή για την κυβέρνηση , το ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν κατά της συμφωνίας αλλά ψήφισε υπέρ του Αλέξη Τσίπρα... όλα αυτά θα φανούν στο χειροκρότημα..

    Για μένα η επιτυχία έγκειται στο γεγονός πως οι Βόρειοι Μακεδόνες δεν θα διεκδιικού πλέον την ιστορία του έθνους μου!


    Δηλαδή η ιστορία της δικής μας Μακεδονίας που διεκδικούν είναι άλλη από την δική τους...!?
    λογικό ατόπημα...
    το καταλαβαίνει αλλά δεν το παραδέχεται...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλή η ανάλυση, ιδιαίτερα από το 27ο μέχρι το 33ο λεπτό. Η συμφωνία δυστυχώς θα είναι όπως ακριβώς το λέει:"πηγή αέναου αλυτρωτισμού για τις επόμενες δεκαετίες", ανεξάρτητα απ΄το τι θα κάνουν με το Σύνταγμά τους.Αυτό που μετράει είναι η παγίωση της υποτιθέμενης μακεδονικής τους ταυτότητας, που προκαλεί η συμφωνία με την επίσημη αποδοχή των όρων απ΄όλους και ιδιαίτερα απ΄ την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις "διευκρινίσεις" και τις "υποσημειώσεις".Κάποια μελλοντική μεγάλη "ενιαία Μακεδονία", που μπορεί να θελήσουν, δεν θα εμποδιστεί από τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Η ίδια η χρήση της συγκεκριμένης ορολογίας στην καθημερινότητά τους, εντός και εκτός των Σκοπίων, και ιδιαίτερα από την Ελλάδα, δημιουργεί μόνιμες υποσυνείδητες αλυτρωτικές τάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είναι μόνο η άρτια ιστορική γνώση, η πληρότητα, σαφήνεια λογική συνέχεια και εκφραστική αρτιότητα της διεξοδικής παρουσίασης που αιχμαλωτίζει την προσοχή
    -χαρακτηριστικά όχι συνήθη σε σύγχρονους αξιωματικούς του πεζικού- είναι και η αναλάμπουσα στον λόγο πατριωτική φλόγα που καθηλώνει και η η σεμνότητα των παραλειπομένων στους υπαινιγμούς της εθνικής προσφοράς του ανδρός, και αυτό το σχεδόν ορατό ψυχικό ελατήριο της έτοιμης μαχητικής αγωνιστικότητας, που διαφαίνεται στην έκφραση και στον λόγο. Είναι όλα αυτά που συναρπάζουν τον ακροατή αυτής της συνέντευξης, που επιβάλλεται στον θαυμασμό και στην βαθιά εκτίμηση του ακροατή με την ασυνήθιστη ποιότητά της.
    Υπάρχει και ένα άλλο σπάνιο και ανεκτίμητο στοιχείο φιλοσοφημένου κατασταλάγματος στην πνευματική συγκρότηση αυτού του -σχετικά νέου- τέως αξιωματικού: η αίσθηση της κυρίαρχης ανάγκης ενότητας του πατριωτικού ελληνισμού, της εθνικής αποτοξίνωσης από
    δηλητηριώδη κατάλοιπα προϊόντων εξωγενούς διχαστικής προπαγάνδας ή χρεωκοπημένων και
    ηθικά απογυμνωμένων ιδεοληψιών.
    Μολονότι με έχει προσωπικά πικράνει σε κάποια διασταύρωση, έχω για τον Κύριο Σάββα Καλεντερίδη απεριόριστη εκτίμηση και θα τον έβλεπα με ψυχική ανακούφιση στην υπεύθυνη διαχείριση των υποθέσεων της πατρίδας μου.
    (Υπό την σημαντική προϋπόθεση της απαραίτητης ικανότητας αυστηρότατης επιλογής ισάξιων και αδαμάντινων συνεργατών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.