15/5/18

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν στη Ντάουνινγκ Στρίτ

Στις διαδηλώσεις θα συμμετέχουν τόσο Κουρδικές οργανώσεις όσο και συλλογικότητες που αγωνίζονται για την ελευθερία του τύπου.

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως δημιουργεί πονοκέφαλο στις αρχές καθώς ήδη σήμερα έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Ντάουνιγκ στριτ όπου ο Τούρκος Πρόεδρος θα γίνει αργότερα σήμερα δεκτός από την Τερέζα Μέι. 
Μεταξύ άλλων στην διαμαρτυρία συμμετέχουν συλλογικότητες για την ελευθερία του τύπου αλλά και Κουρδικές οργανώσεις. 
Σημειώνεται πως ο Ερντογάν εχθές σε συνέντευξη στο BBC εκνευρίστηκε σε ερώτηση σχετική με την καταπάτηση των δικαιωμάτων μειονοτήτων στη χώρα του. 

Υπογραμμίζεται πως πέρα από τους Κούρδους δυσαρέσκεια υπάρχει και από του Βρετανούς οι οποίοι τονίζουν πως είναι «λανθασμένη πρακτική» η υποδοχή ενός Προέδρου ο οποίος συστηματικά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε η πληροφορία πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει δεκτός και από την βασίλισσα Ελισάβετ κάτι το οποίο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/373568/sugedroseis-diamarturias-kata-tou-erdogan-sti-daouning-strit-/#ixzz5FYYwI3EL
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.