26/5/18

Προσέξτε αυτήν την είδηση, μπορεί να οδηγήσει στην αναδόμηση της Τουρκίας - Αρμενία: Παγκόσμιας σημασίας η αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Ισραήλ

  • O υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν (φωτ.: MFA of Armenia)
Στις 29 Μαΐου αναμένεται να συζητηθεί από την ισραηλινή βουλή (Κνεσέτ) το αίτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά να γίνει δεκτό. Στην παγκόσμια σημασία της αναγνώρισης της Γενοκτονίας από το Ισραήλ αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ζοχράμπ Μνατσακανιάν.

«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα», τόνισε.
«Είναι ένα σημαντικό μήνυμα για την αποτροπή νέων γενοκτονιών», επισήμανε ο Ζοχράμπ Μνατσακανιάν και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά τη διαδικασία στο Ισραήλ, αλλά δεν μπόρεσε να αποσπάσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν η Κνεσέτ θα προχωρήσει τελικά στη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αρμενίας υπογράμμισε πως το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αποτελεί βασικό στόχο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. «Ακούσατε τον πρωθυπουργό να επαναβεβαιώνει τη σημαντικότητα αυτού του στόχου», συμπλήρωσε.
Η ισραηλινή βουλή έχει εγκρίνει το αίτημα της βουλευτού Ταμάρ Ζάνμπεργκ για να συμπεριληφθεί το θέμα στην ατζέντα και η ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναμένεται να διεξαχθεί την Τρίτη 29 Μαΐου.

1 σχόλιο:

  1. Αν το κάνει τότε θα αναγκαστούν και οι ΗΠΑ να αναγωρίσουν τήν γενοκτονία. Οι ΗΠΑ θα τρέξουν σε συμπαράσταση Ισραήλ και θα αναγνωρίσουν και αυτές την γενοκονία για να μήν υποστεί το Ισραήλ μόνο του την θυμό του Ερντογάν και των Τούρκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.