14/5/18

Τα εβδομήντα λεπτά...


Μία ώρα και δέκα λεπτά έκανε η Ελληνική Αστυνομία να πάει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για να συλλάβει εκείνους που χτύπησαν τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο. Το αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση στο Facebook μετά την καταδίκη ενός από τους δράστες: «Πώς να αισθάνομαι δικαιωμένος, όταν το αυτονόητο παραμένει ακόμη ζητούμενο στα ελληνικά πανεπιστήμια; Οταν έχω δει στην πράξη ότι η αστυνομία έκανε 70 λεπτά να φτάσει στον πεζόδρομο έξω (έξω!) από το Πάντειο για να συλλάβει κάποιον που είχε βιαιοπραγήσει κατά ενός καθηγητή;» (8.5.2018).
Λογική η καθυστέρηση. Οχι γιατί η ΕΛΑΣ έχει έλλειψη αστυνομικών, ούτε επειδή πολλά οχήματά της είναι ακινητοποιημένα. Κυρίως διότι τα στελέχη της θα έπρεπε να εκτιμήσουν με σοβαρότητα την κατάσταση.
Να το κάνουμε πιο λιανά με ένα παράδειγμα: Τηλεφωνεί κάποιος στο «100» και λέει: «Με χτύπησαν έξω από το X πανεπιστήμιο». Η πρώτη ερώτηση του αστυνομικού πρέπει να είναι «πόσο έξω; Είναι στο πεζοδρόμιο, που καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, ή σε απόσταση ασφαλείας από την μήνι των στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ;». Η δεύτερη ερώτηση πρέπει επίσης να απαντηθεί με σαφήνεια. «Πόσο σας χτύπησαν; Πολύ, για να θεωρηθεί κακουργηματική πράξη, ή πάρα πολύ για να θεωρηθεί έγκλημα κατά της ζωής και να μπορούμε να παρέμβουμε αυτεπαγγέλτως;».

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοι , ευχομαι να μην σας τυχει κατι μεσα σε πανεπιστημιο στην Ελλάδα. Δεν προκειται να επεμβει ΚΑΝΕΙΣ, Ουτε Αστυνομια ,ουτε στρατος. Οσοι ηγνοησαν τουτο, ευρεθησαν κλεμμενοι , ληστευμενοι, κεραταδες και δαρμενοι και βιασμενοι.
    Δυστυχως εκει ειναι το αντρο που εκολλαπτονται οι καταστροφεις του Ελληνικου εθνους. Μεγαλο το ζητημα.
    Οποιος ετολμησε να ανακατευθει εξηφανισθη ευθυς αμεσως , οπως ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ εδω Πολυτεχνειο, κ Παπαθεμελης . Μετα δεν τολμησε κανεις να το αποπειραθει. Ειναι το παρακρατος εν κρατει.
    Προσεχτε τα παιδια σας, να αποφυγουν να εμπλακουν με καθικια.ΔΕΝ επεμβαινει η Αατυνομια ακομη και εαν σκοτωσουν σαραντα φοιτητες.Παρτε το χαμπαρι. Ειναι δηλαδη οπως μαυτους που τους καψανε ζωντανους στην Μαρφιν και δεν τιμωρηθηκε ουτε θα τιμωρηθει ουδεις. Το καταλαβατε τωρα?
    Διότι πριν γινει αυτο στην Μαρφιν , ουδεις επιστευε οσους προειδοποιουσαν για το γενομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.