17/5/18

Πρόεδρος του ΣτΕ: Παραιτήθηκε γιατί δεν πέταξε ο γάιδαρος

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών του αντιμνημονιακού χώρου. Αυτοί που ακόμα και σήμερα πιστεύουν πως τα μνημόνια δεν ήταν αναγκαία και αυτοί που αντιλήφθηκαν το μέγεθος της αυταπάτης τους.
Αυτοί που ακόμα πιστεύουν πως ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει και αυτοί που, έστω καθυστερημένα, κατάλαβαν πως αυτό δεν γίνεται.
Από το κείμενο της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ προκύπτει πως ο κ. Σακελλαρίου ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Πιστεύει δηλαδή, όπως και χιλιάδες άλλοι Ελληνες πολίτες, πως θα μπορούσαμε να ζούμε σήμερα, όπως ζούσαμε μέχρι τον Μάιο του 2010.
Είναι άχαρο μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, να επιχειρηματολογώ για την αναγκαιότητα περικοπής των δαπανών και αύξησης των εσόδων του κράτους. Φαίνεται όμως πως είναι αναγκαίο, καθώς αυτοί οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως τα τελευταία χρόνια το υψηλό επίπεδο διαβίωσης τους οφειλόταν στα δανεικά. Δεν ήταν το αποτέλεσμα της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.
Πράγματα τόσο προφανή, αλλά και τόσο δυσνόητα.

Για τη συνέχεια Liberal

7 σχόλια:

  1. Ναι, ωραια ολα αυτα τα liberal.Δεν μας λες ομως γιατι δανειζαν τη χωρα με χρημα να καταναλισκει (αφου δεν παρηγαγε τιποτα) οι ευαιροι της και οι "αγορες"? Δεν εχουν ευθυνη ? Μη μας πεις πως δεν ηξεραν. Καραστημενο ηταν. Δεν θα πρεπει και αυτοι να πληρωσουν? Τι σοι λογικη ειναι λοιπον αυτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασύρεται ο λίβεραλ ποιητής και τα βάζει με ένα λεβέντη που ακόμη δεν μας έχει πεί σε ποιό ψηφοδέλτιο θα χωθεί για να σώσει την Ελλάδα, από "άλλο μετερίζι".

    Γιατί άν χωθεί στην αριστεία του Κούλη, ο ποιητής θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που έγινε ήταν προσχεδιασμένο από πολλές δεκαετίες πριν. Αυτός που έγραψε αυτό το κείμενο είναι μέρος του σχεδιασμού αυτού. Έχουν "βιάσει και κατακρεουργήσει" την ελληνική κοινωνία και τώρα προσπαθούν να την ενοχοποιήσουν... Μιλάμε για τεραστίων διαστάσεων αθλιότητα.
    Αν υπήρξαν υπερβολές και σίγουρα υπήρξαν, έγιναν από "συναδέλφους" του παραπάνω συγγραφέα, πάντα μέρος του όλου σχεδιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Σάκης Μουμτζής γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο το 1971 και πήρε το πτυχίο της Νομικής το 1976. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο του Ρήγα Φεραίου, στη Σπουδάζουσα και στη συνέχεια στις γραμμές της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εσωτερικού μετέχοντας στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού "Αγώνας". Από το 1980-2009 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση. Ζει στη Θεσσαλονίκη."
      Αυτός που έγραψε αυτό το κείμενο είναι μέρος του σχεδιασμού αυτού... είπε ο Greg!!!

      Διαγραφή
  4. "...Γιατί, όταν ένας τόσο μορφωμένος και με τόσο κύρος άνθρωπος, όπως ο πρόεδρος του ΣτΕ, προτάσσει το υλικό συντεχνιακό συμφέρον πάνω από τις ανάγκες της Εθνικής οικονομίας, τότε τι να περιμένουμε από πολίτες με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο;..."

    Γιατί πολύ απλά ο πρόεδρος του ΣτΕ ήταν και είναι δημόσιος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ που τον πληρώναμε και τον πληρώνουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.
    Δεν είχε δουλέψει ποτέ του στον ιδιωτικό τομέα για να ξέρει πως βγαίνει το εισόδημα. Δεν γνώριζε ποτέ του ότι αν δεν υπάρχουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα...για να έχουν μισθό ή εισόδημα οι εργαζόμενοι(υπάλληλοι ή αυτοαπασχολούμενοι) δεν θα υπάρχουν και φόροι για να συντηρηθεί όλο αυτό το άθλιο δημόσιο.

    Μς 1.500.000 ανέργους τουλάχιστον ή μάλλον 2.000.000 αφού και οι 300.000-400.000 που πήγαν στο εξωτερικό δεν πληρώνουν πλέον φόρους στην Ελλάδα αφού ζουν στο εξωτερικό περίμενε κανείς κάτι καλύτερο;

    Κανένας απολύτως δικαστής για δεκαετίες ολάκερες δεν διαμαρτυρόταν που δεν υπάρχει παρά ελάχιστη μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση στο δημόσιο και ειδικά στον δικαστικό κλάδο(στα δικαστήρια). Ενώ σε ΟΛΗ την Ευρώπη, τισ ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και πολλές αναπτυγμένες χώρες της Ασίας η απονομή δικαιοσύνης γίνεται το πολύ σε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ στην Ελλάδα γίνεται μετά απο 5-10 ή και 15 χρόνια.
    Ωραίοι ΛΕΒΕΝΤΕΣ λοιπόν αυτοί που έγραφαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους, όλους τους Έλληνες που είχαν υποθέσεις σε δικαστήρια. Που δεν ζητούσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο δημόσιο(ενώ όλος ο ιδιωτικός τομέας έχει! ! !) απλά και μόνο για να μην χρειαστεί να δουλέψουν παραπάνω.

    ΟΛΑ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα θα αρχισει η πληρωμη....δεν αρχισε ακομη...ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου πιστευει οτι ...δεν θα πληρωσει.Αλλα αυτο ειναι αδυνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.