1/5/18

Τα μυστικά του δάσους των Καστανιών Έβρου


Γράφει ο Αρματιστής
(Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Λουμιώτης)
Η αιχμαλωσία των δύο μόνιμων στελεχών του Στρατού μας, του Ανθυπολοχαγού ΜΧ Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠΟΠ Δημητρίου Κούκλατζη από Τουρκικό στρατιωτικό τμήμα στο δάσος των Καστανιών Έβρου και η παρατεινόμενη κράτησή τους στις Τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια ελλείψεις, υστερήσεις, παραλείψεις και προβλήματα σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας.
Σκοπός του παρόντος κειμένου είναι η παρουσίαση ενός ζητήματος ενδεχόμενης αμφισβήτησης των συνόρων της Χώρας στην περιοχή του δάσους των Καστανιών Έβρου, όπου συνέβη η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας. Όσοι θα διαβάσουν τις γραμμές που ακολουθούν είναι βέβαιο ότι θα αναρωτηθούν και θα προβληματιστούν για το αν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τα σύνορα  μας, αυτά που μας κατοχυρώθηκαν —ύστερα από πολέμους— με διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.
Με βάση τα όσα θα παρουσιαστούν στη συνέχεια, το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας θα αποκτήσει άλλες διαστάσεις και το ενδεχόμενο να έχουν συλληφθεί σε Ελληνικό έδαφος επί του οποίου η Ελληνική κυριαρχία ενδεχομένως να έχει αποκτήσει γκρίζο χρώμα, θα τεθεί εκ των πραγμάτων.

Για τη συνέχεια Velissarios

5 σχόλια:

  1. κατά τον αδωνη.... Η ευθύνη για την σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών είναι αποκλειστικά της Ελληνικής κυβέρνησης.
    Δηλαδή Ερντογαν και τζανταρμαδες ... αθώοι κατά τον αδωνιδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή εσύ διάβασες όλο το κείμενο και το μυαλό σου πήγε στον Άδωνη....
    Τι να πω τώρα...
    Σας έχει γίνει εφιάλτης, καταλαβαίνω, αλλά δεν κολλάει παντου ρε παιδια, τι να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είδα μια σοβαρή άποψη που ερχόταν σε πλήρη δυσαρμονια με τις δηλώσεις του αδωνη - στον ΑΝΤΕΝΑ ακριβώς την ώρα που τελείωσα την ανάγνωση του άρθρο Το οποίο δυστυχώς δεν θα παίξει πουθενά ...Ειπαμε η ανοησία κερδίζει την σύνεση.

      Διαγραφή
  3. Πολυ σοβαρο αρθρο. Χρηζει διερευνησης αμεσα, να τεθει στο κοινοβουλιο και ευρωβουλη και στην ομογενεια. Οι κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ και κ ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ γνωριζουν ΠΩΣ πρεπει να κινηθει η διαδικασια. Αμεσα και με την συνδρομη όλων των Ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι στρατιωτικοί μας που ενεπλάκησαν σε αυτά τα γεγονότα με την δυσάρεστη εξέλιξη για τους ιδίους αλλά και την χώρα γνώριζαν πως το τμήμα Σ1, Σ2,Σ4 είναι ελληνικό έδαφος? Αν ναι και το επεισόδιο διεξήχθει εκεί γιατί είπαν πως για λίγα μέτρα βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος δυσχεραίνοντας την θέση τους και αποδυναμώνοντας τα επιχειρήματά τους για την υπεράσπιση τους και μαζί και της χώρας? Επίσης γιατί πήγαν μόνοι τους αν κάτι εκεί έχει χρώμα γκρίζο? Κι αν είναι έτσι γιατί δεν παραιτείται ο Υπ. Άμυνας ή όποιος έχει παραβεί εντολές?Αν όχι γιατί δεν είχαν ενημερωθεί και περισσότερο ο ανθυπολοχαγός και γιατί εστάλησαν ως πρόβατα για σφαγή και γιατί πάλι δεν παραιτείται ο Υπ. Αμυνας, και τι ήξερε ο Καμμένος που μίλησε για ομηρία από την πρώτη στιγμή και ο κος Μάζης? Γιατί ο Υπεξ στην συνέντευξή του στον Παπαχελά είπε 2 μήνες μετά πως δεν είναι σε θέση να ξέρει? Πάντως σύμφωνα με τους Τούρκους είχαν παραβιάσει 253 μ. τα όρια και τους έδειχναν με χάρτη κοντά στο φυλάκιο τους έξω από τα σημεία Σ1, Σ2, Σ4. Αν αυτό είναι επίσημο από την Τουρκία σημαίνει πως δεν έχουν οι Τούρκοι αυτή τη λογική της κράτησης των ανδρών! Γι αυτό ας μην βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας! Ας διευθετηθεί αυτό το θέμα πέραν του γεγονότος σιωπηλά όπως επιβάλλεται και δεν χρειάζεται να πάρει εκτάσεις!Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει το στίγμα των τηλεφώνων...ας το χειριστούν το θέμα όπως επιβάλλεται και σοβαρευτούμε όλοι οι Έλληνες! Εννοείται και οι δημοσιογράφοι σε Εθνικά θέματα, θα μου πεις και βαλτοί να κάνουν ζημιά? Κι αυτοί! Γιατί θα πάνε κατά... MEGA ευαγγέλιο. Τους βλέπω ντιλιβεράδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.