20/5/18

Τι πρέπει να αλλάξει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ των ΣΚΟΠΙΩΝ;


Εδώ και μήνες που συζητιέται ξανά το Σκοπιανό, όλο το πολιτικό σύστημα συμφωνεί σε ένα σημείο: απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή του ονόματος είναι η αλλαγή του Συντάγματός τους. Κάποιοι το κάνουν σαφέστερο: να αλλάξουν τα αλυτρωτικά άρθρα του.

Δεν σου κάνει εντύπωση, όμως, το ότι κανένας πολιτικός και κανένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να πει: “να, αυτό το άρθρο του σκοπιανού Συντάγματος μας ενοχλεί και θα θέλαμε αυτήν την αλλαγή”; Ασχολούμαστε με μια πασαρέλα ονομάτων (που δεν είναι και πολλά), τα συζητάμε σε κάθε τους παράμετρο, αλλά για την… απαραίτητη προϋπόθεση, ούτε κουβέντα. Γιατί;
Ο λόγος είναι απλός: δεν υπάρχουν αλυτρωτικά άρθρα στο Σύνταγμα των Σκοπίων! Ναι, όπως το ακούς: Κι επειδή, σ΄αυτή τη χώρα έχουμε ταλέντο στο να συζητάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε, ιδού το Σύνταγμα των Σκοπίων:
Διάβασε το, κι αν βρεις αλυτρωτικό άρθρο, τρύπησε μου τη μύτη. Τα μόνα άρθρα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα αλυτρωτικών διαθέσεων ήταν τα άρθρα 3 & 49 στην αρχική τους, πριν την αναθεώρηση του 1992, μορφή:

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy



" όπως και οι Έλληνες, πολύ αμφιβάλλω για το αν οι Σκοπιανοί έχουν διαβάσει ποτέ το Σύνταγμά τους. Όμως τα σχολικά τους βιβλία με τους χάρτες μέχρι τη Θεσσαλία τα ξέρουν όλοι, απέξω κι ανακατωτά."

3 σχόλια:

  1. Αυτό είναι τρομακτική αποκάλυψη. Σεισμική! Τεκτονική! Επαναστατική! Πατριωτικήηηη; Και μεις καθόμαστε και διαδηλώνουμε και ξεποδαριαζόμαστε, και βραχνιάζουμε και χολοσκάμε πόσα, είκοσι χρόνια τώρα;
    Μπράβο κ. Αντπίκ μου.
    Βρε που τα βρίσκει, αυτός ο δαιμόνιος ερευνητής, κάτι τέτοια διαμάντια-θησαυρούς.
    Μόνος του τα βρίσκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον κάποιοι σχολιάζουν χωρίς να έχουν διαβάσει το άρθρο ολόκληρο... Το άρθρο καταλήγει με απόλυτη λογική στο συμπέρασμα (που δεν το γράφει εν τέλει) ότι οποιαδήποτε λύση με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι καταδικαστική. Και απλά αυτή η χώρα που μέχρι τώρα έχει επιτύχει την αναγνώριση με το όνομα αυτό, από πολλά τρίτα κράτη, πατώντας πάνω στο F.Y.R.O.MACEDONIA, θα το κεφαλαιοποιήσει έτι περαιτέρω με ένταξη και στους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς και παγκόσμια αναγνώριση... Η ΕΛΛΑΔΑ σε πλήρη αυτοπαγίδευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σαίτ αυτό δεν το διαβάζουν Σανάνθρωποι, καλό θα ήταν να το δημοσίευε, στο tvxs, η στο σαίτ του κούλογλου, στις δύο σανομπάλες η τρίτη δώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.