11/5/18

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του Γεν. Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ, για να αντιληγθείτε πού οδηγείται η Ελλάδα - Τα λέει όλα, για να μην λέμε ότι δεν ξέραμε

Αναταράξεις στην ΕΡΤ: Παραιτήθηκε με βαριές κατηγορίες ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας
Κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τη διοίκηση ότι έχει εγκαταστήσει μηχανισμούς παραδιοίκησης με εκπροσώπους ενός ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού"
Την παραίτησή του με βαριές κατηγορίες κατά της διοίκησης για την πολιτική που ασκείται στην ΕΡΤ υπέβαλε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας και ένας εκ των πρωταγωνιστών για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης Νίκος Μιχαλίτσης.
Στην επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ο κ. Μιχαλίτσης κάνει λόγο για:
- «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική»
- αδιαφανή σχεδιασμό και έγκριση ενός «εξαμβλώματος που ονομάσατε "νέο Οργανόγραμμα" που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα»
- για έγκριση «και πάλι αδιαφανώς και χωρίς διάλογο, στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές».
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Προς: το ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. (δια του Διευθύνοντος Συμβούλου)

Θέμα: «Παραίτηση από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας»

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε,

Με την παρούσα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας.

Η παραίτησή μου οφείλεται στην έντονη διαφωνία μου ως προς τον τρόπο που ασκείτε διοίκηση στην εταιρεία μας καθώς και στη συστηματική αγνόησή μου σε σημαντικά θέματα που άπτονται της στρατηγικής της εταιρείας μας στα θέματα τεχνολογίας.

Είναι πλέον πεποίθησή μου ότι με την πολιτική σας:

- Έχετε υποβαθμίσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφήνοντάς το χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό
- Ξεδοντιάζετε την ΕΡΤ απομακρύνοντας ικανότατα στελέχη
- Έχετε εξοργίσει παραδοσιακούς φίλους της ΕΡΤ (κινηματογραφιστές, παραγωγούς, δημοσιογράφους) και τους στρέφετε εναντίον της
- Αδιαφορείτε συστηματικά για τη διαμόρφωση στοιχειώδους επιχειρησιακού ή στρατηγικού σχεδίου
- Αδιαφορείτε για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου που έχει συντάξει η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας
- Έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική, δυσφημώντας κάθε έννοια υγιούς και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη οποιασδήποτε εταιρείας.
- Σχεδιάσατε αδιαφανώς και εγκρίνατε αιφνιδιαστικά, χωρίς στοιχειώδη διάλογο ένα εξάμβλωμα που ονομάσατε "νέο Οργανόγραμμα" που γυρίζει οργανωτικά την εταιρεία μας στον προηγούμενο αιώνα και για το οποίο είχα καταθέσει έγκαιρα και τεκμηριωμένα όλες τις διαφωνίες μου στον εσωτερικό διάλογο της εταιρείας, αλλά εις μάτην.
- Εγκρίνατε, και πάλι αδιαφανώς και χωρίς διάλογο, προσθήκες στον υπάρχοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού που (με την εξαίρεση της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας) περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές.

Αρνούμαι να υπηρετήσω τέτοιες πολιτικές από θέση ευθύνης. 

Γνωρίζω ότι εσείς και κάποιοι άλλοι θα ισχυριστούν ότι η δημοσιοποίηση των σοβαρών προβλημάτων που αναφέρω θα αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που πραγματοποίησαν το έγκλημα κατά της Δημοκρατίας με το μαύρο της ΕΡΤ. Σας ξεκαθαρίζω προκαταβολικά ότι ο τρόπος να αφαιρέσεις κάθε επιχείρημα από τους όποιους εχθρούς της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσεις ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα σύγχρονο, ανεξάρτητο και συνδεδεμένο με την κοινωνία. Η ΕΡΤ είναι και οφείλει να είναι ένας γυάλινος πύργος που οι πραγματικοί του ιδιοκτήτες, οι πολίτες, γνωρίζουν τα πάντα και ελέγχουν τη λειτουργία της. Ο στρουθοκαμηλισμός και μάταιος είναι και σε απομονώνει από την κοινωνία.

Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούν από την παραίτησή μου εκείνοι που σας τοποθέτησαν και να αποφασίσουν να βάλουν φρένο στην πολιτική αυτή. Εν τούτοις, οι ελπίδες μου είναι λιγοστές, γιατί φοβάμαι ότι η έως τώρα αδιαφορία τους να εμποδίσουν τις τελευταίες καταστροφικές σας επιλογές θα μπορούσε να εκληφθεί και ως συγκατάθεση. Κι αυτό θα είναι κρίμα για μια πολιτική ηγεσία που πήρε την δύσκολη, σημαντική και θαρραλέα απόφαση να ανοίξει την ΕΡΤ. Ελπίζω να διαψευστώ.

Σας ενημερώνω ότι θα παραμείνω απλός εργαζόμενος, μακριά από θέσεις ευθύνης. Κάποια πράγματα, για κάποιους ανθρώπους, μετράνε περισσότερο από τις θέσεις ευθύνης. Το ξαναέζησα, άλλωστε, πριν το μαύρο της ΕΡΤ, όταν αποπέμφθηκα από την ίδια θέση με εντολή του εκφωνητή του μαύρου, κ. Κεδίκογλου. Υπήρξε τίτλος τιμής για μένα!

Θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΕΡΤ με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μου και να αγωνίζομαι για μια ΕΡΤ, για την οποία θα είναι υπερήφανοι, τόσο εκείνοι που έχουν την τιμή να την υπηρετούν, όσο και η κοινωνία. 

Φυσικά, θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου έως τον ορισμό του αντικαταστάτη μου.

Με εκτίμηση,

Νίκος Μιχαλίτσης
Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας ΕΡΤ

Πηγή

7 σχόλια:

 1. Αναμενόμενο - τα ίδια γίνονται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες - μαύρο στην κομματική/λούμπεν ΕΡΤ σύντομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευριπίδης Μπίλλης
  Επανήλθαν οι πρώτες μέρες του ΠΑΣΟΚ με τους πρασινοφρουρούς και την κομματική παράλληλη συνήθως και τότε άσχετη κομματική διοίκηση. Παράλληλη με την κανονική. Που πέρασαν λίγα χρόνια για να καταργηθεί και να αντικατασταθεί πρώτα από κομματική ιεραρχία. Ο "νέος" Ανδρέας, ακολουθεί τα αρχικά πρώτα αχνάρια του παλιού.
  Για να είμαστε δίκαιοι η ακολουθήσασα ΝΔ του Μητσοτάκη συνέχισε από την πλευρά το κομματικό κράτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευριπίδης Μπίλλης
  Και ένα για τις πρώτες μέρες του πρώτου Ανδρέα.
  Τότε ο ηθοποιός Φασουλής είχε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν, εκπομπές στην ΕΡΤ.
  Με το θάρρος τότε της επελθούσας "αλλαγής" προέβη τότε σε μία αν θυμάμαι καλά Κυριακή σε έξυπνη σάτιρα για την "αλλαγή".
  Την επόμενη εβδομάδα μην τον είδατε στην ΕΡΤ
  Ο νυν Ανδρέας προφανώς ήδη"ξεπερνά" σ αυτά τον πρώτο Ανδρέα. Που βέβαια ο πρώτος Ανδρέας δεν ήταν σαν το κακέκτυπο του και δεν ήταν και παιδική χαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παραιτούνται οι άξιοι και μένουν οι κηφήνες. Σταμάτης Κριμιζής, σας λέει κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τον διαγωνισμό προμήθειας ψηφιακών πομπών τηλοψίας που σέρνεται, βγαίνει αγονος κλπ εδώ και χρόνια θα μας πεί ο κ. Μιχαλίτσης ;
  Για το λογισμικό προσομοιώσεως και σχεδιασμού ραδιοδικτύου που εκκρεμεί η προμήθιεια του απο το...2009 ;
  Ομως η ΕΡΤ πληρώνει κανονικότατα την DIGEA για την εκπομπή της...
  Λέτε ολα αυτά να σχετίζονται κ. Μιχαλίτση ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλα αυτά λόγω του ότι δεν εργάζονται και η αργία είναι μητέρα πάσης κακίας. Να μας πουν τι έργο έχουν προσφέρει στο λαό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.