20/5/18

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Οι κυβερνήσεις έμειναν απαθείς παρατηρητές και συνεργοί του ξεριζωμού των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου, της Ανατολής
Από τον Σάββα Καλεντερίδη
Μετά την ίδρυση του ελλαδικού κράτους ακολούθησαν δύο ιστορικά φαινόμενα. Το ένα ήταν η επέκταση των συνόρων του κράτους από τη Μελούνα στον Εβρο και στο Καστελόριζο και το άλλο η εξάλειψη των ελληνικών κοινοτήτων από διάφορες περιοχές της Βαλκανικής, του Εύξεινου Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Αυτό το δεύτερο ιστορικό φαινόμενο αποκαλείται και συρρίκνωση του Ελληνισμού.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όσο μεγάλωνε το ελληνικό κράτος τόσο συρρικνωνόταν ο οικουμενικός Ελληνισμός. Υπάρχουν αρκετές ερμηνείες για το δεύτερο φαινόμενο, θα σταθούμε σε δύο, που θεωρούμε τις κυριότερες. Η μια είναι ότι η δημιουργία εθνικών κρατών οδήγησε στην εξάλειψη των εθνικών μειονοτήτων, ανάμεσα στις οποίες και οι Ελληνες που ζούσαν στα κράτη αυτά.


Η άλλη είναι η διαπίστωση ότι το ελληνικό κράτος, από τότε που ιδρύθηκε και δυστυχώς έως σήμερα, δεν έχει ως κύριο συστατικό στο υπαρξιακό εθνικό του δόγμα την υποχρέωση να υποστηρίζει πάση θυσία όχι μόνο τον οικουμενικό Ελληνισμό αλλά και τον τελευταίο Ελληνα, όπου κι αν ζει, όπου κι αν βρίσκεται.
Και αυτό το έλλειμμα είναι που καθορίζει και επηρεάζει την εμπιστοσύνη που έχει ο Ελληνισμός γενικά και ο Ελληνας ειδικά σε αυτό που λέγεται ελληνικό κράτος.

Και αν δεν αποκτήσει το ελληνικό κράτος, που λογίζεται εθνικό κέντρο του Ελληνισμού, ένα υπαρξιακό εθνικό δόγμα, στον πυρήνα του οποίου να βρίσκεται η υποχρέωση προστασίας των ανά τον κόσμο ελληνικών κοινοτήτων, τότε το κράτος θα παραμείνει θνησιγενές και αντί για προστάτης θα καταλήξει νεκροθάφτης του Ελληνισμού.
Από το 1908 έως το 1911 το Κομιτάτο Ενωσις και Πρόοδος πραγματοποίησε τέσσερα μυστικά συνέδρια στην υπό οθωμανική κατοχή Θεσσαλονίκη. Οι Νεότουρκοι στα συνέδρια αυτά πήραν τις τελικές αποφάσεις για τη δημιουργία του εθνικού κράτους «Τουρκία», το οποίο θα στηριζόταν σε τέσσερις πυλώνες: Ενα έθνος, ένα κράτος, μια γλώσσα, μια θρησκεία.

Μπορεί τα συνέδρια να ήταν μυστικά, όμως αυτό δεν εμπόδισε την εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου, σε άρθρο που δημοσίευσε τις 3 Οκτωβρίου 1911, με τίτλο «The Salonica Congress. Young Turks and their programme», να γράψει ότι στο συνέδριο των Νεοτούρκων αποφασίστηκε η εξόντωση των χριστιανικών λαών της Ανατολής, που ήταν προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας «καθαρής» Τουρκίας.

Και αφού το είδαν οι Αγγλοι και το δημοσίευσαν, είναι απίθανο να μην το είδαν οι ελληνικές υπηρεσίες και να μην ενημερώθηκαν το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση.
Ομως, όπως αποδείχτηκε από τις εξελίξεις, το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις έμειναν απαθείς παρατηρητές του εγκλήματος της γενοκτονίας και συνεργοί του ξεριζωμού του Ελληνισμού της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, που ήταν πιο ακμαίος και πιο ισχυρός από πολλές απόψεις από τον Ελληνισμό της Ελλάδας.

Το σχέδιο της γενοκτονίας, που το «εμπνεύστηκαν» και το αποφάσισαν οι Νεότουρκοι το 1911, άρχισαν να το εφαρμόζουν από τα τέλη του 1913 έχοντας ως συμβούλους τους Γερμανούς αξιωματικούς που είχαν αναλάβει το έργο του εκσυγχρονισμού του οθωμανικού στρατού, με αρχιστράτηγο τον Οτο Λίμαν φον Σάντερς.
Στις 30 Οκτωβρίου 1918, με την υπογραφή της Συνθήκης Ανακωχής του Μούδρου, πάνω σε ένα αγγλικό πολεμικό πλοίο αποφασίστηκαν η διάλυση του οθωμανικού στρατού και η παρουσία συμμαχικών στρατευμάτων, κυρίως αγγλικών, στην Κωνσταντινούπολη. Τότε περατώθηκε η πρώτη φάση της γενοκτονίας.

Μόλις δύο βδομάδες μετά την αποβίβαση του Ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη οι Αγγλοι έδιναν στον Μουσταφά Κεμάλ και σε 34 αξιωματικούς βίζα να μεταβούν από την Κωνσταντινούπολη στη μαρτυρική Αμισό, με αποστολή «να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή όπου δρούσαν ομάδες ατάκτων και να προστατέψει τους Ελληνες της περιοχής».

Ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Αμισό στις 19 Μαΐου και, αντί να αποκαταστήσει την τάξη, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της γενοκτονίας, που είχε διακοπεί με τη Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1924. Ηταν τότε που έφυγε και ο τελευταίος Ελληνας από τη Μικρά Ασία και αναφώνησε ο Κεμάλ το «επιτέλους τους ξεριζώσαμε».

Ομως τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό κράτος που ο Ελληνισμός δεινοπαθούσε και έπεσε θύμα του καλοστημένου σχεδίου γενοκτονίας των Τούρκων;
Οχι μόνο δεν έπραξε τίποτα, αλλά με τις κινήσεις των πολιτικών και των κυβερνήσεων ίσως και να διευκόλυνε το έργο των Νεοτούρκων και των κεμαλικών.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ακόμα και μετά τη γενοκτονία ακολούθησε και εξακολουθεί να υιοθετεί μια πολιτική που ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει να στρέφεται εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Οι αποδείξεις, στο άρθρο μας της Κυριακής.

9 σχόλια:

 1. κρυφη-φανερη πολιτικη του ελληνικου κρατους τα τελευταια 50 ετη ειναι καθε ελληνικη μειονοτητα σε αλλη χωρα(ακομα και οι β ηπειρωτες )να ελθουν σητν Ελλαδα μόνιμα Ενω καθε ελληνικη κοινότητα σε ξενη χωρα που ζητα αναγνωριση ως μειονοτητα (Πχ Βουλγαρια -Ιορδανία-Γεωργια ΚΛΠ) κυνηγιέται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητε κ. Καλεντεριδη,

  Μια τρανταχτη περιπτωση δυσλειτουργίας του ελληνικου κρατους ειναι η ακολουθη.
  Δεν μπορει το ελληνικο κρατος και το ελληνικο πολιτικο συστημα να δωσει ψηφο στους ελληνες του εξωτερικου, και κυριως σε αυτους που εφυγαν τα τελευται λιγα χρονια, που εχουν ελληνικο διαβατηριο.

  Η Ελλαδα ειναι σε παρακμη με τασεις αυτοκαταστροφικες, και δεν μπορει να αρπαξει αυτην την ευκαιρια να δωσει μια ισοροπια στην χωρα μας.

  Καλη συνεχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα . Συμφωνώ με τις τεράστιες ευθύνες του Ελλαδικού κράτους αλλά αυτό έχει ένα μέρος της ευθύνης και μάλλον μικρό . Ούτως ή αλλως μέχρι το 1912 είχε έκταση 60000 και πληθυσμό υποπολλαπλάσιο του συνολικού Ελληνικού ενώ ο Ελληνισμός εκτεινόταν γεωγραφικά σε έκταση εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και ο πιο ζωτικός του χώρος και πληθυσμός ήταν εκτός των συνόρων του Ελλαδικού κράτους (Κων/πολη , Σμύρνη , Τραπεζούντα , Ταρσός κλπ ). Oι δε οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες και το σημαντικότερο ήταν εξαρτώμενο πολιτικά , διαβρωμένο εσωτερικά χωρίς θεσμούς .
  Επομένως οι ευθύνες βαρύνουν όλον τον Ελληνισμό και κυρίως το ζωτικότερο κομμάτι του , τον Ελληνισμό της Μ.Ασίας μας , της χιλιόχρονης πρωτεύουσάς μας Ν.Ρώμης (Κων/πολης ), της Ανατολικής Θράκης που στο τέλος το πλήρωσε με το κολοσιαίων διαστάσεων και απερίγραπτο έγκλημα της προσχεδιασμένης προτελευταίας Μικρασιαικής καταστροφής .(η τελευταία Μικ/κή καταστροή είναι αυτή που ζούμε με τον προσχεδιασμένο παράνομο εποικισμό που εκτυλίσσεται εδώ και έναν αιώνα και δεν έχουμε πει κουβέντα για αυτό , παράδειγμα η Κων/πολη που μέχρι το 1922 είχε πληθυσμό 1 εκατομμύριο και οι Έλληνες ήταν πλέον των 300000 χιλιάδων και τώρα έχει άνω 15 εκατομμυρίων εποίκων ενώ ο Ελληνισμός έχει σχεδόν εξαφανισθεί ... )
  Τα αίτια λοιπόν της καθολικής συρρίκνωσης του Ελληνισμού ήταν η εγκατάλειψη του οράματος του Ρήγα Φεραίου για ανασύσταση της Ρωμανίας μας και ενσωμάτωση σε αυτήν όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και της Σερβίας , της Μολδοβλαχίας , της Βουλγαρίας , της Αρμενίας και ίσως των Βορειοιταλών .
  Αντιθέτως περάσαμε μετά τον Κριμαϊκό πόλεμο σε πολιτική δημιουργίας εθνικών κρατών που ανταγωνίζονταν το ένα το άλλο (πχ η Βουλγαρία στην Μακεδονία και η Αρμενία στον Πόντο που διεκδικούσε πρωτεύοντα ρόλο έναντι του Ελληνικού στοιχείου ) με τραγικό αποτέλεσμα την τελ.Μικ.Καταστροφή , την γενοκτονία του Ελληνισμού και των Αρμενίων στις ιστορικές τους εστίες και μια συνεχιζόμενη συρρίκνωση όλων των λαών που είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν στην υπό ανασύσταση Ρωμανίας μας .
  Η συρρίκνωση αφορά όλους . Η Αρμενία συρρικνώνεται ακόμη και τώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντιμετωπίζει θανάσιμη απειλή όχι μόνο από την Οθωμανική Τουρκία αλλά και την κατά πολύ ισχυρότερη από αυτήν Αζερία . Η μόνη διαφορά από εμάς είναι ότι αντιστέκεται και διεκδικεί . Η Σερβία συρρικνώθηκε στο Κοσσυφοπέδιο και μπορεί να συρρικνωθεί και άλλο στην Νότια Σερβία . Η Βουλγαρία , μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας , έχει γίνει υποχείριο της Άγκυρας και αντιμετωπίζει κίνδυνο διαμελισμού .
  Και όλες οι χώρες - Ελλάδα , Σερβία , Βουλγαρία , Αρμενία είναι σε τραγικό δημογραφικό κατήφορο με την Οθωμανική Τουρκία να επανέρχεται δυναμικά .
  Κίνδυνο ιστορικής έκλειψης αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Αρμενία , η Σερβία και η Βουλγαρία . Και αν πέσει η Ελλάδα νομοτελειακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι όπως έγινε τον 14ο-15ο αιώνα .
  Οι ευθύνες μας λοιπόν είναι τεράστιες όχι μόνο για την Μικρασιατική καταστροφή που μπορούσε να αποφευχθεί αλλά και για την γενοκτονία των Αρμενίων - Ο Ελληνισμός ήταν ο ισχυρότερος δρων παίκτης την εποχή εκείνη στην περιοχή έστω μέσω ελληνικών πληθυσμών και δεν έκανε τίποτε .
  Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψουμε στο όραμα του εθνεγέρτη μας Ρήγα Φεραίου ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πλέον , δεν υπάρχει άλλη επιλογή , στην πλέον σύγχρονη και τεκμηριωμένη του μορφή όπως την διακηρύσσει ο οραματιστής της Νέας Ρωμανίας και μεγαλύτερος θεολόγος του 20ου αιώνα Ιωάννης Ρωμανίδης (1927-2001 ).
  Στο παγκοσμίων διαστάσεων ιστορικό του έργο ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ - ΡΩΜΑΝΙΑ - ΡΟΥΜΕΛΗ ξαναγράφει την Ελληνική ιστορία ξεκινώντας από την Ρώμη , πόλη Ελληνική και πατρίδα των προγόνων μας Ρωμαίων που ενοποίησαν τον Ελληνικό κόσμο υπό την σκέπη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Μας .
  Μέσω του ιστορικού του έργου μας δίνει τα πνευματικά εφόδια για να συνεχίσουμε τον αγώνα που αφήσαμε στην μέση με τον θάνατο Του Ρήγα .
  Αξίζει να το διαβάσουμε ΟΛΟΙ μία και δύο και πέντε φορές .
  http://img.pathfinder.gr/clubs/files/63099/1.pdf  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συγνώμη,μόνο εγώ βλέπω οτι το ελλαδικό κράτος δεν είναι ελληνικό;Ας αρχίσουμε να μαθαίνουμε ιστορία,όχι βέβαια μόνο από τα σχολικά εγχειρίδια της νέας απατεώνισσας και υποκρίτριας νέας τάξης,ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα και ας σταματήσουμε να ζούμε το όνειρο μας σε αυτό το μάτριξ,ας αρχίσουμε να βάζουμε το σύνολο πάνω από τον εαυτό μας,ας γυρίσουμε στις ελληνικές αξίες, και τότε, θα έχουμε ελπίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι Νικηταρά δεν είσαι μόνο εσύ που βλέπεις αυτό το
   ψευδοκράτος

   Διαγραφή
 5. Εύγε κύριε Καλεντερίδη!

  Να μην ξεχνούμε ότι επικεφαλής του ελλαδικού κράτους ήταν τότε ο αποκαλούμενος "εθνάρχης" Ελ. Βενιζέλος. Που κάθε άλλο παρά ως εθνάρχης φέρθηκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ καλό το άρθρο !!!!! Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθούν το πρόβλημα συρρικνωσεις του Ελληνισμού ??? Τι έφταιγε και τι φταίει και σήμερα? ? Γιατί η Τουρκία έκανε τις σωστές κινήσεις για την συγκρότηση της Τουρκίας και εμείς όχι !! Μήπως η ποιότητά μας είναι πολύ κακή ? Ας ανοίξουμε τα μάτια και να δούμε τα στραβά μας , ίσως τότε να αλλάξουμε σαν Έλληνες !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύ σημαντικό άρθρο.
  Επιτρέψτε μου ένα μικρό σχόλιο στο:
  "Μόλις δύο βδομάδες μετά την αποβίβαση του Ελληνικού Στρατού στη Σμύρνη οι Αγγλοι έδιναν στον Μουσταφά Κεμάλ και σε 34 αξιωματικούς βίζα να μεταβούν από την Κωνσταντινούπολη στη μαρτυρική Αμισό, με αποστολή «να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή όπου δρούσαν ομάδες ατάκτων και να προστατέψει τους Ελληνες της περιοχής»."
  Με βάση αυτό, θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή (ωρίμασαν τα πράγματα) ώστε να αναδειχθεί και να συνδεθεί με όρους πολιτικής επιστήμης και τεκμηριωμένα η ανταλλαγή των πληθυσμών ως το τελικό στάδιο της μικρασιατικής πολιτικής που εγκαινίασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος (πριν τον μεγάλο (;) αυτό πολιτικό η Ελλάδα δεν είχε μικρασιατική πολιτική) και συγκεκριμένα με την απόφασή του για εδαφική επέκταση της Χώρας στη Μικρά Ασία.
  Επιγραμματικά να επισημάνω ότι όπως τονίζει ο κ. Καλεντερίδης και άλλοι έγκριτοι ιστορικοί της περιόδου, οι διωγμοί κατά των χριστιανών είχαν πέσει στο ναδίρ μετά τη συνθήκη του Μούδρου και τα λοιπά γεγονότα του αφοπλισμού της αυτοκρατορίας (που αναφέρονται στο παρόν).
  Διωγμοί ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ κατά ελλήνων χριστιανών και ειδικά στην περιοχή της Ρωμανίας (Πόντος κατά το εξελληνισμένο) εξαπολύθηκαν στο μέγιστο βαθμό ως απάντηση των Οθωμανών στην πολιτική επέκτασης της Ελλάδας στην Ιωνία.
  Μετά την απόβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη οργανώθηκαν τεράστιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Σμύρνη, Προύσα, Κωνσταντινούπολη, Πόντο κτλ με αποτέλεσμα την αναγκαιότητα (sic) να σταλεί ο συνταγματάρχης Κεμάλ (4 ημέρες μετά την αποβίβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη) προκειμένου να καταστείλει τους εξαγριωμένους μουσουλμάνους κατά των Ελλήνων που εάν τους άφηναν ΉΤΑΝ ΠΛΈΟΝ ΦΑΝΕΡΌ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ και θα ανασύστηναν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία .
  Θα ακολουθήσει ειδική εργασία για την πολιτική αυτή
  Αιωνία η μνήμη των παππούδων μου που σφαγιάστηκαν στην Αμάσεια λόγω μιας άφρονος μικρασιατικής πολιτικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οτι εχει γινει οφειλεται στην ξενοδουλεια και τον ραγιαδισμο των πολλων και της αρχουσας ταξης.Αυτο εγινε ψυχολογικα.Ενα βαθυ συναισθημα κατωτερωτητος ...των παντων.Ενα ψυχικο κομπλεξ κατωτερωτητος.Εξ ου και η απελπισμενη μιμηση των παντων...τοτε...και τωρα.Η Ελλαδα εσπασε ψυχικα στα παντα.Η οθωμανια και η δυση ...εσπασαν την ψυχη στα παντα.Εξαφανησαν την αξιοπρεπεια...την περιφανεια . .τον εγωισμο του πρωτου λαου στην Γη....τον εκαναν λαο ανατολιτη....δουλο...χαμερπη...ανθρωπο που σκηβει γεματος δεος...φοβο στον δεσποτη...ανελευθερο.Απο προσευχες ορθιων ανθρωπων...φτασαμε σε προσευχες ανθρωπων του πατωματος....κυρουλες γονατιστες στην δεσποτεια του δεσποτη...ικετες...Κατι που ουδεποτε ο Χριστος απαιτησε...ενδιαφερθηκε...ειπε....Ηταν μια μεταβολη συγκλονιστικη....απο ανθρωπος σε ζωο...απο πνευμα σε υλη....απο πρωτος σε τελευταιο....απο δημιουργος σε εξαρτημα....απο Ελληνας σε Χαλδαιο υποτελη μαγων... απο εμπνευστης σε ικετη ελεους....απο παραγωγος ιστοριας ...σε οκνηρο πλασμα ανυμπορο....χωρις ιχνος αυτοσεβασμου.... Η περιφανεια του παραγωγου πρωτυπων εγινε ....περιφανεια μαιμους που μιμειται πρωτυπα αλλων...Χωρις αμφιβολια μαιμουδε κοινωνια στα παντα...Επρεπε ??!.....Ισως επρεπε....Αν δεν πας στον πατο...ποτε δεν θα μαθεις την διαφορα απ την επιφανεια.Κι εδω ειμαστε τωρα... Μαθαμε ?? Οσο αισιοδοξος ναναι κανεις...πρεπει να ξερει οτι αυτη η διαδικασια αργει...δεν ειναι εκρηκτικη.Ολες οι αδρανειες πρεπει να εξουδετερωθουν....θελει χρονο πολυ...Ολα αντιδρουν σε καθε μεταβολη της κινητικης τους καταστασης...ειναι νομος φυσικος...μεταβαλλονται ολα...αλλα αντιδρουν . .μεχρι η μεταβολη να γινει μεγαλυτερη της αντιδρασης....Κι αυτο αρχισε.....θελει χρονο....ομως αρχισε.....και θα γινει...διοτι κι αυτο ειναι νομος.....Δεν θα γινει σε μια μερα....Φτανει που αρχισε...αν αρχισει γινεται ο κοσμος να χαλασει.Θαταν δυστυχια αν δεν αρχιζε... Ομως αργα και σταθερα αρχισε....δοξα τω θεω....Αισιοδοξια λοιπον.....οτι αρχιζει τελειωνει....οτι δεν.... δεν τελειωνει ποτε.Η κατωτερωτητα θα πεθανει....εχει γραφει....απ τους νομους της φυσης.Την μερα της κηδειας της....ο ηλιος θα ανατηλει.....μπλε.....το φως του νεογεννητου ηλιου....ειναι παντα μπλε....οταν πεθαινει ειναι κοκκινο....( το χρωμα του .....το αφηνω εδω...)....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.