26/5/18

Δείτε τι κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή νεκρανάσταση του Μπουτάρη - Πραγματικοί δημοκράτες είναι οι αγωνιστές αναγνώρισης της γενοκτονίας - Οι αρνητές και υμνητές του Κεμάλ, είναι συνένοχοι

Προσοχή! Οι πραγματικοί Έλληνες δημοκράτες, οι ακομμάτιστοι πολίτες, να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνουν, με αφορμή τον προπηλακισμό του Μπουτάρη! Στόχος είναι η υπονόμευση της υπόθεσης της Γενοκτονίας και η τρομοκράτηση και εκφοβισμός του κόσμου, για να μην διαμαρτύρεται και να μην διαδηλώσει για το Σκοπιανό!

Χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όσο περνάει ο καιρός, περιορίζονται οι ελπίδες αυτή η χώρα να ορθοποδήσει.
Ας δούμε μερικά από αυτά που είπε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης:
«Τόσες γενιές μεγαλώσανε με αυτή την ιδέα. Και ακούω ότι οι δικές μας παμμακεδονικές οργανώσεις, κυρίως ΗΠΑ,  Αυστραλίας, Καναδά ετοιμάζουν διαδήλωση. Αυτό θα είναι κατάπτυστο αν το κάνουνε. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από πάνω. Από τον Τσίπρα».
Συνέντευξη στη Χριστίνα Ταχιάου, 5 Ιανουαρίου 2018, Protagon
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή»
Δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις 22 Ιανουαρίου 2018, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο #PRESSNEXT_GEN τις 22 Ιανουαρίου δήλωσε ότι «Η Μακεδονία δεν είναι μία αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην ΠΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία».
Στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Happy Day», τις 23 Ιανουαρίου, είπε ότι «Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» δεν είναι «μακεδονομάχοι», είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό… Όλη αυτή η σάχλα του "Η Μακεδονία είναι ελληνική», δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι αυτό είναι επιθετικό. Εμείς κατέχουμε το 50%, 40% η ΠΓΔΜ, 10% η Βουλγαρία. Εμείς λέμε ότι θέλουμε όλη τη Μακεδονία, δεν το λένε αυτοί».
Συμμετέχοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι, τις 5 Φεβρουαρίου 2018, σε επισήμανση του δημοσιογράφου αν δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «δεν γνωρίζω ποιο είναι το αίσθημα των Μακεδόνων», ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι στο συλλαλητήριο, που χαρακτήρισε σαφώς μεγάλο, όσοι συμμετείχαν ήταν «παραπληροφορημένοι».
Επίσης, σε μια περίοδο που είναι σαφές ότι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών έχει ως «στέμμα» του την Σολούν, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δεν παύει να τονίζει δεξιά κι αριστερά, μέσα κι έξω από την Ελλάδα ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη «πολυεθνική», τη στιγμή που οι εθνικές μειονότητες που κατοικούν στην πόλη αριθμούν ελάχιστα μέλη.
Τέλος, αν και οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη που βρίσκονται σε δυσαρμονία με την βούληση των πολιτών και απέχουν από την ιστορική αλήθεια, τα τέλη Μαΐου του 2017, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στα πλαίσια της εκδήλωσης Concordia Summit, που έγινε στην Αθήνα, αφού περιέγραψε το σχέδιό του για προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί «μουσείο» αφιερωμένο στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, είπε το περίφημο «Χ@στηκα εάν σκότωσε ο Κεμάλ Έλληνες ή όχι»…...
Αυτά είναι μόνο ένα δείγμα από τα όσα έχει πει ο κ. Μπουτάρης για θέματα που σαφώς εκτείνονται πέραν των καθηκόντων του…
Να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις:
Ένας δήμαρχος που υπερηφανεύεται ότι έχει καταστήσει την Θεσσαλονίκη μια «ανοιχτή και προοδευτική πόλη», δεν καταφέρεται εναντίον των πολιτών, όταν αυτοί αποφασίσουν να κάνουν ένα συλλαλητήριο. Η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στο δήμαρχο και ένας δημοτικός άρχων που σέβεται τη δημοκρατία, δεν χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο, που είναι μια από τις ελάχιστες καταφυγές του πολίτη να εκφράσει την άποψή του, «κατάπτυστο», ούτε τους συμμετέχοντες «παραπληροφορημένους».
Αυτό είναι μια ελιτίστικη άποψη, που βρίσκεται πολύ κοντά, για να μην πούμε ότι τα ξεπερνάει, στα όρια του ολοκληρωτισμού.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό που λέει ότι δεν υπάρχει μια Μακεδονία αλλά τρεις, και μάλιστα τη μια την κατέχουμε εμείς, αυτός είναι ψευδής ισχυρισμός και αποκτά άλλες διαστάσεις όταν το λέει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Και όταν λέμε άλλες διαστάσεις, εννοούμε ότι αυτός ο ψευδέστατος ισχυρισμός γίνεται επιχείρημα και εργαλείο αλυτρωτισμού, για εκείνον που ψευδώς αυτοαποκαλείται «Μακεδόνας» και χρειάζεται την υπογραφή της Ελλάδας για να λέγεται και το κράτος του «κάπως Μακεδονία», και έτσι να διεκδικήσει στη συνέχεια των ένωση των τριών κομματιών, που θα έχουν πρωτεύουσα την… πολυεθνική Θεσσαλονίκη.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς «Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» δεν είναι «μακεδονομάχοι», είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό», αν έκανε ανάλογους χαρακτηρισμούς κάποιος για αυτά που λέει ο Μπουτάρης, οι υποστηρικτές του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα τον στόλιζαν με τα γνωστά κοσμητικά επίθετα, φασίστας, ακροδεξιός και τα τοιαύτα.
Και ερχόμαστε στο «Χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, μπορεί να προσελκύσει τουρίστες από την Τουρκία χωρίς να αυτοεξευτελίζεται, χωρίς να εξευτελίζει τους απογόνους των θυμάτων και χωρίς να γελοιοποιεί το Δήμο των Θεσσαλονικέων και την ίδια την Ελλάδα.
Αρκεί όταν μιλάει και πράττει να έχει κατά νουν μια λέξη και έννοια: Αξιοπρέπεια.
Τέλος, με βάση τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα, που δεν χωρούν και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο, ο κ. Μπουτάρης εδώ και καιρό ειδικά μετά το συλλαλητήριο είναι κατ’ ουσίαν έκπτωτος και ένα «πολιτικό πτώμα» που το περιφέρει ο ίδιος ή τον περιφέρουν εδώ κι εκεί και ορισμένοι Πόντιοι τυχοδιώκτες, το οποίο νεκρανέστησαν οι θερμοκέφαλοι που τον προπηλάκησαν, θάβοντας το μείζον θέμα, που είναι η γενοκτονία και ειδικά την ημέρα εκείνη η ομιλία του Ταμέρ Τσιλιγκίρ, ενός Τούρκου πολίτη από την Τραπεζούντα, που μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας για το θέμα.
Μια αλήθεια, που αμφισβητούν πολλοί υποστηρικτές του κ. Μπουτάρη και ψάχνουν την ευκαιρία να την ακυρώσουν, όπως ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης με αρχικά Γ.Κ., ο οποίος, θεωρώντας ως «χρυσή ευκαιρία» το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον προπηλακισμό, τις 20 Μαΐου έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
«ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».
Ας ελπίσουμε οι αγνοί δημοκράτες και ακομμάτιστοι Έλληνες πολίτες να αφυπνιστούν, για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από αυτήν τη χώρα.

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και στο Pontos-news

24 σχόλια:

 1. λυπάμαι πάρα πολύ διότι την χώρα κυβερνούν οι χείριστοι !!! Επίσης λυπάμαι πάρα πολύ που μια χώρα που τροφοδοτεί όλον τον κόσμο με επιστήμονες δεν είναι ικανό να εκλέξει έναν ικανό ηγέτη ή ηγέτες ( εννοώ και δημάρχους ) !!! Άνθρωποι ανιστόρητοι , αγράμματοι , άθεοι , γκέι !!!! Αυτό το Βόδι τον Μπουτάρη και λίγα του έκαναν !!
  Και μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχουν τρομοκράτες , γιατί αν υπήρχαν θα τους είχαν σκοτώσει και όλοι αυτοί οι <>που φαίνονται είναι άτομα δικά τους !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την μήνυση για εξύβριση νεκρών και άρνηση Γενοκτονίας βαση του αντιρατσιστικού νομου ουτε που το σκέφτεται κανένας ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έγινε μήνυση σε Μπουτάρη και Γιάννη Κωνσταντίνου του Ποταμιού:

   https://www.militaire.gr/minysi-kranidioti-kata-mpoytari/

   Αλλά, γνώμη μου είναι, πως ο Μπουτάρης λόγω διατύπωσης, δε μπορεί να καταδικαστεί ως αρνητής γενοκτονίας. Γιατί το διατύπωσε πονηρά. Ο Κωνσταντίνου μπορεί, αλλά με την ελληνική δικαιοσύνη ποτέ δεν ξέρεις.

   Διαγραφή
  2. Το χέστηκα κτλ, όταν απευθύνεται σε νεκρούς επισύρει αδίκημα για ασέβεια νεκρών, κάποιος φορέας ή μεμονωμένα άτομα θα έπρεπε για αυτό ήδη να τον έχουν μηνύσει.

   Διαγραφή
 3. Όπως όλοι μας γνωρίζουμε ο κεμάλ ούτε δημοκράτης ήτανε ούτε και πίστευε σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες.
  Εφόσον λοιπόν ο κεμάλ ατατούρκ ήταν φασίστας, ήταν ρατσιστής, ήταν χουντικός, ήταν τύραννος, ήταν δάσκαλος γενοκτονιών του χιτλερ βάσει του ρητού "πες μου τον φίλο σου για να σου πω ποιός είσαι" μπορούμε να κολλάμε στον τοίχο τον οποιοδήποτε υπερασπιστή του μπουτάρη.

  Ο οποίος με τις κατά καιρούς εξωφρενικότατες και ρατσιστικότατες δηλώσεις του κατά των Ελλήνων της Ανατολικής Ελλάδος(=Ανατ.θράκη, Πόλη, Μικρά Ασία) εμπίπτει άμεσα στις διατάξεις του αντιρατσιστικού(αντιΕλληνικού κατ ουσίαν) νόμου .

  Τρέμουν πολλοί γιατί ανορθώνεται επιτέλους και ο Μικρασιατικός Γίγαντας, εμείς οι έχοντες Μικρασιατική ρίζα και 1.000.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ Έλληνες που τιμούμε κάθε 14 Σεπτέμβριου.

  Αλήθεια...για να πάμε και στο σκοπιανό ζήτημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανο-Σλαυβο-Βουλγάρων-κατοίκων των σκοπίων ήτανε με τους γερμανούς ναζί και τους ιταλούς φασίστες.
  Ντοκουμέντα υπάρχουν ατράνταχτα. Και μόνο προς το τέλος του β'π'π' το γυρίσανε στην άλλη χούντα, την αριστερή.

  Ξέρουμε επίσης ότι τις μόνες εθνικότητες που ΔΕΝ αναγνωρίζει το σκοπιανό κρατίδιο είναι η ελληνική και η βουλγαρική για τους πολίτες του.
  Με πολύ απλά λόγια δεν μπορεί στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κάθε 10 χρόνια όταν πηγαίνουν οι απογραφείς στα σπίτια των σκοπιανών πολιτών...δεν μπορεί...δεν γίνεται αποδεκτό κάποιος σκοπιανός να δηλώσει ότι έχει εθνικότητα/καταγωγή ελληνική ή βουλγαρική.

  Αυτό δεν είναι φασισμός; Είναι.
  Αυτό δεν είναι ρατσισμός; Είναι.
  Αυτό δεν είναι χούντα; Είναι.

  Πως λέγεται λοιπόν αυτός που συμπαθεί τους σκοπιανούς έχοντες αυτά τα χαρακτηριστικά;

  Ας μάθουμε κάποτε να τους μπουρδουκλώνουμε με τα ίδια τους τα όπλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι ακριβώς εννοείς με την λέξη χούντα, την οποία χρησιμοποιείς συχνά-πυκνά; Ξέρεις τι θα πει κι αν ναι, πού κολλά π.χ. εδώ:

   >ο κεμάλ ατατούρκ ήταν ... χουντικός<

   >... δεν γίνεται αποδεκτό κάποιος σκοπιανός να δηλώσει ότι έχει εθνικότητα/καταγωγή ελληνική ή βουλγαρική. ... Αυτό δεν είναι χούντα; Είναι.<

   Διαγραφή
 4. 1) "Στόχος είναι η υπονόμευση της υπόθεσης της Γενοκτονίας και η τρομοκράτηση και εκφοβισμός του κόσμου, για να μην διαμαρτύρεται και να μην διαδηλώσει για το Σκοπιανό!"

  "People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people".

  2) Συγχαρητήρια για το άρθρο. Περιγράφει ακριβώς την κατάσταση.

  Βλέποντας τη φωτογραφία αντιλαμβάνεσαι(πριν καν διαβάσεις το άρθρο) σε τι χώρα ζούμε...Μπουτάρης δήμαρχος, Τσίπρας πρωθυπουργός(με σύμβουλο του τον Καρανίκα κι ας μην είναι στη φωτογραφία) και ο επαγγελματίας υπεύθυνος(και πληρωμένος με χρήματα του Ελληνικού λαού) για την δημόσια ασφάλεια αστυνόμος να είναι χοντρός(και δεν με νοιάζει η ηλικία του, δεν είναι ταβερνιάρης αλλά επαγγελματίας που πληρώνεται για την ασφάλεια μας).

  Η λύση είναι μία:

  Αφού επιμένετε, κάντε αυτό που θέλετε με τη Μακεδονία και θα γίνει από τον Ελληνικό λαό αυτό που πρέπει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιωργο ...εισαι πολυ παρατηρητικος....συνηθως ευστοχα.
   Εχω την ιδια αποψη για τους υπευθηνους ασφαλειας...και για τους στρατιωτικους....μεχρι σημειου να λεω....δεν εχουν συναισθηση του ρολου τους....ειναι εκει μονο για να τρωνε σιγουρα....Ο βαθμος του δημοσιουυπσλληλισμου
   Εχει σπασει το φραγμα του ηχου...
   διαποτισε και τα κοκκαλα ολα....σαν στυποχαρτο....γιατι τοση αφασια ?? Μπαινουν λεπτοι στα σωματα...και σε πεντε χρονια...βγαινουν ετσι....Ουτε σε φαστ φουντ να δουλευαν....τι πολεμο να κανουν αυτοι ?? Θα λαχανιασουν στο χιλιομετρο....Προισταμενους δεν εχουν ?? Τι ειναι η χωρα ??Ταβερνα ??

   Διαγραφή
  2. Δημήτρη,

   Υπάρχουν επαγγελματίες αλλά υπάρχουν και μερικοί την έχουν δει πολύ ταβερνιάρης. Απαράδεκτοι. Ή είσαι επαγγελματίας αστυνομικός/στρατιωτικός ή δεν είσαι. Ας διαλέγανε άλλο επάγγελμα.

   Σχετικά με τους χοντρούς σε στρατό και σώματα ασφαλείας θυμάμαι ένα περιστατικό με τον συγχωρεμένο τον παππού μου τον Γιώργο:

   Ήμασταν στο μαγαζί. Ο παππούς 70+ (αν και συνταξιούχος σπίτι δεν τον χωρούσε), εγώ, οι γονείς μου,υπάλληλοι, πελάτες. Ήταν μέρες ΔΕΘ και είχε πορείες διαμαρτυρίας. Περνούσαν διάφοροι. Κάποια στιγμή πέρασαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας. Σε αυτούς που κρατούσαν το μεγάλο πανό ήταν ένας ψηλός τύπος αλλά με μια κοιλιά "αλεξίσφαιρη" από τα ατελείωτα στρώματα λίπους. Σηκώθηκε ο παππούς μου, πλησίασε τη βιτρίνα, κοίταξε έξω και είπε τσατισμένος:

   "Κοιτάξτε τον! Τι γράφει στο πανό του?! “Πεινάω” ? Από ασιτία θα πάει"

   Έπεσε ένα γέλιο μέσα στο μαγαζί :)

   Ο παππούς ήταν λάτρης της γυμναστικής από μικρός στο σχολείο μέχρι τα γεράματα του. Όταν έβλεπε χοντρό με στολή εξοργιζόταν. Μην φανταστείς κάνα δίμετρο “τέρας” που έκανε βάρη όλη την ώρα. Όχι. Ήταν άνθρωπος του γραφείου, χαμηλών τόνων, απλώς γυμναζόταν καλά μέχρι τα γεράματα του(κάθε μέρα, μία ώρα το πρωί μόλις ξυπνούσε και έριχνε λίγο νερό πρώτα) και ήταν αθλητής καράτε στα νιάτα του. Ήταν περίπου 1.80, ευθυτενής(μέχρι τα 80+ που πέθανε) λεπτοκαμωμένος αλλά γυμνασμένος, η κοιλιά του πέτρα,μπράτσα κανονικά αλλά σφιχτά και τσάπιζε τις ελιές όταν πήγαινε χωριό με ρυθμό...ιαπωνογερμανικού ρομπότ μέχρι τα 75χρόνια του. Μόλις πήγαινε στο χωριό είχε πρόγραμμα: Τη μια μέρα τσίπουρα και μεζεδάκια με τα φιλαράκια του, την άλλη μέρα "σύστημα Ντάλτον" στον Ελαιώνα.

   Στα 56 του δεν μπορώ να στον περιγράψω. Ήμουν μικρός 4 χρονών. Είχε έρθει ένας πρώτος ξάδελφος του. Πήγαμε όλοι μαζί μικροί μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, πικνικ στον Ελαιώνα, είχε και δάσος κοντά, τα μικρά παίζαμε κτλ. Εκεί που καθόταν, τους έβγαλε δουλειά...τους οργάνωσε έναν συνομήλικο ξάδελφο του και τον πατέρα μου(γαμπρό του). “Δεν θα κάνουμε τίποτα, να καμιά ώρα λίγο τσάπισμα και πότισμα μερικά καλλωπιστικά δέντρα που έχω εκεί(έδειξε)”.
   Στο μισάωρο ήρθε ο θείος μου(ξάδελφος του...όχι χοντρός αλλά ελαφρώς γεμάτος πάντα), ιδρωμένος, κουρασμένος κάθισε, του έδωσαν μπουκάλι νερό (από το φορητό ψυγείο) η μητέρα μου με τη θεία μου. Ήπιε ιδρωμένος, πήρε μια βαθιά ανάσα και είπε κοιτάζοντας τη μητέρα μου (κόρη του παππού μου):

   “Δεν παίζεται ο δικός σου! ” :)

   Διαγραφή
 5. Μόλις πριν λίγα λεπτά έστειλα εκτενές σχόλιο στην ιστοσελίδα του Σκάι με περιεχόμενο πολύ όμοιο με το κείμενο αυτό του ινφογνώμονος και οι "δημοκράτες" εθνομηδενιστές το αφαίρεσαν. Δεν περιείχε καμμία ύβρη, αλλά αποκαλούσε Τσίπρα και Μπουτάρη εθνομηδενιστές που συνεργάζονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 1)"Ενωμένη Μακεδονία" ή "United Macedonia".

  Από τη Βικιπαίδεια

  Ενωμένη Μακεδονία (σλαβομακεδονικά: Обединета Македонија Ομπεντινέτα Μακεντόνιϊα) είναι ένας αλυτρωτικός όρος του σλαβομακεδονικού εθνικισμού που έχει ως απώτερο σκοπό την ένωση μιας περιοχής των Βαλκανίων την οποία οι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές παρουσιάζουν ως τον ευρύτερο μακεδονικό χώρο ο οποίος σύμφωνα με αυτούς διαμελίστηκε μεταξύ της Ελλάδας («Μακεδονία του Αιγαίου»), της Βουλγαρίας («Μακεδονία του Πιρίν»), της Σερβίας («Μακεδονία του Βαρδάρη») και της Αλβανίας («Μάλα Πρέσπα» και «Γκόλο Μπάρντο») σύμφωνα με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου, με την ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσα [1]. Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί από τα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα, πολλές φορές συνδεδεμένος με την Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία.

  Παρόλο που οι εδαφικές διεκδικήσεις διαφέρει από εθνικιστή σε εθνικιστή, οι περισσότεροι Σλαβομακεδόνες θεωρούν ότι τους ανήκουν οι εξής περιοχές από αυτές τις χώρες:
  Τη Μακεδονία του Βαρδάρη (Вардарска Македонија) - η ΠΓΔΜ.
  Tη Μακεδονία του Αιγαίου (Егејска Македонија)- οι τρεις μακεδονικές περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας.
  Τη Μακεδονία του Πιρίν (Пиринска Македонија) - το Διαμέρισμα Μπλαγκόεβγκραντ της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας.
  Τη Μάλα Πρέσπα και το Γκόλο Μπάρντο (Мала Преспа и Голо Брдо) - μια περιοχή της νοτιοανατολικής Αλβανίας η οποία συμπίπτει περίπου τον Νομό Πόγραδετς και τον Νομό Ντεβόλ (αυτές οι περιοχές μερικές φορές θεωρούνται τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου).
  Την Γκόρα και το Πρόχορ Πτσίνσκι (Гора и Прохор Пчински) - στην νοτιοανατολική Σερβία (η Γκόρα είναι τμήμα του Κοσσυφοπεδίου) (αυτές οι περιοχές μερικές φορές θεωρούνται τμήμα της Μακεδονίας του Βαρδάρη).

  2)Μπουτάρης: Είναι κακό να λέμε ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική

  https://www.youtube.com/watch?v=yQKRc74uQmU

  "United Macedonia (Macedonian: Обединета Македонија, Obedineta Makedonija), or Greater Macedonia (Голема Македонија, Golema Makedonija), is an irredentist concept among ethnic Macedonian nationalists that aims to unify the transnational region of Macedonia in southeastern Europe (which they claim as their homeland and which they assert was wrongfully divided under the Treaty of Bucharest in 1913) into a single state that would be dominated by ethnic Macedonians but all individuals in all ethnic groups, such as Greek Macedonians and Albanian Macedonians, would have equal rights and protection under the law.[citation needed][dubious – discuss] The proposed capital of such a United Macedonia is the city of Thessaloniki or Salonika (Solun in the Slavic languages) in Greek Macedonia, which ethnic Macedonians and the Yugoslav leader Tito had always dreamed of incorporating into their own states (along with the hinterland of Greek Macedonia, which they came to call Aegean Macedonia)."

  3)Μπουτάρης "Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, είναι τρεις Μακεδονίες"

  Published on Jan 23, 2018

  Μπουτάρης: Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, είναι τρεις Μακεδονίες. Απαντήσεις του Γιάννη Μπουτάρη για το συλλαλητήριο και το θέμα της Μακεδονίας. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε σε φοιτητές δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου, στο πλαίσιο του "#PRESSnext_gen", απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις τους, μεταξύ των οποίων και για τις σχέσεις με την γειτονική χώρα.

  https://www.youtube.com/watch?v=8f16AttMVcY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επικοινωνιακά κόλπα του Τσίπρα για ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ! Δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί ακόμα. Τόσα υποστήκαμε και δεν βάζουν μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ό Μπουτάρης είναι εθνομηδενιστής καί προωθεί τήν Νέα Τάξη δηλαδή τόν σύγχρονο ολοκληρωτισμό στήν πατρίδα μας. Ενισχύει τήν πολιτική τού Σόρος στήν περιοχή τών Βαλκανίων. Ό καθηγητής κύριος Μάζης έχει γράψει σχετικά καί όχι μόνον.
  Ό Τσίπρας ηγείται μιάς εθνομηδενιστικής κυβερνησης πού προωθεί τέτοιας ιδεολογίας πρόσωπα.
  Οί εθνομηδενιστές αντιμάχονται τό έθνος, τήν πατρίδα καί τό λαό της. Εξ΄ού καί τά πιό άθλια καί αντιλαϊκά μέτρα πού ψηφίστηκαν από αυτήν τήν καταστροφική εθνομηδενιστική κυβέρνηση . Αλλοιώνουν καί αντιστρέφουν τίς έννοιες τών λέξεων .Π.Χ μιλούν γιά δημοκρατία καί εννοούν ολιγαρχία.Μιλούν γιά ρατσισμό καί αντιφασισμό καί εννοούν φασισμό.....
  Ή βία είναι καταδικαστέα. Ή βία δέν έχει αριστερό καί δεξιό πρόσημο. Είναι βία. Γιά τόν Τσίπρα, βία είναι μόνο αυτή πού κατευθύνεται κατά τών εθνομηδενιστών .
  Η βία πού δεχόμαστε όλα αυτά τά χρόνια από τόν Μπουτάρη ό οποίος εφαρμόζει προκλητικότατα τήν γραμμή τού Σόρος στήν περιοχή εναντίον τού εθνικού μας συμφέροντος όχι μόνον δέν καταδικάζεται αλλά καί επιβραβεύεται. Ήδη προεβλήθη τόσο πολύ ό ξυλοδαρμός τού εμετικά νεανίζοντα Μπουτάρη πού κατάντησε προπαγάνδα ή οποία προετοίμασε δεόντως τήν έκ νέου υποστήριξη τής υποψηφιότητάς του από τόν Σύριζα. Φυσιολογικό. Όμοιος ομοίω. Στόν τακτικισμό παίρνουν άριστα οί συριζέοι.
  Ανάγκη πάσα νά απαντήσει άμεσα τό σύνολο τών Ελλήνων πατριωτών δημοκρατών χωρίς δεξιά καί αριστερά πρόσημα. Ενα νέο συλλαλητήριο όχι μόνον καταγγελτικό αλλά μέ προοπτική πολιτικών εξελίξεων.
  Αθηνά Κατσαφάδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ολα στηριζοντε σ* ενα μεγαλο ψεμα. Ολες οι αλλες γενοκτονιες πρεπει να σβησουν απο την ανθρωπινη μνημη. Ιδου τι λεει ενας ΕΒΡΑΙΟΣ γι* αυτο.

  “Alone the fact that one may not question the Jewish “holocaust” and that Jewish pressure has inflicted laws on democratic societies to prevent questions—while incessant promotion and indoctrination of the same avertedly incontestable ‘holocaust’ occur—gives the game away. It proves that it must be a lie. Why else would one not be allowed to question it? Because it might offend the “survivors”? Because it “dishonors the dead”? Hardly sufficient reason to outlaw discussion. No, because the exposure of this leading lie might precipitate questions about so many other lies and cause the whole ramshackle fabrication to crumble.” - Gerard Menuhin / righteous Revisionist Jew, son of famous violinist

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Διαβάζοντας τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Μπουτάρη, χωρίς να είμαι άνθρωπος των άκρων, διαπιστώνω πως καλά του κάνανε. Ο άνθρωπος έχει χαράξει δική του προσωπική εξωτερική πολιτική και προσπαθεί να την επιβάλει. Θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν λίγο το ξύλο που έφαγε. Αν τολμήσει ας ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μήν ασχολούμεθα αλλο με τον σκατόγερο...Ο κόσμος στα καφενεία το γλεντούν (την "κακοποίηση")...Αφήστε τον να σαπίσει μόνος...Τι να βαρέσεις...Σάν να κλεβεις εκκλησία...
  Το μόνο ουσιαστικό σχόλιο είναι του Ahoy παραπάνω...Μία είναι η γενοκτονία...Ενας ο περιούσιος λαός...Ενας ο ναός...Ενας ο θεός...Κακός, ζηλιάρης, εκδικητής, γενοκτόνος...Μόνοι τους τα λέγουν.Βρίσκονται και κάτι ξεφτίλες δήμαρχοι, βολευτές, πρωθυπουργοί, "διανοούμενοι" και "ιστορικοί" και τους σιγοντάρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πραγματι χανουμε τον χρονο μας μ αυτον....Δεν υπαρχει λογος.Αν ενας μερμηγκας παρει ενα δρομο οσο και να φωναζεις δεν θα τον αλλαξει...δεν εχει τον νου να ερμηνευει ανθρωπινες φωνες.Ειναι ενα ειδος χαμηλα στην κλιμακα των οντων...Ο Αχοι κατι ειπε αξιοπροσεκτο....αφορα αλλους ....τερμιτες...τα αφεντικα του πρωτου μερμηγκα....που αν δεν στηριζοταν σε αυτα.....θα ετρεχε με....αερια...μεχρι την Ουλαν Μπατορ....

   Διαγραφή
 12. Αυτους πεταγαν στον Κεαδα οταν οι Ελληνες ειχαν την Ελλαδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο υπότιτλος τα γράφει ολα ! Μόλις άκουσα την είδηση σκέφτηκα σχεδόν τα ίδια με αυτά που γράφει το άρθρο στον υπότιτλο... Αναμένω να δω τι θα πράξει ο λαός της Θεσσαλονίκης στις εκλογες και οχι μονο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν μπαίνει κι ο "λαός" στην εξίσωση, κράτα μικρό καλάθι...
   Σοβαρός λαός, σοβαρές επιλογές. Αλλιώς, "Κατά τη σάλα και τα έπιπλα"...
   Όσους βρίζουμε από το 1974 και μετά, ας μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι είναι επιλογές μας...

   Διαγραφή
  2. η κυπρος κειται μακραν
   ...............................
   ας κανουμε μια προσπαθεια ακομη με συλλαλητηριο
   ,,,μετα ,, μονον μια λυση υπαρχει...
   Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ

   Διαγραφή
 14. Δηλώνω Παρών με τις μικρές μου δυνάμεις στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις αρχές Ιουνίου. Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε και να παίζουμε το παιχνίδι του Μπουχτάρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 15. Το κλίμα ευτυχώς έχει αλλάξει και τα γεγονότα με τον Μπουτάρη στην επέτειο της Γενοκτονίας αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο την αναίδεια αυτού του ατόμου.
  Ο Μπουτάρης είναι ο κλασικός της ΕΛΙΤ-ΑΛΙΤ.Τα παλιότερα χρόνια οι της ΕΛΙΤ ήσαν πρώτοι στην μάχη γιά την πατρίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.