4/5/18

Ποιος έκαψε τη Σμύρνη και ποιος καίγεται για τα Σκόπια


Απόστολος Αποστολόπουλος
Σκόπια και Τουρκία βλέπουν και αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο, λίγο υπεροπτικά, λίγο περιπαικτικά, σίγουρα με άνεση, σαν να μιλάνε με μια χώρα που δεν έχει πάρει μυρουδιά ότι είναι ξοφλημένη, στα πρόθυρα διάλυσης, μια χώρα που ψυχορραγεί και οι γείτονες είναι έτοιμοι να μοιράσουν τα ιμάτιά της άνευ αντιστάσεως. Ο Κοτζιάς αφήνει να εννοηθεί ότι η λύση δεν είναι μακριά αλλά οι Σκοπιανοί επιμένουν ότι Μακεδόνες είναι μόνο αυτοί και κανείς άλλος. Tο τελευταίο εύρημα του Ερντογάν είναι ότι οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη και όχι οι Τούρκοι με τους τσέτες, όπως έλεγαν τους ατάκτους τότε.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός αναφέρει ότι τους Σκοπιανούς ενθαρρύνουν οι Γερμανοί. Αυτοί, λέω, αφού υποδαύλισαν τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς της Σερβίας, καίγονται τώρα να ολοκληρώσουν την καταστροφή των Βαλκανίων, με τελευταίο θύμα την Ελλάδα και όργανο τους Σκοπιανούς.
Η καγκελάριος Μέρκελ θα προτείνει, λέει, στο παρασκήνιο, ένα πιο χαλαρό μεταμνημονιακό καθεστώς με αντάλλαγμα υποχώρηση της Αθήνας στο όνομα των Σκοπίων. Σε κατανοητή μετάφραση αυτή η διπλωματική διατύπωση εννοεί ότι αν με τα χεράκια μας βγάλουμε τα ματάκια μας και ανοίξουμε την πόρτα του διαμελισμού της πατρίδας μας, τότε η Γερμανία θα μας κάνει τη χάρη να μας κάνει έκπτωση για τα έξοδα της κηδεία μας. Αυτή την ηγέτιδα του «ελεύθερου Δυτικού Κόσμου» (!) αποκαλούσε «μαντάμ» ο σημερινός πρωθυπουργός και μετά σ’ αυτήν την ίδια έτρεχε να της φιλήσει το χέρι κάθε φορά που ο Σόϊμπλε έβαζε βέτο, νομίζοντας (αφελώς ή εξ’ ανάγκης, αδιάφορο)ότι αυτή θα τον σώσει. Αλλά η μαντάμ Μέρκελ τον παρέπεμπε στους «θεσμούς», λέγοντάς του ότι πρέπει να είναι συνεπής. Τα ίδια λέει και τώρα με άλλο υπουργό, άλλαξε ο Μανωλιός. Το σκεπτικό είναι απλό: αν δεχθούμε τα Σκόπια ως Μακεδονία, τότε σύντομα τα Σκόπια θα απαιτήσουν να εξαφανίσουμε το όνομα Μακεδονία ως όνομα της βόρειας ελληνικής περιφέρειας. Έτσι, λοιπόν, η Γερμανία μαγειρεύει να μας κόψουν μια φέτα οι Σκοπιανοί και άλλη μια οι φίλοι τους οι Τούρκοι. Ε! τότε, χαλάλι, μπορεί και η Μέρκελ να φιλοτιμηθεί και να μας κόψει δυο δεκάρες από το χρέος.
 Ο Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, μίλησε στη  μακεδονική διάλεκτο, όταν προ ημερών πήγε στα Σκόπια. Για να δώσει δυνατό σήμα υποστήριξης στις απαιτήσεις του Βερολίνου-διότι ουδείς αμφιβάλλει ότι ο  Τουσκ μιλάει ως φερέφωνο της κ. Μέρκελ και ουδόλως για το θέατρο σκιών που κινείται ως κυβέρνηση στα Σκόπια Ο ευρύτερος στόχος είναι να ολοκληρωθεί η καταστροφή των Βαλκανίων και η κυριαρχία της Γερμανίας. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καταστρέψουν σε πλανητική κλίμακα κάθε ισχυρό κράτος, μικρό ή μεγάλο, ώστε κανείς να μην μπορεί να τους αντισταθεί. Η Γερμανία περιορίζει για την ώρα τις φιλοδοξίες της στα Βαλκάνια, όπου άλλωστε συνάντησε και τις πιο ισχυρές αντιστάσεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια με τον Τίτο και μια με την ελληνική Αντίσταση. Η χιτλερική μάστιγα, ο ναζισμός, δεν είχε βαθύτερο κίνητρο την ιδεολογία αλλά τα διαχρονικά κρατικά συμφέροντα της Γερμανίας, πέραν πάσης ιδεολογίας. Ο πυρήνας των ιδεών του Χίτλερ, περί της ανώτερης Αρείας Φυλής, έχουν τη ρίζα τους στις ιδέες του Γάλλου διπλωμάτη Αρθούρου ντε Γκομπινώ τον 19ο αιώνα. Ο Κίσινγκερ (Βήμα 3/12/89) έλεγε ότι ένα κράτος 80 εκ, μόνο του στο κέντρο της Ηπείρου (η Γερμανία), θα απειλούσε εκ νέου την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που δεν έχει υποστεί πόλεμο και τεμαχισμούς.
 Η αλήθεια για το Σκοπιανό είναι ότι χωρίς τον Μολυβιάτη και τον Καραμανλή το θέμα θα είχε «λυθεί» από καιρό. Αλλά τώρα ο καθένας φοβάται ότι θα θεωρηθεί προδότης αν υποχωρήσει από τους όρους του βέτο στο Βουκουρέστι και όλοι έχουν γίνει πατριώτες. Τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό τα συκοφάντησαν και τα εξύβρισαν αλλά ο πραγματιστής κ. Τσίπρας είδε το πλήθος και κατάλαβε ότι θα ήταν άκρως επικίνδυνο και αστόχαστο να το αγνοήσει. Τα εθνικά θέματα δεν οδηγούν απλώς σε πτώση την κυβέρνηση, όπως οι συντάξεις και οι μισθοί. Τα εθνικά μπορεί να οδηγήσουν πολύ πιο μακριά και η κατάληξη των πρωτεργατών της Χούντας με την προδοσία της Κύπρου δεν έχει ξεχαστεί.
Το εύρημα του Ερντογάν ότι τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες είναι μια ακόμα επιβεβαίωση του κυνισμού όσων πιστεύουν ότι είναι ισχυροί. Κανένα ψέμα δεν τους τρομάζει. Θεωρούν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει. Η ατιμωρησία είναι απόδειξη ισχύος, έχει διδάξει ο Θουκυδίδης. 
Τα Βαλκάνια είναι βασικός δρόμος διέλευσης αερίου και πετρελαίου ενώ η Ελλάδα διαθέτει πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και σπάνιων γαιών. Και με τη χειρότερη κυβέρνηση κάθε χώρα έχει όρια στις υποχωρήσεις που μπορεί να κάνει. Αν, όμως, απειληθεί και υπονομευθεί εκ των έσω η ενότητά της, αν δεν μπορεί να αντισταθεί, τότε η λεηλασία της απλουστεύεται. Αυτός είναι ο λόγος που τα Σκόπια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Το «Μακεδονικό» είναι προπέτασμα ευρύτερων σχεδίων της γερμανικής στρατηγικής. Υποτίθεται ότι η Γαλλία εμφανίζεται ως υποστηρικτής μας αλλά το Παρίσι είναι αδύναμο σε σχέση με το Βερολίνο και η επίσκεψη του Μακρόν στις ΗΠΑ είχε μέτρια αποτελέσματα, αν δεν ήταν φιάσκο. Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιόνια στην ευρύτερη διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας, με τρίτους παίκτες την Τουρκία και τη Ρωσία. Το χειρότερο είναι ότι μια κακή λύση ίσως γίνει δυνατόν «να περάσει» και από την Αθήνα και από τα Σκόπια. Αλλά θα αφήσει εκκρεμότητες…

10 σχόλια:

  1. Αν η κακη λυση ειναι αυτο που αναφερατε, τοτε υπαρχει και μια κακιστη με ποσοστα υπερ, η συμμαχια με την Τουρκια γεωστρατηγικα, με παραδσωη 4/5 βραχονησιδων εναντι αποχωρησης του Τουρκικου στρατου απο την Βορεια Κυπρο και εκμηδενιση της εισβολης των Γερμανων προς τα Νοτια Βαλκανια....τοτε σαν σκεψη δεν ειναι ασχημη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τό 1964 πού ἡ Κύπρος πέτυχε ὥστε ἡ Ρωσία νά σταμτήσει τίς ΗΠΑ στήν ὑποστήριξή τους πρός τήν Τουρκία, πού ἤθελε νά εἰσβάλει στήν Κύπρο, ἀπό τό 1963-1964, πού ἡ Μεγάλη Βρετανία μείωσε τίς ἀντιδράσσεις τῆς Ἑλλάδος στόν διωγμό τῶν Ἑλλήνων-Ρωμηῶν τῆς Κωνσταντινουπόλεως,
    καί χρησιμοποιώντας τή ἐμπειρία μας, τοῦ 1946-1949, ὁπότε οἱ ΗΠΑ βοήθησαν ὡστε νά μή γίνουμε "κατά λάθος" (κατά παραβίαση τῆς συμφωνίας Στάλιν-Τσώρτσιλ και Ρούζβελτ, στήν Γιάλτα, ἀπό τούς ἀνόητους Ἕλληνες κουμουνιστές ἡγέτες τότε) κουμουνιστική χώρα,
    ἔπρεπε καί ὡς ἔθνος καί ὡς πολιτικό σύτημα νά ἔχουμε ἐμπεδώσει τό μάθημα:
    Ποτέ πιά ἀπόλυτη ἐμπιστοσύνη στούς ξένους. Ὄχι "ἀνήκομεν εἰς...", οὔτε πρέπει νά ἀνήκουμε ἀλλοῦ.
    Καί ὄχι ξένοι τραπεζίτες νά κάνουν κουμάντο στήν Ἑλλάδα....

    Ὄχι μόνο διότι κυττάζουν μόνο τά συμφέροντά τους.
    Ἀλλά καί διότι ἔχουν κόμπλεξ κατωτερότητας καί φθόνο ἐναντίον μας,
    α) ὡς Ὀρθοδόξων χριστιανῶν
    β) ὡς ἐκπολιτιστῶν τῆς άνθρωπότητας πού ἤμασταν κατά τό παρελθόν, ἀλλά πολλές φορές καί σήμερα, ἀντί αὐτῶν,
    γ) διότι μεγάλο μέρος τῶν πληθυσμῶν Γαλλίας, Ἰταλίας, Ἱσπανίας, Γερμανίας, Αὐστρίας, Μ.Βρετανίας καί Ἰρλανδίας, ἔχουν περισσότερη συγγένεια μέ μᾶς, παρά μέ τούς βαρβάρους κατακητές τους, μέ τούς ὁποίους κατ'ὄνομα ἔχουν ταυτισθῆ, ἀλλά πολιτισμικῶς εἶναι μαζί μας,
    καί δ) διότι εἴμαστε κόκκινο πανί λόγῳ Ρωσίας (κοινή πίστη) γιά τούς δυτικούς, καί κόκκινο πανί λόγῳ Ἑλληνσιμοῦ (βλ σημεῖο γ) γιά τούς Πανσλαβιστές.

    Συνεπῶς, κάθε ἀλλοδαπό κόμμα, Ἀγγλικό, Ρωσικό, Γερμανικό, Ἀμερικανικό, στήν Ἑλλάδα, μέσα στά, κατά τά λοιπά μόνον, Ἑλληνικά κόμματα, ἀλλά καί μέσα σέ δημόσιους φορεῖς, εἶναι παραχώρηση γῆς καί ὕδατος ἀπό ἐμᾶς τούς ἴδιους.
    Ἡ τρόϊκα καί οἱ θεσμοί, εἶναι ἀποτέλεσμα, πέραν τῆς δικῆς μας κακῆς διαχειρίσεως, τῆς διεισδύσεως ξένων ἐπί μακρόν στίς λήψεις ἀποφάσεων τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους. Τόσο στόν στρατό καί τήν διπλωματία, ὅσο καί σέ Κυβέρνηση, κόμματα καί ἄλλες κατά περίπτωση ὑπηρεσίες...

    Αὐτό εἶναι ἡ πεμπτουσία τῆς σημερινῆς ἐθνικῆς προδοσίας: Δηλαδή ἐνώ καίγεται τό σπίτι μας, οἱ πολιτικοί μας ἄδουν... μέ ἐνορχηστρωτές τούς ἐντεταλμένους τῶν ξένων, θεσμικούς καί μή.

    Ἐρντογκάν καί Σκοπιανοί, ἀλλά καί Ἀλβανοί, εἶναι φανερό, ἔχουν "ἐνημερωθῆ" ὅτι -καί συντονισθῆ στό ὅτι - μποροῦν νά ἁρπάξουν ὅ,τι θέλουν.

    Σέ τέτοιες περιστάσεις πρέπει νά γίνη κατανοητό, ὅτι εἴμαστε σύμμαχοι μόνον μέ ὅποιον ἀληθινά μᾶς αὐξάνει σέ ἰσχύ, καί ἀντίθετοι πρός ὅποιον ἄμεσα ἤ ἔμμεσα μᾶς μειώνει ἤ μᾶς βλάπτει, ἀλλά καί τοῦτο:
    Σύμμαχοι, περιστασιακοί τουλάχιστον (ἀλλά καί πέραν τούτου ἄν χρειάζεται), μέ τούς ἐχθρούς ὅσων ἀντιστρατεύονται τά ἐθνικά μας συμφέροντα.

    Ὅσοι διαγκωνίζονται νά εἶναι φίλοι πρῶτα μέ ξένους, καί χωρίς συνενόηση μέ τό ἐθνικό κέντρο, εἶναι ἰδιοτελεῖς προδότες, ὑπό τίς σημερινές περιστάσεις.
    Κανονικά ὅμως, ἐθνικό κέντρο ἀπααρτίζουν,
    ὄχι οἱ ἁρμόδιοι πού τά δίνουν ὅλα ἤ τά σημαντικώτερα,
    ἀλλά ὅσοι ἐργάζονται, μέ στρατηγική ούσιαστικά ἀντίληωη, ὅπου καί νά εὑρίσκονται, γιά τή σωτηρία τῆς πατρίδας μας καί ἀπό ἐξωτερικούς καί ἀπό ἐσωτερικούς ἐχθρούς μας.
    < Καί ἀφίστε τούς ἀναρμόδιους πράγματι, νά βράζουν στό ζουμί τους, βαυκαλιζόμενοι ὅτι εἶναι ἀρμόδιοι> .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Σκοπιανό όχι απλά θα είναι ο " τάφος" αυτής η όποιας κυβέρνησης και πολιτικού " ρεύματος" συνηγορεί για προδοτική λύση! Ήδη ο λαός τους έχει στην " μπούκα" όλους τους " συνασπισμένους" κυβερνώντες και μη! Δεν είναι χαζός, ίσα-ίσα κατάλαβε πάρα πολλά και " εκπευδεύτηκε" με αρκετά εκ των Εθνικών θεμάτων! Ελπίζω να καταλάβει επίσης πως μόνον με ισχυρή οικονομία είναι ισχυρός! Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Αυτό θα κατακτηθεί μόνον με ακούραστη προσπάθεια και πατριωτισμό ακόμα και στην καλημέρα που λέμε καθημερινά! Και η κάθε μας λέξη και αναπνοή πρέπει να είναι μετρημένη! Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού σε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τουσκ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, μίλησε στη - μακεδονική διάλεκτο,- όταν προ ημερών πήγε στα Σκόπια.
    ποια ειναι η μακεδονικη διαλεκτος;;αυτη που μιλουν τωρα οι Σκοπιανοι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ευκαιρία, θα ηθελα να ήξερα αν τα όσα είπε ο Τουσκ στα Σκόπια, τα χαρακτήρισε ο ίδιος σαν "μακεδονική" διάλεκτο ή αν αυτο το απεδωσαν έτσι τα σκοπιανά μέσα;

      Το ρωτάω διοτι προφανώς ο Τουσκ θα ξέρει ότι σπαστά ή άπταιστα θα εκφράστηκε σε βουλγαρικη με λιγα σερβικά ανάμικτα γλωσσα.

      Διαγραφή
  5. Kαλημέρα .
    Το άρθρο του αγωνιστή Ιστορικού και Δημοσιογράφου Στέφανου Σωτηρίου που ακολουθεί είναι καίριο :
    https://stefanosotiriou.wordpress.com/author/stefanosotiriou/

    Αξιότιμε κύριε.

    Όπως γνωρίζετε, το ελληνικό έθνος (όπως και η πλειονότητα ων εθνών του κόσμου) δημιουργήθηκε από την συγχώνευση των ελληνικών φύλλων, όπως οι Μακεδόνες, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, οι Κρήτες οι Ιωνες, οι Πόντιοι, οι Κύπριοι…

    Εάν δεν καταλαβαίνετε την βαλκανική «παράνοια» όπως πολλοί, πολλές φορές πιστεύουν, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα. Διότι από ότι φαίνεται, ο επί 18 έτη “μεσολαβητής” του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς, είτε δεν θέλει να καταλάβει τι είναι αυτό που ενοχλεί την Ελλάδα και κάθε πρόταση του είναι όλο και πιο κοντά στις αθλιότητες της ΦΥΡΟΜ, είτε οι Έλληνες αρμόδιοι δεν φρόντισαν να του το εξηγήσουν σωστά.

    ******

    Η Γερμανία είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος, αποτελούμενο από μερικά γερμανικά, φυλετικά κρατίδια. Όπως η Σαξονία, η Φρανκονία, η Βαυαρία…

    Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι ένα γειτονικό κράτος της Γερμανίας, με σλαβική καταγωγή, γλώσσα και πολιτισμό, ιδρύσει ένα ομοσπονδιακό κρατίδιο με το όνομα, «Δημοκρατία της Βαυαρίας», ακριβώς δίπλα στα σύνορα της Βαυαρίας, και ότι βαπτίζει τον σλαβικό πληθυσμό του σε βαυαρικό έθνος, την γλώσσα του σε βαυαρική γλώσσα…

    Και μετά απ΄όλα αυτά, εάν αυτό το σλαβικό ομοσπονδιακό κρατίδιο γίνονταν ανεξάρτητο κράτος και άρχιζε να απαιτεί:

    Α) Βαυαρική μειονότητα μέσα στην Γερμανία- στην Βαυαρία την ίδια, μεταξύ των αληθινών Βαυαρών.

    Β) Πλαστογραφούσε και οικειοποιούνταν την βαυαρική ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά

    Γ) Προέβαλε παρανοϊκές εδαφικές διεκδικήσεις.

    Τι θα έκανε η Γερμανία;

    Θα έλεγε δεν πειράζει; Θα έλεγε πως το μόνο πρόβλημα είναι η σταθερότητα της περιοχής και επειδή το σλαβικό ψεύδο-βαυαρικό έθνος, που θα ήταν μόλις 1.2 εκ άνθρωποι, έναντι των 80 εκατομμυρίων Γερμανών, δεν αποτελεί και κάποιο σπουδαίο κίνδυνο, θα το άφηνε να συνεχίσει την επαίσχυντη προπαγάνδα και παραχάραξη;

    Τι είδους σταθερότητα θα ήταν αυτή ;

    Η ίδια η Γερμανία του Βερολίνου δεν ήταν εκείνη που αρνήθηκε το 1919, όταν δημιουργήθηκε το αυστριακό κράτος, να ονομάζεται το κράτος της Βιέννης: “Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας”;!

    Η Γαλλία του Σάρλ Ντε Γκώλ, δεν ήταν εκείνη που έθεσε ως έναν από τους όρους για την εισδοχή της Βρετανίας στην ΕΟΚ, το όνομα της να μην είναι σκέτο: «Μεγάλη Βρετανία», αλλά το πλήρες: «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» για να μην συγχέεται με το όνομα της γαλλικής Βρεττάνης;!

    Σταθερότητα “άλλα κάρτ” λοιπόν;;;

    Θα δέχονταν η Γερμανία την ύπαρξη ενός ψευδοβαυαρικού κράτους στα σύνορα της ίδιας της Βαυαρίας, θα δέχονταν να διδάσκονταν στα σχολεία τους οι Γερμανοί μαθητές πως η Γερμανία προς νότο ή ανατολάς συνορεύει με την Βαυαρία, στην οποία ομιλιέται η Βαυαρική γλώσσα και κατοικεί το Βαυαρικό έθνος, που όμως είναι σλαβικό και όχι γερμανικό;

    Αφού λοιπόν γίνεται κατανοητό αυτό το απλό παράδειγμα, γιατί πολλοί εξ υμών επιμένετε έμμεσα ή άμεσα, να υποστηρίζετε τις θέσεις των Φυρομιανών;

    Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά από την ιστορία οτι αυτό το κρατίδιο πρωτοονομάστηκε «Σλαβομακεδονία» και ο πληθυσμός του «Σλαβομακεδόνες» μόλις το 1943, με πολιτική απόφαση του Στρατάρχη Τίτο.

    Και γνωρίζετε πολύ καλά την εγκύκλιο του Αμερικανού Υπ. Εξ. Στετίνιους προς όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ (U.S. State Department, Foreign Relations Vol. VIII, 868.014 / 26 Dec. 1944), πως αυτό το κράτος και έθνος είναι επινοημένα από τον κομουνιστή δικτάτορα Τίτο, για να αρπάξουν οι κομουνιστές Σλάβοι το τμήμα της Βόρειας Ελλάδος, που περιλαμβάνει την Μακεδονία.

    Σήμερα οι Φυρομιανοί έχουν αποθρασυνθεί και απορρίπτουν και το Σλαβομακεδονία. Επιμένουν στο σκέτο Μακεδονία!
    H συνέχεια στο εξαίρετο ιστολόγιο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Οἱ φυλὲς τῶν Ἑλλήνων εἶναι πολὺ πιό παλαιὲς καὶ εἶναι ὅλες τέκνα ἤ ἐγγόνια τοῦ Δευκαλίωνα γενάρχη τῶν Ἑλλήνων.
      Δλδ,Ἀχαιοί,Δωριεῖς,Αἰολεῖς,καὶ Ἰωνες,χονδρικῶς,διότι διάβασα ὅτι οἱ φυλὲς τῶν Ἑλλήνων εἶναι 35.

      Αὐτὸ ποὺ γράφω ἔχει σημασία διότι δείχνει ἀπὸ πότε εἴμαστε ἐδῶ ἐνῷ οἱ Σλάυοι δὲν εἶχαν ἐφευρεθῆ ἀκόμα.

      Καὶ νὰ πάω ἀκόμα πίσω;
      Ἡ Νιόβη τοῦ Φωρονέως,κοιμήθηκε μὲ τὸν Δία καὶ ἦρθε στὸν κόσμο ὁ πρῶτος γηγενής ὁ Πελασγός.

      Ἄς τὸ βουλώσουν λοιπὸν ὅλοι.



      Διαγραφή
  6. Μια μόνο παρατήρηση στον ΑΚΡΙΤΑ. Λες οτι τα Σκόπια, κατά τον αμερικανό ΥΠΕΞ Στετίνιους, είναι κράτος επινοημένο από τον κομμουνιστή Τίτο για να αρπάξουν οι κομμουνιστές Σλάβοι τμήμα της Β. Ελλάδας. Αν βγάλεις τη λέξη κομμουνιστές και έρθεις στο σήμερα αλλάζει κάτι; Λέω και ξαναλέω ότι η ιδεολογία ήταν και είναι πρόσχημα, πέπλο για να κρυφτούν γεωπολιτικές αξιώσεις. Αν κάποτε το καταλάβουμε, θα έχουμε σημειώσει μικρή πρόοδο σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά @apostolopouloap συμφωνώ μαζί σας, και για να το ενδυναμώσω λίγο να προσθέσω τα εξής:

    Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν δημιουργήθηκε κυρίως από ιδεολογική σκοπιμότητα αν και κατά διαστήματα χρησιμοποιήθηκαν αυτά ως προπετάσματα ωστόσο ακόμα και αυτά είχαν γεωπολιτικά ελατήρια. Για παράδειγμα η Ελληνική κομμουνιστική αριστερά περί το 1930 προωθούσε την διάσπαση στην β. Ελλάδα και την αυτονόμηση της Μακεδονίας μας και αυτό ήταν διότι οι σοβιετικοί ήθελαν τότε να εισέλθουν στις θερμότερες θάλασσες χρησιμοποιώντας την ιδεολογία για τις γεωπολιτικές τους επιδιώξεις. Χιλιάδες άρθρα γράφτηκαν ιδιαιτέρως από τον Ριζ της εποχής του μεσοπόλεμου ώστε έτσι να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτονόμησης της Μακεδονίας μας, και σημειωτέον πως τότε η Βουλγαρία δεν ήταν κομμουνιστική, κάθε άλλο μάλιστα, όπως και η Σερβία.

    Ένας λόγος άλλωστε ήταν που με αυτόν τον πολιτικό σκοπό διαφώνησαν βασικά στελέχη του τότε Κομμουνιστικού κόμματος και για να μην βλάψουν την αλήθεια και την χώρα παραιτήθηκαν από το ΚΚΕ (ο ιστορικός Γ. Κορδάτος κ.ά.). Συνεπώς μία με δυο δεκαετίες πριν από τον Τιτο με άλλα εργαλεία το αυτό το προσπάθησαν και οι σοβιετικοί

    Το "μακεδονικό" πρόβλημα φανερώθηκε συγχρόνως με την αδυναμία και εν συνεχεία με την κατάρρευση της οθωμανικής κρατικής οντότητας και έτσι εκτός από την φυσική κληρονόμο της Μακεδονίας μας την Ελλάδα δηλαδή, βγήκαν στο προσκήνιο διεκδίκησης και άλλοι "μνηστήρες" αρχής γενομένης με την Βουλγαρία και την Σερβία λιγότερο, και που τότε δεν υπήρχε κανένα ιδεολογικό ελατήριο. Παράδειγμα το πρωτόκολλο Πολίτη - Καλφωφ του 1925 που προσπαθούσε υποτίθεται να επιλύσει θέματα μειονοτήτων στις επι μέρους "μακεδονίες" (Ελληνική και Βουλγαρική). Και τότε με το πρωτόκολλο πολίτη - καλφώφ η μόνη βαλκανική χώρα που αντέδρασε εντονότατα ήταν η Σερβία διότι έμενε έξω από την διαμόρφωση των γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων. Συνεπώς και η Σερβία και η Βουλγαρία έριζαν από τις αρχές του 20ου αι. για την διεκδίκηση της Μακεδονίας χωρίς να υπάρχει κανένα ιδεολογικό υποβαθρο παρά μόνο γεωπολιτικές αξιώσεις. Και καλώς αν και έχετε την απάντηση αναρωτιέστε αν άλλαξε κάτι σήμερα και τι ιδεολογία μπορεί να είναι αυτή που διαιωνίζει και διογκώνει το πρόβλημα με τα Σκόπια;

    Είναι ιδεολογία άραγε το σπρώξιμο των Αμερικανών που μέσω του OSI και των άλλων παραφυάδων του γίνεται σήμερα στα σκόπια; Ακόμα και η τότε επινόηση του Ιωσήφ Μπροζ είχε γεωπολιτικά ελατήρια, ενώ ιδεολογικό ελατήριο ως δευτερεύουσα αιτία μπορεί να είχε η με πλάγια υποβοήθηση των Αμερικανών που πρόσφεραν στον Τίτο. Έτσι νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πλέον ιστορικά αυτονόητο (η ελληνικότητα της Μακεδονίας) καταντήσαμε να το συζητάμε και να επιχειρηματολογούμε, υπέρ του ή όχι, και μάλιστα έχοντας απέναντι στο αυτονόητο, πάνω - κάτω, τους ίδιους ανθρώπους: εκείνους που συμφώνησαν στο σχέδιο Ανάν, εκείνους που συμφώνησαν στο 'συνωστισμό' της Σμύρνης, εκείνους που νομίζουν ότι ο Ερντογάν κάνει μόνο δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση, εκείνους που θεωρούν ότι η Κύπρος πέφτει κάπως μακριά, εκείνους που τελικά νομίζουν ότι οι 'φίλοι' μας οι Ευρωπαίοι μας βοηθούν με τα μνημόνια και θα μας προστατέψουν από τους εξ ανατολών, ή του Βορρά πια, κινδύνους. Εθελοτυφλία, ανοησία ή δόλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.