12/5/18

Ελλαδικό κράτος, ένα μεγάλο πρόβλημα, που κατατρώει τις σάρκες του Ελληνισμού

Σάββας Καλεντερίδης
Το κράτος, που ενσαρκώνει την Εκτελεστική Εξουσία με όρους και νόμους που θεσπίζει η Νομοθετική Εξουσία και επιτηρεί η Δικαστική Εξουσία, είναι ταυτόχρονα ένας μηχανισμός ισχύος. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λέξη, αφού κράτος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ισχύς!
Πέραν του κλασικού προβλήματος που χαρακτηρίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που είναι η σχεδόν καθολική εκτροπή από την αρχή της διάκρισης των εξουσιών (εκτροπή που επηρεάζει τη λειτουργία του κράτους), υπάρχει και ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με το θέμα, το οποίο θα προσπαθήσουμε να θίξουμε στο παρόν άρθρο.

Όπως αναφέρει ο ιστορικός Κωνσταντίνος Φωτιάδης, γνωστός για τις έρευνες, τις μελέτες και το συγγραφικό του έργο για τη Γενοκτονία, το φθινόπωρο του 1923, όταν είχε περάσει στην Ελλάδα μεγάλο μέρος του ελληνισμού του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης, η ηγεσία των προσφύγων της Αθήνας αποφάσισε να κάνει ένα μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς. Την ώρα που είχαν παραθέσει τα κόλλυβα και είχε αρχίσει η θρησκευτική τελετή, παρουσία κόσμου, στη Μητρόπολη των Αθηνών, εισέβαλε η αστυνομία, διέκοψε το μνημόσυνο, υποχρέωσε τον κόσμο να μαζέψει τα κόλλυβα και συνέλαβε τους υπευθύνους, τους οποίους προσήγαγε στο τμήμα με το αιτιολογικό της απόπειρας διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με ξένη χώρα.
Προφανώς είχε προηγηθεί διάβημα της τουρκικής πρεσβείας, και η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχόμενη το περιεχόμενο του διαβήματος, έβαλε το ελληνικό κράτος να κυνηγήσει τους ξεριζωμένους πρόσφυγες που είχαν υποστεί τα πάνδεινα, τα προηγούμενα δέκα χρόνια, από τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους.
Με την πράξη του αυτή το κράτος έδωσε ένα διπλό μήνυμα.
Στους πρόσφυγες το μήνυμα ήταν «δεν έχετε το δικαίωμα ούτε να θυμόσαστε ούτε να μνημονεύετε τα θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας», και στην Τουρκία το «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω», που μεταφράζεται σε «συνεχίστε τις σφαγές σε όσους απέμειναν, κι εμείς είμαστε εδώ. Δεν πρόκειται κανείς να βγάλει τσιμουδιά!».
Γι’ αυτό και το τουρκικό κράτος συνέχισε να βιαιοπραγεί, να αρπάζει και να σφάζει τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, αφού προηγουμένως λεηλάτησε τις ανταλλάξιμες περιουσίες των Ελλήνων με την επαίσχυντη συμφωνία του 1930. Στη λογική αυτή έγιναν τα αίσχη του Βαρλίκ Βεργκισί του 1942, των Σεπτεμβριανών του 1955, οι απελάσεις του 1964.
Το δόγμα «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω» ήταν σε πλήρη εφαρμογή και το κράτος λειτουργούσε διαχρονικά στον αντίποδα των εθνικών μας συμφερόντων και σε αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση.
Στις 9 Μαΐου 1956, και ενώ ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν σε εξέλιξη, οι Άγγλοι αποικιοκράτες αποφάσισαν να απαγχονίσουν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου. Την ίδια μέρα έγιναν ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα εναντίον της βάρβαρης απόφασης της αγγλικής κυβέρνησης. Τότε η ηγεσία της αστυνομίας, προφανώς φοβούμενη πορεία των διαδηλωτών προς την αγγλική πρεσβεία, έδωσε εντολή και οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Από τα πυρά έχασαν τη ζωή τους ο 21χρονος Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, ο 23χρονος Φραγκίσκος Νικολάου, ο 28χρονος Ευάγγελος Γερόντης και ο αστυφύλακας Κώστας Γιαννακούρης... Η κυβέρνηση την επομένη έριξε την ευθύνη σε «αναρχικά στοιχεία», όμως σημασία έχει ότι το αίμα το έχυσε το ελλαδικό κράτος, την ίδια μέρα που το αγγλικό κράτος απαγχόνιζε τους δυο αγωνιστές στην Κύπρο.
Στη συνέχεια είδαμε και άλλες δράσεις του ελλαδικού κράτους που ήταν σε αναντιστοιχία με τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και με τη βούληση του λαού.
Και ο γράφων είχε την ατυχία να γίνει μάρτυρας τέτοιων δράσεων, στην υπόθεση της παράδοσης του ηγέτη των Κούρδων στους Τούρκους, στο Ναϊρόμπι της Κένυας, αλλά και αργότερα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών έκανε τα χατίρια των Τούρκων, προσπαθώντας να ακυρώσει την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν, στο Πολεμικό Μουσείο. Ας είναι καλά ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που επενέβη και είπε «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι Τούρκοι τι θα γίνεται στην Ελλάδα. Ο Σάββας να κάνει την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο», και η εκδήλωση έγινε....
Η συνέχεια του άρθρου στο PONTOS-NEWS

33 σχόλια:

  1. 1)"Η χρυσή τομή για συμφωνία με τα Σκόπια – Το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι.
    in.gr 11 Μαΐου 2018, 12:23

    http://www.in.gr/2018/05/11/politics/diplomatia/xrysi-tomi-gia-symfonia-ta-skopia-senario-pou-exei-pesei-ston-trapezi/

    ...
    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προετοιμάζεται μια «μεσοβέζικη» λύση για μεταβατική συμφωνία δύο ετών για την πλήρη εφαρμογή της από την πλευρά των Σκοπίων.

    Δηλαδή να υπάρξει μια νέα ενδιάμεση συμφωνία – μεταβατική περίοδος κατά την οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων θα δεσμευτεί ότι θα επιλύσει όλα τα προβλήματα που μένουν ανοικτά. Κυρίως την εφαρμογή του ονόματα erga omnes.
    ... "

    2)Τί λέει το άνω σημερινό άρθρο:
    Υποχωρούμε στην σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, άνευ ανταλλάγματος πέραν κάποιας δήθεν υπόσχεσης ότι εντός 2 ετών τα Σκόπια θα επιλύσουν τα προβλήματα που θα παραμείνουν ανοικτά!
    Και ποιό θα είναι το κίνητρο στα Σκόπια μετά από 2 χρόνια να κάνουν οτιδήποτε? Κανένα.

    3)Θέλουν τα Σκόπια να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ? Να γίνουν με το "Δημοκρατία του Βαρδάρη".
    Το παράγωγο του όρου Μακεδονία κρύβει εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος, δεν είμαστε ηλίθιοι. Αρκετά έχουμε ασχοληθεί με τους Σλαυο-αλβανούς, παραχαράκτες της ιστορίας.
    Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί, όλοι τους βλέπουν την Ελλάδα να παραπαίει οικονομικά, έχοντας κάκιστα ενδοτικές πολιτικές ηγεσίες, διά αυτό έχουν πάρει πολύ θάρρος.
    Δέν πρέπει να γίνει καμμία υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό ἐκληκτικό εἶναι ὅτι σέ κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, προδοτικῆς συμπεριφορᾶς, ἁρμοδίων τοῦ κράτους μας, γίνεται ἐπίκληση, καί "δημοσίου (τάχα) συμφέροντος" καί κινδύνου ἀπό τήν ἀντίπαλη κομματικῶς παράταξη!
    "Μη μοῦ φέρετε στήν Ἑλλαδα τόν Βενιζελικό ὄχλο", τηλεγράφησε στόν Στεργιάδη (παρόντος στην λήψη τοῦ τηλεγραφήματος τοῦ Μητροπολίτη Σμύρνης), ἕνας Ὑπουργός ἐκ τῶν "ἕξ", λίγο πρίν μποῦν στήν Σμύνρη οἱ σφαγεῖς Τοῦρκοι τοῦ Κεμάλ. Ἐννοοῦσε ὁ Ὑπουργός, νά ἀπορριφθῆ τό αἴτημα τοῦ μαρτυρικοῦ Μητροπολίτη νά ἀκροβολισθοῦν Ἕλληνες στρατιῶτες πέριξ τῆς Σμύρνης γιά νά προλάβουν νά σωθοῦν ἑκατοντάδες χιλιάδες Ἑλλήνων (προσφύγων καί Σμυρναίων).
    Στήν Ἑλλάδα, ὁμοίως, καί ἀριστεροί καί δεξιοί προδότες, ἐπικαλοῦνταν καί ἐπικαλοῦνται γιά τίς ἐθνικές προδοσίες τους, τούς κομματικῶς ἀντιθέτους τους.

    Τελευταῖα, ἐπικαλοῦνται καί τήν Εὐρώπη (οἱ τάχα "ἐκσυγχρονιστές"), ἤ ἐπικαλοῦνται καί τήν παγκοσμιοποίηση (παγκόσμια ἀριστερά οἱ τάχα ἀριστεροί, παγκόσμιο νεοφιλελευθερισμό οἱ τάχα δεξοί).

    Προδότης εἶναι ὅποιος δέν σέβεται τήν Ἑλλάδα, τους Ἕλληνες ὡς ἔθνος καί ὡς λαό, καί τό Σύνταγμα, ἐκεῖ ὅπου αὐτό ἀπηχεῖ τήν Ἱστορία μας καί τίς Παραδόσεις μας.

    Ὅποιος εἶναι πρῶτα "Εὐρωπαῖος" καί μετά Ἕλληνας, ἤ "ἐξ ἴσου" καί τά δύο, εἶναι προδότης.
    Ὅποιος εἶναι πρῶτα "τοῦ κόμματος τάδε" καί μετά Ἕλληνας, ἤ "ἐξ ἴσου" καί τά δύο, εἶναι προδότης.
    Ὅποιος εἶναι πρῶτα "φιλο-..." καί μετά Ἕλληνας, ἤ "ἐξ ἴσου" καί τά δύο, εἶναι προδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρώνω τήν ἀνωτέρω γνώμη μου -περί γνώμης πρόκειται, μάλιστα κατηγορηματικῶς ἐκπεφρασμένης τόσο, ὥστε ἐνδέχεται νά παρανοηθῆ. Γιά νά μήν παρανοηθῆ λοιπόν, ἡ ἀνωτέρω σαφήνεια στήν διατύπωση, συμπληρώνω ὅτι, κατά τήν γνώμη μου:
    Μπορεῖ κάποιος Ἔλληνας, νά εἶναι πρῶτα Ἕλληνας, καί συγχρόνως τέλειος Εὐρωπαῖος, καί δή, ὡς Ἕλληνας, ἀπό τούς καλλίτερους.
    Μπορεῖ κάποιος Ἔλληνας, νά εἶναι πρῶτα Ἕλληνας, καί συγχρόνως καλός δεξιός ἤ ἀριστερός ἤ κεντρῶος κλπ, ἀλλά ὡς Ἕλληνας, δέν θά εἶναι ἀπό τούς "καλλίτερους κομματικούς", διότι θά εἶναι ἡ ἐθνική αὐτοσυνειδησία τους, καί ἄρα, θά κοντράρεται πρός τούς ἰδιοτελῶς κομματικοποιημένους, τούς ὁποίους καί χαρακτηρίζουν πάντα οἱ προδοτικές συμπεριφορές σέ κρίσιμες περισ΄τασεις ἤ σέ κρίσιμα θέματα.
    Μπορεῖ κάποιος Ἔλληνας, νά εἶναι πρῶτα Ἕλληνας, καί συγχρόνως τέλειος φιλο-... (ἤτοι φιλάνθρωπος, φιλο-ἀμερικάνος, φιλο-ρῶσσος, φιλο-γάλλος, φιλο-γερμανός, κλπ., ἀλλά , ὡς πρῶτα Ἕλληνας, ἀπό τούς καλλίτερους.

    [ Ἐν τούτοις, δέν μπορεῖ κάποιος Ἔλληνας, πού εἶναι πρῶτα Ἕλληνας, νά εἶναι συγχρόνως καί φιλότουρκος, διότι ἐμποδίζεται ἀπό τό ὅτι μᾶς ἔκαναν γενοτονία καί δέν τό ἀναγνωρίζουν ἀλλά θέλουν νά τήν συνεχίσουν, ἀπό τό ὅτι εἰσέβαλαν στήν Κύπρο,
    ἀπό...., ἀπό....τό ὅτι θέλουν νά μήν ὑπάρχουμε, καί ἄν ὑπάρχουμε νά εἴμαστε ρατσιστικῶς κατώτεροί τους, καί ὡς Ἕλληνες καί ὡς Ὀρθόδοξοι χριστιανοί.
    Ὁμοίως, οὔτε φιλοσκοπιανός μπορεῖ νά εἶναι ἕνας Ἕλληνας, ὡς πρός ἐκείνους τούς Σκοπιανούς πού θέλουννά εἶναι "μακεδόνες", στήν θέση τῶν ἀληθινῶν Μακεδόνων].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΞΙΟΛΟΓΟ αρθρο.Καλον θα ειναι να γινει και μια αναλυση για Κυπρο 1974.Υγιαινετε

      Διαγραφή
    2. Πράγματι καλό τό ἀνωτέρω ἄρθρο, κε ...Σαγγάριε, ἀλλά γιατί τό λέτε ὡς ἀπάντηση σέ σχόλιό μου;
      - Γιά τό 1974 και πῶς προδόθηκε ἡ Κύπρος τότε ἀπό τόν ἀνόητο Μακαρθισμό κάποιων ἀξωματικῶν, μέ τή βοήθεια τοῦ Κίσσινγκερ πρός τόν Ἐτσεβίτ, καί τήν ἰδιοτελῆ μή βοήθεια τῆς Ρωσίας, τί θά προσέθετε μιά ἀκόμη ἀνάλυση σήμερα;

      Διαγραφή
  4. Το στοίχημα ενός φυσιολογικού Ελληνικού κράτους έχει χαθεί. Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα είναι η διατήρηση, με έξωθεν παρεμβάσεις, ενός ημιθανούς και γαγγραινικού κράτους, το οποίο αποτελεί ανάχωμα στην δημιουργικότητα των Ελλήνων και την ισχύ της Ελλάδας, αντί να γίνει όχημα τους. Κάτι τέτοιο ωφελεί μόνον τον ξένο παράγοντα που επιθυμεί τον Έλληνα εξαρτημένο και την Ελλάδα υποζύγιο ξένων στρατηγικών συμφερόντων. Από την δεκαετία του 1980, το ήδη προβληματικό ελληνικό κράτος αλλοτριώθηκε και αλλοτρίωσε τρεις γενεές Ελλήνων, χαλαρώνοντας το κοινωνικό ήθος και το πατριωτικό φρόνημα και υποβαθμίζοντας την Παιδεία. Η μεταπολίτευση κατάργησε την βιομηχανική ανάπτυξη, συρρίκνωσε μέχρι αφανισμού την εργατική τάξη και την αντικατέστησε με την τάξη των ανέργων και την τάξη των δημόσιων υπαλλήλων σε μια διεστραμμένη εφαρμογή του σοσιαλισμού και της νομενκλατούρας του, αφού αυτές οι δύο τάξεις είναι άμεσα εξαρτώμενες από την εξουσία ανεξαρτήτως προσήμου. Η αριστερή εξουσία έστρεψε την Ελλάδα σε μια πορεία βολική για τους εχθρούς της, Με τις κρατικοποιήσεις και τις εθνικοποιήσεις και τους δανεισμούς κατάφερε ισχυρότατο πλήγμα στην πραγματική οικονομία και τα οικονομικά του κράτους και τροφοδότησε τον εκμαυλισμό του Έλληνα μέσα από παροχές, ρουσφέτια, συμψηφισμούς και ηθικές εκπτώσεις, αυτό που αποκαλούμε σήμερα "κοινωνικό κράτος", δηλαδή, πολυεπίπεδα πελατειακό κράτος. Έχουμε και την ατυχία της τονωτικής ένεσης του τουρισμού και κάθε χρόνο οι παρενέργειες μιας κοινωνίας που δεν παράγει, κρυβόταν κάτω από το χαλάκι του τουριστικού συναλλάγματος. Η δεξιά προσπάθησε να αντισταθεί αλλά κατέληξε να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της και αντί να διδάξει ήθος, ακολούθησε την συνταγή του παπανάθεμα-τον-στην-κόλαση-που- καίγεται, "δανείζομαι και παρέχω, από το χεράκι μου τρώει το πόπολο". Η ένταξη μας στην ΟΝΕ και την ΕΕ απλά έκαναν τα πράγματα χειρότερα γιατί τροφοδότησαν τον Έλληνα με την πλαστή ταυτότητα του ευρωπαίου, μέσα από τις υλιστικές παροχές και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Φυσικά, με ένα μικρό αντάλλαγμα. Την ψυχή του και την ψήφο του. Ο Έλληνας προτίμησε να ξεχάσει τα βάσανα και τα διδάγματα του παρελθόντος αλλά και το ηθικό ανάστημα των προγόνων του, για να ενταχθεί στην νέα του οικογένεια, την βιτσιόζα ευρωπαϊκή, με αυτό το σύμπλεγμα κατωτερότητας και ξενολαγνείας που τον κατατρέχει, αφού η ελλιπής αριστερίστικη παιδεία που έχει λάβει, από το 80 και μετά, τον έχει αφήσει ανοικτό σε κάθε είδους κομματικές ψυχολογικές επιχειρήσεις. Από παραγωγός, ο Έλλην, έγινε κλακαδόρος, κομματόσκυλο, αεριτζής και καταναλωτής που πάντα θα απαιτεί για την πάρτη του και την κλίκα του, περισσότερα από όσα προσφέρει στο σύνολο, σε ένα διεστραμμένο πάντρεμα της ελληνικής φιλοσοφίας του ατόμου, με τον αναρχισμό. Η άνοδος του αναρχικού κινήματος είναι χαρακτηριστικός δείκτης εθνικής αποσύνθεσης. Η τρομοκρατία και η εγκληματικότητα, επίσης.
    Όλα συνυφασμένα με την άνοδο της αριστεράς στις διάφορες εκφάνσεις της. Μιας αριστεράς που εργαλειοποιήθηκε και από ξένα κέντρα για να σπάσει την ραχοκοκκαλιά του Ελληνισμού, τρώγοντας σαν γάγγραινα την εθνική συνείδηση.
    Αλλά όλα αυτά δεν θα τα έγραφα και αν τα έγραφα δεν θα τα δημοσίευα αν δεν κατέληγαν στο τι πρέπει να γίνει με το κράτος μας. Ψυχρά, θεωρητικά αλλά και καβαφικά, πρέπει το σημερινό αριστερόστροφο κοινωνικό κράτος να διαλυθεί, να ηττηθεί πέραν και πάνω από κάθε όριο ανασύνθεσης ή επισκευής, σε οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Πρέπει να χάσουμε την Πατρίδα μας για να την ξαναστήσουμε και να την αγαπήσουμε από την αρχή, μέσα στις καρδιές και τις ψυχές μας και να την ξαναχτίσουν τα παιδιά μας. Χρειαζόμαστε μια συρρίκνωση σε μεγέθη Ισραήλ για να αποκτήσουμε ένα αποτελεσματικό και αποφασιστικό κράτος, σαν αυτό. Ένα κράτος που δεν θα διστάζει να χτυπά και να εξοντώνει όποιον το απειλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιολογο αρθρο.
      Ας μου επιτραπει να συμπληρωσω οτι στο Ισραηλ οι συμπληρωσαντες την ηλικια των δεκαοκτω ετων , κατατασσονται αμεσα στον στρατο ΔΙΧΩΣ δικαιωμα αναβολης , οι μεν ανδρες για τρια ετη, οι δε γυναικες για δυο ετη. Διχως Ισραηλαγνεια και διχως σχολια.
      Ευχσριστω και παλι επισημαινω την αντικειμενικοτητα του αρθρου.
      Υπαρχει Ελπις.Απλα αμφιταλαντευομεθα, διοτι δεν μπορουμε να διακρινουμε την σωστη κατευθυνση. Βλεπε Κουλης Μπουλης. Στο ενα συλλαλητηριο Θεσνικης παει για σκι, στο λλο των Αθηνων το παιζει ανετος.

      Διαγραφή
  5. Για να κτίσεις ενα κρατος πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις βασικούς και σταθερούς άξονες και πάνω απ όλα να έχεις όραμα.
    Όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση το πολιτικό σύστημα όλων των παρατάξεων λειτούργησε ληστρικά απέναντι στο συμφέρον της πατρίδας μας μέχρι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
    Δεν είχαν όραμα και οι περισσότεροι κοίταξαν το προσωπικό τους όφελος και όχι την πατρίδα.
    Διαμέλισαν κάθε κινητήριο μοχλό προόδου και ενδεικτικά αναφέρω:
    Παιδία, Πρωτογενής τομέας,Βιομηχανία-Βιοτεχνία, Στρατό κοκ.
    Ορίσαμε ως πρότυπα ανάξιους ανθρώπους.
    Δέστε στην Καλαμάτα πόσα εκπαιδευτικά αεροσκάφη υπάρχουν, πόσα είναι σε κατάσταση λειτουργείας και σε ποια ηλικία πλέον οι απόφοιτοι Ανθυποσμηναγοί Ιπτάμενοι μπαίνουν για να πετάξουν για να εκπαιδευτούν και να μετακινηθούν στις πολεμικές μοίρες για να βγουν ετοιμοπόλεμοι.
    Κατα τα άλλα βάζουμε τα στρατιωτικά τζάκετ και πουλάμε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.
    Δέστε στα κανάλια ποιοι είναι πλέον τα πρότυπα.
    Δέστε τους ανάξιους πολιτικούς μας στις συναντήσεις με τους αντίστοιχους άλλων χωρών ότι συμπερφέρονται με δουλοπρέπεια και ητοπάθεια.
    Ο συνδικαλισμός κατασπάραξε με τον ποιο βάρβαρο τρόπο την επιχειρηματικότητα και την πορεία προς την ανάπτυξη. Πόσοι όμως συνδικαλιστές έγιναν βουλεγτές και υπουργοί;
    Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρτυ.
    Για όλα όμως έχουμε κι εμείς τεράστια ευθύνη διότι πολλοί ψηφίζαμε αυτούς τους ανίκανους και πολλοί σιωπούσαμε γιατί είχαμε βολευτεί.
    Οπότε μην ψάχνουμε τις ευθύνες μόνο στους πολιτικούς αλλά και σε εμάς τους ίδιους διότι ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση σιωπηλοί και παρακολουθούμε βουβοί όπως τα ζώα σε χειμερία νάρκη.
    Υπάρχουν τόσα θλιβερά που μπορούμε ακόμα να αναφέρουμε που θα μπορούσαμε να γράψουμε όλοι για πολλές ημέρες.
    Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό.
    Το ζητούμενο είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε επιτέλους τους άξιους που πιστέψτε με υπάρχουν τέτιοι άνθρωποι για να πάνε μπροστά αυτό το βασανισμένο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα, Οι αξιοι υπαρχουν.Το θεμα ειναι να πεισθουν να αναλαβουν απο το μηδεν.Εχουν απαγοητευτει και αυτοι

      Διαγραφή
  6. Μία αὐτονόητη προδοσία τῶν ἐθνικῶν συμφερόντων, στό ὄνομα τῆς "Εὐρωπαϊκῆς" άλληλεγγύης τῶν λαῶν καί τοῦ πολιτισμοῦ, δηλαδή προσχηματικοῦ "δημοσίου συμφέροντος" ..., στίς μέρες μας.

    Ἐπετεύχθη στήν ΔΟΫτσλάνδη (ἐν Ἑλλάδι ἀποκαλουμένη "Γερμανία"), μία νέα συναινετική πολιτική γιά τούς πρόσφυγες. Μία neue Flüchtlingspolitik der Großen Koalition...,πού συνίσταται εἰς:
    Κλείσιμο της εἰσόδου προσφύγων καί μεταναστῶν διά τῆς ὁδοῦ τῆς Βαλκανικῆς (βλ. διά τῆς Ἑλλάδος κυρίως)
    -Ὁ Καγκελάριος τῆς Αὐστρίας, ἐπήνεσε τό ὅτι ἔγινε ἀντιληπτό, στήν ΔΟΫτσλάνδη, ἀπό τόν Κυβερνητικό Συνασπισμό ὑπό τήν κα Μέρκελ, ὅτι δέν εἶναι σωστή πολιτική ἡ ἀποδοχή εἰσροῶν μεταναστῶν χωρίς ὅριο στόν ἀριθμό τους.

    https://www.focus.de/politik/videos/sebastian-kurz-oesterreichischer-kanzler-lobt-neue-groko-fluechtlingspolitik_id_8911108.html

    Τήν ἴδια στιγμή σχεδόν, πού ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, ἐλλιπῶς ἐνημερωμένος (μόνο;), κατακεραύνωνε τά κράτη πού θέτουν περιορισμούς στήν εἴσοδο προσφύγων, διότι αὐτό ἀντίκειται στό δίκαιο τῆς Ε.Ε., καί τήν καταστρέφει!...
    [Πρόεδρος τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἤ τῆς..."Εὐρώπης";].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κεντρικη ιδεα : Το Ελληνικο κρατος κανει πιπες στους ξενους και πηδαει τους Ελληνες για να δειξουν οι εκαστοτε πολιτικοι πληρη υποτελεια στα αφεντικα τους για να τους πεταξουν κανενα κοματακι να φανε και αυτοι .
    Και ο μαλακας ο λαος ακομα τσαωνεται για τον καταλληλοτερο προδοτη.
    Αυτη η χωρα καταντησε μια αηδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ελλαδικο κρατος ειναι μια φυλακη του ελληνισμου. Φτιαχτηκε και συντηρηθηκε για αυτον ακριβως το λογο. Ελεγχος και κλοπη του πληθυσμου. Σαν θεσμος, ειναι βαθια ανθελληνικος. Δειτε με τι παθος αφελληνιζουν τους ανπομειναντες ελληνες. με τι πρεμουρα τους αλλοιωνουν βοηθωντας και ενθαρρυνοντας την εισαγωγη εκατομμυριων αλλοδοξων και μη αφομοιωσιμων πληθυσμων. Δειτε την συμμετοχη στον οικονομικο στραγγαλισμο μας. Το κρατος αυτο δεν ειναι κρατος ελληνων. Ειναι ενας εχθρικος μηχανισμος που τελικος του στοχος (απ'οτι εχει φανει) ειναι η εξοντωση του ελληνισμου. Ο ορος ελληνικο κρατος ειναι απατη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεχεια του προηγουμενου σχόλιου.
    Βασικος και στρατηγικος στοχος, ειναι να παρει ο ελληνισμος το κρατος αυτο υπο τον δικο του ελεγχο. Αυτο μπορει να γινει μονο αν ο παγκοσμιος ελληνισμος οργανωθει και καταστει δυναμη ικανη να στηριξει το κρατος αυτο. Ακριβως οπως με τον σιωνισμο και το ισραηλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιδού γιατί η αριστερά εχθρεύεται την διδαχή της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και γιατί η Παιδεία που δημιουργεί συνειδητούς και αδιάφθορους Έλληνες πολίτες, αποτελεί το θεμέλιο της Ελλάδας του μέλλοντος.

    (Αριστοφάνης, Βάτραχοι, 685-705, ιδού τι εστί χρηστή πολιτεία και πολιτογράφηση)

    τὸν ἱερὸν χορὸν δίκαιόν ἐστι χρηστὰ τῇ πόλει
    ξυμπαραινεῖν καὶ διδάσκειν. πρῶτον οὖν ἡμῖν δοκεῖ
    ἐξισῶσαι τοὺς πολίτας κἀφελεῖν τὰ δείματα.
    κεἴ τις ἥμαρτε σφαλείς τι Φρυνίχου παλαίσμασιν,
    ἐγγενέσθαι φημὶ χρῆναι τοῖς ὀλισθοῦσιν τότε
    αἰτίαν ἐκθεῖσι λῦσαι τὰς πρότερον ἁμαρτίας.
    εἶτ᾽ ἄτιμόν φημι χρῆναι μηδέν᾽ εἶν᾽ ἐν τῇ πόλει.
    καὶ γὰρ αἰσχρόν ἐστι τοὺς μὲν ναυμαχήσαντας μίαν
    καὶ Πλαταιᾶς εὐθὺς εἶναι κἀντὶ δούλων δεσπότας.
    κοὐδὲ ταῦτ᾽ ἔγωγ᾽ ἔχοιμ᾽ ἂν μὴ οὐ καλῶς φάσκειν ἔχειν,
    ἀλλ᾽ ἐπαινῶ· μόνα γὰρ αὐτὰ νοῦν ἔχοντ᾽ ἐδράσατε.
    πρὸς δὲ τούτοις εἰκὸς ὑμᾶς, οἳ μεθ᾽ ὑμῶν πολλὰ δὴ
    χοἰ πατέρες ἐναυμάχησαν καὶ προσήκουσιν γένει
    τὴν μίαν ταύτην παρεῖναι ξυμφορὰν αἰτουμένοις.
    ἀλλὰ τῆς ὀργῆς ἀνέντες, ὦ σοφώτατοι φύσει,
    πάντας ἀνθρώπους ἑκόντες ξυγγενεῖς κτησώμεθα
    κἀπιτίμους καὶ πολίτας, ὅστις ἂν ξυνναυμαχῇ.
    εἰ δὲ ταῦτ᾽ ὀγκωσόμεσθα κἀποσεμνυνούμεθα,
    τὴν πόλιν καὶ ταῦτ᾽ ἔχοντες κυμάτων ἐν ἀγκάλαις,
    ὑστέρῳ χρόνῳ ποτ᾽ αὖθις εὖ φρονεῖν οὐ δόξομεν.


    (Αριστοφάνης Βάτραχοι 705-740, ιδού τι συνιστά υπονόμευση του Κράτους)

    εἰ δ᾽ ἐγὼ ὀρθὸς ἰδεῖν βίον ἀνέρος ἢ τρόπον ὅστις
    ἔτ᾽ οἰμώξεται,
    οὐ πολὺν οὐδ᾽ ὁ πίθηκος οὗτος ὁ νῦν ἐνοχλῶν,
    Κλειγένης ὁ μικρός,
    ὁ πονηρότατος βαλανεὺς ὁπόσοι κρατοῦσι κυκησίτεφροι
    ψευδολίτρου τε κονίας καὶ Κιμωλίας γῆς,
    χρόνον ἐνδιατρίψει· ἰδὼν δὲ τάδ᾽ οὐκ
    εἰρηνικὸς ἔσθ᾽, ἵνα μή ποτε κἀποδυθῇ μεθύων ἄνευ ξύλου βαδίζων.

    πολλάκις γ᾽ ἡμῖν ἔδοξεν ἡ πόλις πεπονθέναι
    ταὐτὸν εἴς τε τῶν πολιτῶν τοὺς καλούς τε κἀγαθοὺς
    εἴς τε τἀρχαῖον νόμισμα καὶ τὸ καινὸν χρυσίον.
    οὔτε γὰρ τούτοισιν οὖσιν οὐ κεκιβδηλευμένοις,
    ἀλλὰ καλλίστοις ἁπάντων, ὡς δοκεῖ, νομισμάτων
    καὶ μόνοις ὀρθῶς κοπεῖσι καὶ κεκωδωνισμένοις
    ἔν τε τοῖς Ἕλλησι καὶ τοῖς βαρβάροισι πανταχοῦ
    χρώμεθ᾽ οὐδέν, ἀλλὰ τούτοις τοῖς πονηροῖς χαλκίοις
    χθές τε καὶ πρώην κοπεῖσι τῷ κακίστῳ κόμματι.
    τῶν πολιτῶν θ᾽ οὓς μὲν ἴσμεν εὐγενεῖς καὶ σώφρονας
    ἄνδρας ὄντας καὶ δικαίους καὶ καλούς τε κἀγαθοὺς
    καὶ τραφέντας ἐν παλαίστραις καὶ χοροῖς καὶ μουσικῇ,
    προυσελοῦμεν, τοῖς δὲ χαλκοῖς καὶ ξένοις καὶ πυρρίαις
    καὶ πονηροῖς κἀκ πονηρῶν εἰς ἅπαντα χρώμεθα
    ὑστάτοις ἀφιγμένοισιν, οἷσιν ἡ πόλις πρὸ τοῦ
    οὐδὲ φαρμακοῖσιν εἰκῇ ῥᾳδίως ἐχρήσατ᾽ ἄν.
    ἀλλὰ καὶ νῦν, ὦνόητοι, μεταβαλόντες τοὺς τρόπους
    χρῆσθε τοῖς χρηστοῖσιν αὖθις· καὶ κατορθώσασι γὰρ
    εὔλογον, κἄν τι σφαλῆτ᾽, ἐξ ἀξίου γοῦν τοῦ ξύλου,
    ἤν τι καὶ πάσχητε, πάσχειν τοῖς σοφοῖς δοκήσετε.


    (Αριστοφάνης, Βάτραχοι, 340-370, ιδού το προσκλητήριο στους Έλληνες)

    ἔγειρε· φλογέας ἐν χερσὶ γὰρ ἥκει τινάσσων,
    Ἴακχ᾽, ὦ Ἴακχε,
    νυκτέρου τελετῆς φωσφόρος ἀστήρ.
    φλογὶ φέγγεται δὲ λειμών·
    γόνυ πάλλεται γερόντων·
    ἀποσείονται δὲ λύπας
    χρονίους τ᾽ ἐτῶν παλαιῶν ἐνιαυτοὺς
    ἱερᾶς ὑπὸ τιμῆς.
    σὺ δὲ λαμπάδι φέγγων
    προβάδην ἔξαγ᾽ ἐπ᾽ ἀνθηρὸν ἕλειον δάπεδον
    χοροποιόν, μάκαρ, ἥβαν.

    εὐφημεῖν χρὴ κἀξίστασθαι τοῖς ἡμετέροισι χοροῖσιν,
    ὅστις ἄπειρος τοιῶνδε λόγων ἢ γνώμην μὴ καθαρεύει,
    ἢ γενναίων ὄργια Μουσῶν μήτ᾽ εἶδεν μήτ᾽ ἐχόρευσεν,
    μηδὲ Κρατίνου τοῦ ταυροφάγου γλώττης Βακχεῖ᾽ ἐτελέσθη,
    ἢ βωμολόχοις ἔπεσιν χαίρει μὴ ᾽ν καιρῷ τοῦτο ποιοῦσιν,
    ἢ στάσιν ἐχθρὰν μὴ καταλύει μηδ᾽ εὔκολός ἐστι πολίταις,
    360ἀλλ᾽ ἀνεγείρει καὶ ῥιπίζει κερδῶν ἰδίων ἐπιθυμῶν,
    ἢ τῆς πόλεως χειμαζομένης ἄρχων καταδωροδοκεῖται,
    ἢ προδίδωσιν φρούριον ἢ ναῦς, ἢ τἀπόρρητ᾽ ἀποπέμπει
    ἐξ Αἰγίνης Θωρυκίων ὢν εἰκοστολόγος κακοδαίμων,
    ἀσκώματα καὶ λίνα καὶ πίτταν διαπέμπων εἰς Ἐπίδαυρον,
    ἢ χρήματα ταῖς τῶν ἀντιπάλων ναυσὶν παρέχειν τινὰ πείθει,
    ἢ κατατιλᾷ τῶν Ἑκατείων κυκλίοισι χοροῖσιν ὑπᾴδων,
    ἢ τοὺς μισθοὺς τῶν ποιητῶν ῥήτωρ ὢν εἶτ᾽ ἀποτρώγει,
    κωμῳδηθεὶς ἐν ταῖς πατρίοις τελεταῖς ταῖς τοῦ Διονύσου.
    τούτοις αὐδῶ καὖθις ἐπαυδῶ καὖθις τὸ τρίτον μάλ᾽ ἐπαυδῶ
    ἐξίστασθαι μύσταισι χοροῖς· ὑμεῖς δ᾽ ἀνεγείρετε μολπὴν
    καὶ παννυχίδας τὰς ἡμετέρας αἳ τῇδε πρέπουσιν ἑορτῇ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν τ' άλεγε ο π. Ι. Ρωμανίδης, τον αποκαλούσαν γραφικό...ακόμα και η έννοια ``Ελληνισμός'' είναι νεωτερική. Θα έπρεπε να μιλούμε για Ρωμαιοσύνη, όπως κάνουν οι τελευταίοι ζωντανοί Ρωμαίοι, οι Κύπριοι αδελφοί μας...Ο ``Ελληνισμός'' κατασπάραξε την Υπόστασή μας. Γι' αυτό και οι Τούρκοι χαίρονται να επιδεικνύουν τα ρωμαϊκά απομεινάρια, που ανήκαν στους Rum και όχι στους νεωτερικούς Yunan. Χαίρονται και οι λατινο-Φράγκοι του Βατικανού, οι οποίοι υπογραμμίζουν: το ``Βυζάντιο'' ήταν ρωμαϊκό. Και βέβαια ήταν ρωμαϊκό. Αλλά, ποιοί ήταν οι φορείς του ρωμαϊκού πολιτισμού; Πάντως, ούτε το ελλαδικό μόρφωμα, ούτε κανείς άλλος: ήταν αυτοί που εκδιώχτηκαν και σφαγιάστηκαν από το '22 μέχρι το Πογκρόμ στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Είναι οι τελευταίοι Ρωμαίοι στα Βαλκάνια, στην Μαύρη θάλασσα (π.χ. Ουκρανία), στην Τουρκία, στην Μέση Ανατολή, στην Βόρειο Αφρική...εχθρός τους: το κράτος της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΑΝΑΞ είναι η συλογικότητα των εκκλησιών των πολιτών και οι άριστοι εκπόσωποι αυτών. ΧΑΙΡΕ ΑΝΑΞ
    Ο Άναξ είναι η δημοκρατική συλογικότης των εκκλησιών των πολιτών, οι δε εκπρόσωποι αυτών οι άριστοι στο ήθος και αρετή, την γνώση και σοφια, οι άριστοι στην δημιουργικότητα διά το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτοί είναι αξιοκρατική, τα κάνουν όλα διάφανα και τηρούν την νομιμότητα, λογοδοτούν και είναι ανακλητοί από τις εκκλησιες των πολιτών. Κοινωνικοποιούν την γνώση και νόηση, την σωματική και ψυχοπνευματική ευρωστία και τον αναγκαίο πλούτο σε όλη την κοινωνία μηδενός πολίτου εξαιρουμένου

    https://wp.me/p1bl5W-aVH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η άποψη μου σχετικά με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και όχι στην ιδιωτική εβραϊκή δραχμή είναι η ακόλουθη και σας προκαλώ να αποδείξετε ότι δεν είναι σωστή.

    Υποστηρίζω λοιπόν πως θα μας πάνε αυτοί στην δραχμή χωρίς προετοιμασία για το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν την μεγάλη ληστεία στην Ελλάδα, μπροστά στην οποία η ληστεία που έχουν κάνει έως την σήμερον θα φαίνεται πολύ μικρή.

    Προϋπόθεση για να πάμε επιτυχώς σε εθνικό νόμισμα και εθνική νομισματική, οικονομική και επενδυτική πολιτική , δηλαδή να κάνουμε επιτυχή αναδιάρθρωση, είναι τα ακόλουθα:

    1. Να παράγουμε πλούτο. Για να παράγουμε πλούτο σε μια πάμπλουτη και εξαιρετικά προικισμένη χώρα, την οποία ανέκαθεν λήστευαν αυτοί που πολύ καλά ξέρουμε ποιοι είναι και πως την λήστευαν, πρέπει να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, και να πραγματοποιήσουμε την παραγωγή ανταγωνιστικού πλούτου, παραδείγματος χάριν με πάνω από 6% μακροχρόνια αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος με αναδιανομή τους στους εργαζόμενους για να υπάρχει συνεχής ζήτηση.

    Για να τα κάνουμε όλα αυτά θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την σύνολη κοινωνία δια κοινωνικοποίησης χρήσιμης γνώσης επί πολλών χρήσιμων γνωστικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανόμενων και οικονομικών, επιχειρηματικών και καινοτόμων γνώσεων. Σε κάθε δήμο και σε κάθε κοινότητα δήμου, σε κάθε χωριό θα κάνουμε με την συμμετοχή της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας επενδυτικά σχέδια και προτάσεις και θα τα εφαρμόσουμε αποκεντρωτικά και αποτελεσματικά, δηλαδή ο κάθε δήμος, συντονισμένα όλα από ένα περιφερειακό και εθνικό συντονισμό.

    Για να προωθήσουμε την λαϊκή επιχειρηματικότητα που είναι απόλυτη αναγκαία(επειδή την κοινωνία την συμφέρει να ζήση και να επιτύχει το ΕΥ ΖΗΝ) για να επιτύχει αυτή η οικονομική πολιτική θα πρέπει να ανοίξουμε και αποκεντρώσουμε τις κάνουλες των χρήματος για την λαϊκή πίστωση, επιλεγμένων επιχειρηματικών λαϊκών πρωτοβουλιών.

    Η κεντρική τράπεζα και οι επενδυτικές τράπεζες πρέπει να είναι εθνικές και κοινωνικές για να στηρίξουν αυτήν την λαϊκή πίστωση και τις λαϊκές οικονομικές πρωτοβουλίες.

    2.Στον πολιτικό τομέα σας προτείνω να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τον Άναξ βασιλέα λαό: Ο Άναξ είναι η δημοκρατική συλογικότης των εκκλησιών των πολιτών, οι δε εκπρόσωποι αυτών οι άριστοι στο ήθος και αρετή, την γνώση και σοφία, οι άριστοι στην δημιουργικότητα δια το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτοί είναι αξιοκρατική, τα κάνουν όλα διάφανα και τηρούν την νομιμότητα, λογοδοτούν και είναι ανακλητοί από τις εκκλησίες των πολιτών. Κοινωνικοποιούν την γνώση και νόηση, την σωματική και ψυχοπνευματική ευρωστία και τον αναγκαίο πλούτο σε όλη την κοινωνία μηδενός πολίτου εξαιρουμένου

    3. Τα χρωστούμενα που φάγατε εσείς που ξέρουμε ποιοι και πως τα φάγατε να πάτε να τα ξεπληρώσετε εσείς που τα φάγατε, αλλά πέραν τούτου άνετα μπορούμε να αποδείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους είναι παράνομο, αθέμιτο και απεχθές και έτσι μπορούμε να τα διαγράψουμε μονομερώς, ζητώντας συγχρόνως τεράστιες αποζημιώσεις από αυτούς που μας ζημίωσαν σχεδιασμένα και με δόλο.

    E εντάξει, δεν θα μας ξαναδώσουν λεφτά ντόλαρς και εβρουλακια. Χαράς ευαγγέλιο είναι αυτό. Δεν τα χρειαζόμαστε επειδή θα έχουμε δικό μας υγιές εθνικό νόμισμα και δεν θα μπορείτε στο μέλλον να μας κάνετε δουλοπάροικους σας, να καταργείται την εθνική μας κυριαρχία την τιμή μας και αξιοπρέπεια ρεμάλια, εξανδραποδίζοντας την κοινωνία μας.

    Τιράντες βλέπουμε πως τα τουράνια πιθήκεια σας ακονίζουν τα σπαθιά τους και περιμένουν να φτάσουμε στην ολική εξαθλίωση για να μας αποτελειώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η εισαγωγή πρώτων υλών, φαρμάκων και πετρελαίου. Και τροφίμων φυσικά, γιατί η παραγωγή έχει περιοριστεί αλλά τέλος πάντων θα μπορούσαμε να 'πεινάσουμε' κάποιο διάστημα. Χωρίς πετρέλαιο όμως και πρώτες ύλες (π.χ. λιπάσματα) πως θα συνεχίσουμε;
      Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί αμέσως και κανένας ξένος δεν θα το δέχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα.
      Δεν έπρεπε να μπούμε στην ΟΝΕ.Ήταν ο βασικότερος λόγος της καταστροφής μας γιατί χάσαμε την ανταγωνιστικότητά μας.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή παρατήρηση! Επίσης κάτι ακόμα που κατά την γνώμη μου πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας είναι η Ασφάλεια της χώρας! Μακάρι να μην κινδύνευε η χώρα με μια τέτοια απόφαση, θα λέγαμε εθνικό νόμισμα και πάλι εθνικό νόμισμα, καθώς η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση! Όμως αυτό δεν είναι μια ελεύθερη απόφαση ενός κυριαρχικού κράτους στο εσωτερικό του χωρίς να υποστεί στραγγαλισμό από τους απανταχού τοκογλύφους! Πιστεύω ταπεινά πως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός μας! Η εγχώριοι "σωτήρες" και εμείς οι ίδιοι! Θα μπορούσα να πω πολλά! Κρατώ ένα σχόλιο σημαντικό από τα παραπάνω που όλα έχουν το δικό τους ειδικό βάρος! Πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν το Ισραήλ και να είμαστε αποφασιστικοί και τολμηροί.Παράλληλα θα προσέθετα να αναδείξουμε τον δικό μας πολιτισμό σε όλα του τα μεγέθη και προφανώς όχι του Ισραήλ η των άλλων. Σήμερα όμως εδώ που φτάσαμε δεν περισσεύει κανένας αφενός και αφετέρου αυτό δεν μπορεί να γίνει βίαια και απότομα! Φυσικά δεν πρόκειται να το κάνουν και οι δεσποτάδες της σημερινής πουλημένης εξουσίας! Αυτό μπορεί να γίνει με την συγκρότηση υπεύθυνα από μια σκιώδη κυβέρνηση πολιτών! Ενός δικτύου άξιων και ικανών Ελλήνων που θα πρεσβεύουν, μάχονται, ηγούνται με σχέδιο την βήμα -βήμα αναχαίτιση της σημερινής εκτροπής ως δουλοπαρικοία της χώρας και του λαού μας. Ένας κύριος κορμός είναι η τοπική αυτοδιοίκηση που η άλωση της ήταν το μεγαλύτερο σκαλί διάβρωσης της χώρας.Έπειτα σε κάθε τομέα να υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα (π.χ. υπ. Εξωτερικών) που να δρα! Άνθρωποι ικανοί και γνώστες, ο καθένας στον τομέα του! Ήδη ο καθένας απομονώνεται ( αυτό θέλει το σύστημα του διαίρει και βασίλευε) και όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα σχόλιο στο διαδύκτιο στην χειρότερη ή μια σπασμωδική ενέργεια από μια μικρή ομάδα στην κοινωνία! Για παράδειγμα η κυβέρνηση λέει πως θα δώσει δυο χρόνια περιθώριο στα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμά τους! Εμείς τους λέμε να αποσυρθούν από τις ""διαπραγματεύσρις" με αυτήν την ατζέντα! Δεν ακούν λοιπόν! Εξαγγέλουμε πως όταν προκηρυχθούν εκλογές εμείς την προηγούμενη Κυριακή διοργανώνουμε Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό...

      Διαγραφή
    3. maria p. Αυτό περί υποτίμησης του εθνικού νομίσματος δεν στέκει. Αφού δεν θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό για να πέσει στα χέρια των νομισματικών κερδοσκόπων, πώς θα υποτιμηθεί; Ο,τι έχουμε ανάγκη να εισάγουμε, θα χρησιμοποιούμε το ξένο συνάλλαγμα που θα έχουμε στην διάθεσή μας από τουρισμό, εξαγωγές κλπ το οποίο φθάνει και περισσεύει.

      Διαγραφή
    4. κύριε Περσέα, πώς γίνεται να επιστρέψουμε σε ένα νόμισμα το οποίο δεν είχαμε ποτέ;
      Μήπως οι λέξεις ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και ΜΕΤΑΒΑΣΗ έχουν διαφορετική σημασία και μάλιστα εντελώς αντίθετη;

      Διαγραφή
    5. Οι οικονομολόγοι λένε ότι η υποτίμηση είναι αναπόφευκτη (και θα είναι μεγάλη) λόγω της πολύ κακής γενικής οικονομικής κατάστασης, και του χρέους που μας αφανίζει, αφού όσο το πληρώνουμε αυτό αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ λόγω της λεγόμενης εσωτερικής υποτίμησης και έτσι όλο και δυσκολότερα θα εξυπηρετείται.
      Αυτή η κατάσταση της αναγκαστικής πληρωμής ληγμένων ομολόγων και τόκων, δεν θα επιτρέψει την μείωση της φορολογίας που έχει φτάσει το 27% του κέρδους μιας επιχείρησης (ακόμα και αν είναι μια μικρή αγροτική μονάδα 2-3 στρεμμάτων), ούτε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (αφού τα Ταμεία είναι προς κατάρρευση), που είναι και αυτές γύρω στο 23% επί του κέρδους.

      Αυτά σε συνδυασμό με την εξωφρενική αύξηση των υπόλοιπων που εμπλέκονται στην διαδικασία παραγωγής των ελληνικών προϊόντων, που είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγόμενα (όπως οι πρώτες ύλες και τα μηχανήματα στη γεωργία την κτηνοτροφία και την βιομηχανία),
      δεν θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε το κόστος παραγωγής ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και έτσι ο μόνος τρόπος να πουληθούν τα προϊόντα μας θα είναι η υποτίμηση του νέου νομίσματος, ώστε να είναι πιο φτηνά.

      Σήμερα είμαστε στην 87η θέση ως προς την ανταγωνιστικότητα ανάμεσα σε 137 χώρες.
      https://analyst.gr/2017/09/28/oi-katigories-tis-kirias-bakojianni/

      Διαγραφή
    6. Με λίγα λόγια το σενάριο αλλαγής νομίσματος προϋποθέτει να αρνηθούμε την πληρωμή του χρέους, και να βγούμε από την Ε.Ε.
      Εδώ τώρα υπάρχουν οι αντιρρήσεις που σχετίζονται με εθνικούς και άλλους κινδύνους.. Όλα αυτά είναι αχαρτογράφητα εδάφη.. κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις ούτε απόλυτες συγκρίσεις με άλλα ιστορικά παραδείγματα..

      Διαγραφή
    7. Ποιοί είναι αυτοί οι σοβαροί οικονομολόγοι που τα λένε; Αυτιάς και Καμπουράκης; Ή ο Μπάμπης;
      Υπάρχουν εκθέσεις βραβευμένων οικονομολόγων και επιτροπών διεθνών οργανισμών που λένε το αντίθετο. Οτι δηλαδή, η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ για να λεηλατηθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της, κάτι που όλοι(;) βλέπουμε να γίνεται συστηματικά μέσω ΤΑΙΠΕΔ και πλειστηριασμών. Και αν έπρεπε να μπούμε σε επιτροπεία με το χρέος μόνο στο 1/3 του σημερινού, πότε θα βγούμε; Θα μου πείτε νέοι είμαστε έχουμε άλλα 80 χρόνια μπροστά μας. Εκτός κι αν είσαστε ευσεβής χριστιανή τόσο όσο χρειάζεται για να εισακουσθούν οι προσευχές σας από τον Κύριο.
      Εννοείται ότι ανάπτυξη θα έλθει μόνο με πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση και όχι με το ρεμπέτ-ασκέρ των εξωνημένων που το παίζουν κυβερνήτες μας.
      Η οποία πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση με τους χάρτες ασφαλούς πλοήγησης που υπάρχουν, θα αρνηθεί με βάση το διεθνές δίκαιο το σύνολο του χρέους και με εθνικό/κρατικό νόμισμα και την ενεργό συμμετοχή μας στα δημόσια πράγματα, θα μας βγάλει από το αδιέξοδο της ΕΕ και του ευρώ...
      Κανένα νόμισμα δεν υποτιμάται από μόνο του. Αν γίνουν σωστές δημόσιες επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς και έτσι ενισχυθούν οι εργαζόμενες τάξεις (αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ), τότε μόνο θα δούμε προκοπή. Το έκαναν πολλές χώρες χωρίς μάλιστα να έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.
      Εμείς με περισσότερα πλεονεκτήματα γιατί δεν το μπορούμε;
      Απάντηση: Διότι μας έχουν πείσει τα λαμόγια της πολιτικής και της οικονομίας τη βοηθεία των συστημικών μμε, ότι η Ελλάδα είναι άχρηστος τόπος και όλοι οι Έλληνες κλέφτες, τεμπέληδες και ανεπρόκοποι...
      Αυτό δε που λένε για να μας φοβίσουν, ότι αν βγούμε από την λυκοφωλιά θα μας την πέσουν οι τούρκοι, οι αλβανοί, οι σκοπιανοί κλπ, περιγράφουν ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που συμβαίνει τώρα σε μεγάλο βαθμό και θα συμβεί σε μεγαλύτερο όσο νομίζουμε ότι ο λύκος θα ακούσει το πρόβατο για το τι θα περιέχει το γεύμα.

      Διαγραφή
    8. Συγγνώμη αυτό που γράψατε: "η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ για να λεηλατηθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία της, κάτι που όλοι(;) βλέπουμε να γίνεται συστηματικά μέσω ΤΑΙΠΕΔ και πλειστηριασμών.."
      γιατί είναι αντίθετο από αυτά που είπα (όπως λέτε);

      Ποιός διαφωνεί με αυτό; Φυσικά υπήρχε σχέδιο, πιθανόν γνώριζαν και την ύπαρξη των πετρελαίων από την αρχή της μεταπολίτευσης και μας αλυσόδεσαν με διάφορους τρόπους.
      Λέει ένα ρητό:Υπάρχουν 2 τρόποι να κατακτήσεις μια χώρα, ο ένας είναι ο πόλεμος και ο άλλος τα δάνεια".
      Μάλλον δεν έχετε διαβάσει άλλα σχόλιά μου που γράφω αυτά ακριβώς που λέτε.

      Επίσης συμφωνώ ως προς την ανάγκη πατριωτικής κυβέρνησης και ότι πρέπει να αρνηθούμε το (παράνομο για διάφορους λόγους) χρέος. Ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε σκάνδαλα (εξοπλιστικών, Ζίμενς κ.α.), που οι ίδιοι προκάλεσαν δωροδοκώντας πολιτικά πρόσωπα, επίσης υπάρχουν οι κατοχικές αποζημιώσεις με τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί, και έχουμε επιπλέον το παράδειγμα της διαγραφής του χρέους της Γερμανίας μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

      Από κει και πέρα όμως, αν καταφέρναμε να γίνουν αυτά, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες να είχαμε διάφορες παρενέργειες.
      Αυτές τις παρενέργειες λοιπόν συζητάμε, ακριβώς γιατί είμαστε σε εποχή παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, και εισάγουμε πρώτες ύλες μηχανήματα και πετρέλαιο.
      Οι παρενέργειες δεν είναι μόνο στο οικονομικό κομμάτι αλλά επεκτείνονται και στο εθνικό. Δηλ. το ένα συμπαρασύρει το άλλο.

      Είπα ότι ακούγονται "αντιρρήσεις που σχετίζονται με εθνικούς και άλλους κινδύνους".
      Δεν σημαίνει ότι τις υιοθετώ, παρόλο που ξέρω ότι κάποιοι είναι αδίστακτοι και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και εθνικές περιπέτειες. Δεν μπορώ όμως να κάνω προβλέψεις.
      Συζήτηση κάνουμε και λέμε τις σκέψεις μας ή όσα ακούγονται.
      Πάντως στο σημείο που έχουμε φτάσει και έχουμε υπογράψει την παράδοση της χώρας, μέσω των δανειακών συμβάσεων, είναι προφανές ότι οι ξένοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι μπορούν.

      Σχετικά με τον Καμπουράκη (ισχύει και για τους άλλους, κυρίως για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον μνημονιακότερο των μνημονιακών), μόλις χθες έγραψα ότι πρόκειται για συστημικό δημοσιογράφο, που θεωρεί ότι καλός πολιτικός είναι ένας καλός τεχνοκράτης (δηλαδή εκτός των άλλων ότι είναι "καλός διαχειριστής" της ιδιότυπης σκλαβιάς στην οποία έριξαν τη χώρα).

      Την εκδοχή όμως της υποτίμησης την αναφέρουν οικονομολόγοι απ΄όλους τους πολιτικούς χώρους όπως π.χ. ο Β.Βιλιάρδος, επομένως δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε:
      https://analyst.gr/2015/04/17/ta-provlimata-tis-draxmis/
      https://www.mikrometoxos.gr/τα-ερωτηματικά-της-δραχμής-απάντηση/

      Και καταλήγουν ότι αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με διαγραφή μεγάλου μέρους (ή ολόκληρου) του χρέους, που το έγραψα ήδη κι εγώ.

      Διαγραφή
    9. Πιό κάτω, απαντώ στο σχόλιό σας...

      Διαγραφή
    10. Το νόμισμα υποτιμάτε η υπερτιμάται αν χάνεις η αυξάνεις τον πλούτο σου. Αν το νόμισμα σου αντιστοιχεί στον πλούτο που έχεις και θα παράγεις γιατί να υποτιμηθεί.Αν βάζεις στην κυκλοφορία πληθωριστικό χρήμα(χρήμα χωρίς αντίκρισμα σε εμπράγματε αξιες) είναι αυτονόητο πως θα σου το υποτιμήσουν. Την νομισματική πολτική την εποχή της δραχμής την έκανε η κεντρική τράπεζα που ήταν και είναι ιδιωτική ανώνυμη. Εθνική κεντρική ράπεζα χρειαζόμαστε και εθνικές επενδυτικές τράπεζες και εθνικό νόμισμα

      Διαγραφή
  14. Πολύ καλό το άρθρο του κ.Σάββα Καλεντερίδη.Τα γεγονότα που παραθέτει μιλούν από μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έμπαινα σε αυτό το ιστολόγιο και δεν έχω δει άλλα σχόλιά σας.
    Το ζήτημα του χρέους από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είναι παράνομο και επομένως ακυρώσιμο στο σύνολό του.
    Ακόμα και αν είχαν πέσει κανονικά και με καθαρό τρόπο οι υπογραφές για την δημιουργία του (στην περίπτωσή μας δεν ισχύει), "η απαίτηση των δανειστών να αποπληρωθεί είναι καθόλα παράνομη από την στιγμή που για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ένας ολόκληρος λαός να φτωχοποιηθεί ". Με αυτό το σκεπτικό το ευρωπαϊκό διαιτητικό δικαστήριο δικαίωσε την Ισλανδία όταν πριν λίγα χρόνια έκανε παύση πληρωμών προς τους δανειστές της που είχαν προσφύγει σε αυτό (Άγγλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί κλπ).
    Υπάρχει στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου και όσες χώρες στο παρελθόν (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) δια των κυβερνήσεών τους αρνήθηκαν αποπληρωμή χρέους, δικαιώθηκαν. Τόσο απλό!
    Η απαίτηση της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για τις κατοχικές αποζημιώσεις είναι χωριστή υπόθεση που δεν συμψηφίζεται. Και έχουμε τρόπους να επιβάλλουμε στην Γερμανία να πληρώσει. Εκτός και εάν αποδείξει αυτή, αυτή την φορά, ότι για να αποζημιωθούν οι Έλληνες, θα ...πεινάσουν οι Γερμανοί.
    Επαναλαμβάνω αυτό που και εσείς συμφωνείτε. Για να γίνουν αυτά, χρειαζόμαστε δημοκρατική/πατριωτική κυβέρνηση που θα βγάλει την χώρα από το ευρώ και την ΕΕ, θα καταργήσει με έναν νόμο τα μνημόνια και ό,τι αυτά προβλέπουν για το μέλλον, θα στείλει στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω όλους όσους έχουν υπογράψει αυτά τα μνημόνια και τις συμβάσεις ξεπουλήματος της ελληνικής περιουσίας ιδιωτικής και δημόσιας. Μετά, με ένα νέο σύνταγμα που θα δημιουργηθεί με την συμμετοχή των πολιτών μέσω συντακτικής εθνοσυνέλευσης (έγινε στην Ισλανδία), μπορούμε να δούμε και εμείς το μέλλον μας καλύτερα.
    Για τον κ. Βιλιάρδο. Η Οικονομική Επιστήμη είναι κοινωνική επιστήμη. Εφόσον ο οικονομικός επιστήμονας θέτει στο επίκεντρο της ανάλυσής του τον Άνθρωπο και στις προτάσεις του το συμφέρον της Κοινωνίας, έχει καλώς. Το μόνο που μένει μετά είναι να τον δούμε και στον δρόμο μαζί με τους πολίτες να διεκδικεί οι προτάσεις του να γίνουν πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Εγώ μίλησα λίγο πιο γενικευμένα και επιγραμματικά για να συμπεριλάβω και τα υπόλοιπα.Το θέμα του χρέους είναι τεράστιο (οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι όντως κάτι διαφορετικό).Είναι πολύ σωστά όσα λέτε.
      Να συμπληρώσω σε αυτά, μερικά (εξωφρενικά) πράγματα όπως την άρνηση της Γερμανίας να μας παραδώσει τον Χριστοφοράκο (με του οποίου τα στοιχεία πιθανόν να μπορούσε το Δημόσιο να κατασχέσει περιουσίες πολιτικών προσώπων), την πολιτική κάλυψη της Ζίμενς από τους Γερμανούς, την αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων του Σημίτη με την Goldman Sachs για να μπούμε στην ΟΝΕ, το PSI που κατέστρεψε ολοσχερώς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κ.α.

      Πέρα απ΄αυτά όμως, ένα χρέος αυτής της τάξης, που ήταν μικρό σε σχέση με το συνολικό ΑΕΠ της Ε.Ε. θα μπορούσε να διευθετηθεί με ένα οριστικό τρόπο.
      Βρήκαν προφάσεις για "επερχόμενη γενικευμένη ευρωπαϊκή κρίση κρατικών ομολόγων" (αν γινόταν διαγραφή χρέους και όσοι κρατούσαν ελληνικά ομόλογα έχαναν τα λεφτά τους), και φυγή κεφαλαίων στην Ασία, για bank run κ.α.
      Ουσιαστικά όμως, όπως είπε και ο Δ.Καζάκης ο βαθύτερος λόγος του χαρακτηρισμού "σκουπίδια" των ομολόγων του Ευρωπαϊκού Νότου, έγινε για να κατευθυνθούν τα συσσωρευμένα κεφάλαια στην Γερμανία με αρνητικό επιτόκιο (!).
      Αυτό σημαίνει ότι μπορούσαν οι Τράπεζες να χρηματοδοτούν τις γερμανικές επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά επιτόκια (2-3%), όταν στην Ελλάδα είχαμε 12-15%. Η Τράπεζα δηλ. έπαιρνε σχεδόν όλο το καθαρό κέρδος του ιδιωτικού τομέα, για να χρηματοδοτεί τα ΜΜΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου, τα κόμματα και τα ελληνικά ομόλογα που εκδίδονταν.Ο ιδιωτικός τομέας καταστράφηκε.Όπως και γενικά ο πρωτογενής τομέας στην παραγωγική διαδικασία λόγω ακριβώς όσων μας επιβλήθηκαν από την Ε.Ε.
      Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο για να φτάσουμε εδώ ακριβώς που είμαστε σήμερα.

      Σε αυτό το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=StF8wwefpQM
      [ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Καθηγητής Συνταγμ. Δικαίου Γ. Κασιμάτης ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ]
      o καΘηγητής κ. Κασιμάτης λέει στο 1ο λεπτό ότι όταν είδε στην Δανειακή Σύμβαση τον όρο της παραίτησης από την εθνική κυριαρχία δεν πίστευε στα μάτια του, γιατί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, τέτοιος όρος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΠΟΤΕ σε δανειακή σύμβαση χώρας, και δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.

      Λοιπόν όσα έγιναν δεν ήταν τυχαία.Πρόκειται για την αρπαγή της χώρας μας που θα την δούμε να ολοκληρώνεται στο άμεσο μέλλον αν δεν ανατρέψουμε τα σημερινά πολιτικά δεδομένα.
      [Να πω όμως ότι τις δεκαετίες του μεγάλου πάρτυ (με δανεικά), εμείς οι πολίτες δεν ελέγχαμε τι γινόταν, και δεν μας ενδιέφερε η πορεία της χώρας, γιατί κοιτάζαμε κι εμείς το βόλεμα στο Δημόσιο και την κατανάλωση με κάρτες και δάνεια. Τεράστια ευθύνη έχουν φυσικά όσοι διόριζαν για ψηφοθηρία.]

      Όλα αυτά τα πρωτοφανή-εξωφρενικά έκαναν το (από)-κομμα του 3% ένα κόμμα εξουσίας που καταστρέφει σήμερα συστηματικά ότι απέμεινε.

      Σχετικά με την πατριωτική κυβέρνηση που χρειαζόμαστε όπως (σωστά) λέτε, συμφωνώ φυσικά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω αυτή τη στιγμή καμία τέτοια προοπτική με βάση το συσχετισμό δυνάμεων στη Βουλή, και τα διαθέσιμα κόμματα. Το πιθανότερο είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα φορτωθούμε κάποιο σχήμα Ν.Δ.-ΠΟΤΑΜΙ (+Δ.Σ.), μια χαρά νεοφιλελεύθερα-νεοταξικά κόμματα είναι και τα τρία και μια χαρά θα τα βρουν μεταξύ τους για να συνεχίσουν την καταστροφική πορεία. Μέχρι τελικής πτώσεως.
      Το θέμα λοιπόν είναι να αντιληφθεί ο κόσμος τι γίνεται και να βγει μπροστά να διασώσει (όσο μπορεί) τη χώρα του.

      Διαγραφή
    2. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα διαφωνήσει με όσα λέτε;
      Να προσθέσω κάτι. Τα μνημόνια και ό,τι αυτά προβλέπουν, είναι παράνομα ΚΑΙ ως προς το τυπικό μέρος αφού για να τα περάσουν δεν ακολούθησαν αυτά που ορίζουν σύνταγμα και νόμοι. Δεν τα πέρασαν από την βουλή ώστε το καθένα τους να γίνει νόμος του κράτους. Αυτό που είδαμε να ψηφίζουν και όχι με την πλειοψηφία που απαιτείται (180 συν) ως διεθνή σύμβαση και στη συνέχεια να δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ήταν ΣΧΕΔΙΟ μνημονίου, ένα NON PAPER δηλαδή, χωρίς τις υπογραφές και τα άλλα στοιχεία που απαιτούνται, με το οποίο εξουσιοδοτούσαν τον υπουργό οικονομικών να διαπραγματεύεται και να συνυπογράφει με τους δανειστές ό,τι αυτός θέλει χωρίς να το περνάει ούτε για ενημέρωση από την βουλή.
      Με αυτό τον τρόπο η βουλή ως νομοθετική εξουσία παραιτήθηκε του ρόλου της που ορίζει το σύνταγμα, εκχωρώντας σε υπουργό (εκτελεστική εξουσία) το αποκλειστικό δικαίωμά της.
      Ήδη ο Τσακαλώτος έχει προβεί σε πολλές αλλαγές χωρίς να ενημερώσει την βουλή. Οι γερμανοί, γνωρίζοντας την παρανομία, το πέρασαν από την δική τους βουλή ...κεκλεισμένων των θυρών και έτσι ουδείς γνωρίζει τι έχει παραχωρηθεί και σε ποιους.
      Περισσότερα στην παρουσίαση της μήνυσης που έχει υποβληθεί στον Α.Π. επί εσχάτη προδοσία εναντίον όλων αυτών που συνεργάστηκαν για να συντελεστεί ένα ακόμα έγκλημα κατά της Ελλάδας.

      https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%82+

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.