31/5/18

Με άφρονες αποφάσεις για το Σκοπιανό, οδηγούν την Ελλάδα στην αποσταθεροποίηση - Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ημέρα ψήφισης συμφωνίας

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, ανακοίνωσε η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».
Η Επιτροπή σημειώνει πως δεν είναι δυνατή η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» με κανέναν προσδιορισμό και καλούν κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να τους ακολουθήσει στον δίκαιο αγώνα τους. 
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει: 
«ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή
Η Βεργίνα Τηλεόραση, το μοναδικό κανάλι που υποστήριξε τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και μετέφερε σε όλο τον κόσμο την δεδηλωμένη πεποίθηση των Ελλήνων πως το όνομα Μακεδονία και η ιστορία, δεν παραχαράσσεται και δεν παραχωρείται, κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικότητας και της αδιαμφισβήτητης ιστορίας της πατρίδας μας.Η Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κάνει σαφές πως στην περίοδο που διανύουμε και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα (οικονομικά και εθνικά), η διοργάνωση συλλαλητηρίων που δεν έχουν υποστηριχθεί και οργανωθεί ώστε να έχουν μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση, θα καταλήξουν στην εξασθένιση της δυναμικής που μέχρι τώρα έχει αναπτυχθεί και στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή απλών, ακομμάτιστων, πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κινούνται με μόνο γνώμονα την αγάπη προς την Πατρίδα και την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων.
Δεν σταματάμε να προβάλλουμε, να υπερασπιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη δίκαιη και αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παράδοσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και της ιστορίας της χώρας μας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και καλούμε στην κατεύθυνση αυτή να εκδοθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων της χώρας, ψηφίσματα που θα στηρίζουν την αδιαπραγμάτευτη θέση της μη παραχώρησης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ενός ονόματος που είναι συνυφασμένο με την ιστορία αιώνων της χώρας μας.
Δεν δεχόμαστε κανέναν προσδιορισμό του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και καλούμε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της ΥΦΗΛΙΟΥ να μας ακολουθήσει στο δίκαιο αγώνα μας.
Είμαστε σε εγρήγορση και διατηρούμε επαφή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κινητοποιήσεων όταν και όπου χρειαστεί.

Για την Επιτροπή
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

8 σχόλια:

  1. Νομίζω ὅτι μετά προθέσεως προδίδουν. Δέν εἶναι ἄφρονες ἤ ἀνόητοι, οὔτε ὅμως καί ρεαλιστές. Δέν ἀσκοῦν πολτική "ὑπέρ τοῦ ἔθνους" (ἄρ. 1 παρ. 1 τοῦ Συντάγματος) καί παραβιάζουν εὐθέως τό Σύνταγμα ἄν δώσουν τό ὄνομα Μακεδονία.
    Θυμίζω ὅτι ὁ μακαρίτης Κ. Καραμανλής, εἶχε δεχθῆ σφοδρή κριτική τό 1975, ἐπειδή στό ἄρθρο 1 παρ.1 τοῦ Συντἀγματος, θέλησε νά περιληφθῆ ὅτι ὅλες οἰ ἐξουσίες πηγάζουν ἀπό τόν λαό καί "ἀσκοῦνται ὑπέρ τοῦ λαοῦ καί τοῦ ἔθνους". Κάποιοι δέν ἤθελαν τίς λέξεις "(ὑπέρ) ...καί τοῦ ἔθνους".
    Ἐπίτηδες ὁ Καραμανλής ἐπέμεινε, καί τέθηκε στό ἄρθρο 1 τοῦ Συντάγματος τό "ὑπέρ)...καί τοῦ ἔθνους", ὡστε νά μήν μπορεῖ οὔτε ἀντεθνική πολιτική νά νομιμοποιηθῆ, οὔτε νά παραχωρηθῆ ποτέ τό ὄνομα Μακεδονία.

    Εἶναι καραμπινάτη περίπτωση ἐθνικῆς προδοσίας λοιπόν, τυχόν ἀπόπειρα γιά παραχώρηση τοῦ ὀνόματος Μακεδονία μέ "συμφωνία" ἤ μέ ὁποιοδήποτε τρόπο - τυχόν ἀποφάσεως τῆς Βουλῆς περιλαμβανομένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Οι "σύμμσχοι" καὶ "φίλοι" ἐπιθυμοῦν σταθερότητα στὴν περιοχὴ.

    Ἄς δώσουν τὸ ὄνομα στὰ Σκόπια μὴ λαμβάνοντες ὑπ᾿ὄψιν τοὺς Ἕλληνες καὶ ἀργὰ ἤ γρήγορα θἂ ἔχουν ὅση ἀποσταθεροποίησι φοβοῦνται.
    Ἀρκετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια αποσταθεροποιηση ?? Ο λαος σταθεροποιηση θα κανει....Ο Τσιπρας χαλαει την σταθεροτητα...Η Μακεδονια ειναι σταθερα Ελληνικη 3000 χρονια....κι ερχεται τωρα ο Τσιπρας....η ...Μπακογιαννη....η κυρα Κατινα και ο κυρ Ποταμης απ το Αιβαλι..να πουν δεν ...ειναι ...Αντε βρε βλαχοσουρμενα που ο παππους σας εβοσκε προβατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αντε βρε βλαχοσουρμενα που ο παππους σας εβοσκε προβατα"...

      Δεν τα λες σωστά Δημήτρη...πως θα σε καταλάβουν, πως θα συνεννοηθείς μαζί τους όταν δεν τα λες σωστά? :) Δεν έβοσκε πρόβατα...Sheep management and products distribution έκανε ο παππούς τους :)

      Κι ο δικός μου ο παππούς ο Γιώργος, πριν σπουδάσει Νομική στο ΑΠΘ. πρόβατα και κατσίκια έβοσκε όταν ήταν (άριστος) μαθητής στο χωριό του στη Χαλκιδική. Δεν είναι κακό να είσαι βοσκός με τα πρόβατα, να μπαίνεις σε κοτέτσι να πάρεις τα αυγά και να σκάβεις τη γη. Μικρός δεκαετία 90 στο ιδιωτικό δημοτικό(με συμμαθήτρια κόρη γνωστού πολιτικού), όποτε πήγαινα διακοπές στο χωριό το καλοκαίρι όλο με φυτά και ζώα ασχολιόμουν (όταν δεν παίζαμε "πόλεμο" με παιδικά όπλα με καψούλια η παρέα μου στο δάσος). Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα.

      Το κακό είναι να νομίζεις ότι ο λαός είναι πρόβατα σε όλα και ότι έχεις δικαίωμα να ξεπουλήσεις ιερά και όσια. Ο βοσκός φροντίζει τα πρόβατα του,φροντίζει να έχει δυνατά τσοπανόσκυλα,δεν τα έχει να πεινάνε, να ξεπουλάει τη στάνη ή να την αφήνει σταδιακά απροστάτευτη στα άγρια ζώα.Αυτοί λοιπόν απ' ότι φαίνεται δεν μοιάσανε ούτε στους παππούδες τους.

      Μακάρι οι άνθρωποι που κυβερνούν τον τόπο να είχαν έστω και λίγο την απλότητα και την πίστη στο Θεό που έχουν ορισμένοι άνθρωποι στα χωριά. Από μικρό παιδί όταν πήγαινα διακοπές στο χωριό πάντα μου άρεσε να ακούω τους "χωριάτες" κι ας μην ήταν (οι περισσότεροι) μορφωμένοι.

      Εκεί όμως βρίσκεις πραγματικούς πατριώτες πρόθυμους να πολεμήσουν για την πατρίδα αν απαιτηθεί. Και στον στρατό, φαντάρος στον Βόρειο Έβρο τους πατριώτες σε χωριά τους συνάντησα. Εθνοφύλακες τρελοί "φασίστες" έτοιμοι αν απαιτηθεί να κόψουν μεμέτικα έντερα και να τα ρίξουν στο ποτάμι.

      Άλλοι δήθεν "μορφωμένοι" όταν ακούν τη λέξη Έθνος τη μεταφράζουν ως φασιστική έννοια που αποκρύπτει τις κοινωνικές διαφορές και συγκρούσεις και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου(το οποίο βέβαια όταν γίνονται πολιτικοί πάντα το εξυπηρετούν).

      Όταν βλέπουν την Ελληνική σημαία τη θεωρούν "ένα πανί", ένα σοβινιστικό σύμβολο της αστικής τάξης (από την οποία προέρχονται συνήθως!)

      Τη θρησκεία την θεωρούν "όπιο του λαού" (κι ας καπνίζουν κάνναβη αυτοί...δεν πειράζει, έχει "ευεργετικές ιδιότητες σου λένε)

      Την οικογένεια τη θεωρούν μοχλό αναπαραγωγής του αυταρχισμού και του πατερναλισμού.

      Τον πολίτη(δεξιό, κεντρώο, κεντροαριστερό) που πιστεύει στην έννοια της πατρίδας, τον πατριώτη, τον θεωρούν κάτι μεταξύ εθνικιστή και φασίστα.

      Τους οικογενειάρχες (είπαμε και τι θεωρούν την οικογένεια) στρατιωτικούς τους θεωρούν φασίστες και σαδιστές.

      Τους οικογενειάρχες αστυνομικούς, τους "μπάτσους" τους θεωρούν "έμμισθους μπράβους του καθεστώτος".

      Και όποιον διαμαρτύρεται για τα Εθνικά θέματα και όχι πχ για να ,μεγαλώνει παιδί ο/η/το Τζέισον- Αντιγόνη, την κάνναβη και τις παρελάσεις με φτερά και πούπουλα, τον θεωρούν... φασίστα, επικίνδυνο, εθνικιστή, οπισθοδρομικό και μια ατελείωτη λίστα χαρακτηρισμών.

      Διαγραφή
    2. Γιωργο
      Δεν υποτιμησα τον βοσκο...καθε αλλο.Την ιλιγγιωδη ....ανοδο του ΟΥΦΟ...τονισα....που βρεθηκε ψηλα ..και δεν κοιτσξε πισω που ηταν...Αυτον που παριστανει...οτι ηταν παντα...στον ουρανο..και ταχα θαναι παντα...Αμα χαλασει η μηχανη....τακα τακα ...παει πισω...στα προβατα....

      Διαγραφή
    3. Ο Αλέξης δεν κάνει για τσοπάνης. Πολιτικός μηχανικός έχει σπουδάσει και από την "απόδοση" του στην πολιτική θα τον πρότεινα για μια δουλειά που πιστεύω θα ήταν από τους καλύτερους: Εταιρεία κατεδαφίσεων.

      Πάντως (για να μην λέω μόνο για τον Αλέξη), πριν λίγα χρόνια(το 2012 αν θυμάμαι καλά) είχα παρευρεθεί σε τελετή αποφοίτησης των Λυκείων(γενικό και επαγγελματικό) της AFS(American Farm School).
      Ε δίνανε στους καλύτερους αποφοιτους διάφορα βραβεία και κάποια στιγμή εμφανίστηκε και πλησίαζε προς την τελετή ένα...μοσχαράκι με έναν τύπο να το κρατάει δεμένο με λουρί. Είπα από μέσα μου "Τι γίνεται ρε?" και ρώτησα κάτι γνωστούς μου τι συμβαίνει. Μου εξήγησαν ότι είναι παράδοση στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή να δίνουν στον καλύτερο του επαγγελματικού Λυκείου ένα μοσχαράκι για τη κτηνοτροφική μονάδα του κτλ.

      Μετά ρώτησα "Και ποιος θα δώσει αυτό το βραβείο?". Και μου είπαν ψιλογελώντας "συνωμοτικά" ..."Η Μπακογιάννη". "Σοβαρά?"..."Ναι"..."Πάλι καλά που δεν ήρθε ο επίτιμος να δώσει το βραβείο να χαλάσουν τα ποτιστικά και τα ζώα να αρχίσουν να τρέχουν σαν παλαβά πάνω μας"

      Σηκώθηκε η Μπακογιάννη. Έπρεπε να δεις πως κράτησε χαμογελώντας το λουρί με το ζωντανό.

      Δεν κάνουν ούτε για τσοπάνηδες.

      Κάποια στιγμή πριν την τελετή, στα "κλεφτά", κυκλοφορώντας και παρατηρώντας στο χώρο, είδα Αμερικανό διπλωμάτη με σακάκι όπως όλοι ντυμένος, να κάθεται κοντά στα ζώα και να ψιλοασχολείται(έξω από την περίφραξη τους βέβαια, λογικό) μαζί τους. Καμία σχέση με τους δικούς μας πολιτικούς(και σε αυτο τον τομέα). Διπλωμάτης αλλά ο άνθρωπος ήξερε πως να σταθεί και να φερθεί σωστά στο ζώο. Ένιωθε όντως άνετα. Οι δικοί μας σε όλα τους γκλαμουροβαλκανοταλιμπάν.

      Διαγραφή
    4. Μη μου λες αυτο το ονομα...Μπακογιαννη....διοτι νιωθω ναυτια...με την ξεφωνημενη ντροπη του ενδοξου νησιου.... με το υφος Φαραω....και ειδικα της πιο ελατωματικης εκδοσης ...του Τουτανχαμον.....

      Διαγραφή
  4. Ο Καραμανλής επέμεινε, και τέθηκε στο Άρθρο 1 του Συντάγματος το "υπέρ)...και του Έθνους", ὡστε να μην μπορεί ούτε αντεθνική πολιτική να νομιμοποιηθεί, ούτε να παραχωρηθεί ποτέ το όνομα Μακεδονία.

    Είναι Εθνική προδοσία λοιπόν, τυχόν απόπειρα για παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία με "συμφωνία" η.. με οποιοδήποτε τρόπο - τυχόν αποφάσεως της Βουλής περιλαμβανομένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.