12/5/18

Λευκός Οίκος: Επικρίνει τις ενέργειες του Ιράν εναντίον του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας

Την «αποσταθεροποιητική» επιρροή του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, επέκρινε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καταδικάζοντας  τη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και τη στοχοθέτηση της Σαουδικής Αραβίας με βαλλιστικούς πυραύλους αυτήν την εβδομάδα.
«Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν διοχετεύουν πόρους προκειμένου να εξάγουν την αποσταθεροποιητική επιρροή (της Τεχεράνης) σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την ώρα που οι Ιρανοί πολίτες υποφέρουν από μια ασταθή οικονομία» επεσήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε μια ανακοίνωση.
«Αυτήν την εβδομάδα, οι επίλεκτες δυνάμεις του Ιράν πραγματοποίησαν ρίψεις ρουκετών εναντίον Ισραηλινών πολιτών και πράκτορες του Ιράν στην Υεμένη εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο προς το Ριάντ» συνέχισε η ίδια.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «αυτές οι ενέργειες αποτελούν επιπλέον αποδείξεις ότι οι ανεύθυνες ενέργειες του ιρανικού καθεστώτος αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».
«Είναι καιρός τα υπεύθυνα κράτη να ασκήσουν πιέσεις στο Ιράν προκειμένου να αλλάξει αυτήν την επικίνδυνη συμπεριφορά» τονίζεται από τον Λευκό Οίκο.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.