16/5/18

Αξιοκρατία, Αξιολόγηση, Αριστεία, εναντίον κομματικής διαφθοράς - Έχασαν τα τρία άλφα

Τα τρία άλφα του Κριμιζή και το Δέλτα κεφαλαίο της κομματικής διαφθοράς

του Σάββα Καλεντερίδη                                                        
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στις παθογένειες του ελλαδικού κράτους, που αποδείξαμε ότι σε κρίσιμα θέματα –και όχι μόνο– στην ουσία δρα εναντίον των πολιτών, της πατρίδας και των εθνικών μας συμφερόντων.
Σήμερα θα παρουσιάσουμε άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν περάσει στην κυριολεξία σε άλλη σφαίρα, έχουν χάσει κάθε ίχνος σεβασμού στον πολίτη και στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο συνεχίζει να είναι θύμα μικροπολιτικών, μικροκομματικών και ιδιοτελών συμφερόντων.
Ενώ το διάστημα μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ένας χώρος καθαρά ελληνικός, υπό την έννοια ότι τα άστρα και οι γαλαξίες έχουν κυρίως ελληνικά ονόματα, τις τελευταίες δεκαετίες στις νέες αστρικές ανακαλύψεις οι επιστήμονες και οι αστροφυσικοί μάς εγκατέλειψαν, δείγμα της παρακμιακής πορείας που ακολουθεί η Ελλάδα και στον τομέα της Αστροφυσικής.
Παράδειγμα αναστροφής αυτής της παρακμιακής πορείας είναι ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, γνήσιο τέκνο της μυροβόλου Χίου.
Προς τιμήν αυτού του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα το 1999 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομά του στον αστεροειδή 8323 (Krimigis).
Αυτός ο λαμπρός επιστήμονας, μια προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας, επικεφαλής της Ομάδας Διαστημικής Φυσικής και Διαστημικών Οργάνων στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, που έχει στο ενεργητικό του μια μακροχρόνια και διακεκριμένη καριέρα ως εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ καθώς και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, διασύρθηκε από μειράκια της πολιτικής, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που θυμίζουν πρακτικές του προηγούμενου αιώνα.
Ο άνθρωπος που εργάστηκε ως επικεφαλής ερευνητής (Principal Investigator) ή συνεργάτης (Co-Investigator) της NASA και της ESA σε 21 διαστημικές αποστολές προς όλους τους πλανήτες, συμπεριλαμβανομένου και του Πειράματος Ανίχνευσης Φορτισμένων Σωματιδίων Χαμηλών Ενεργειών (Low Energy Charged Particle –LECP–Experiment), των διαστημόπλοιων Voyager 1 και 2, ο μόνος επιστήμονας στον κόσμο ο οποίος με τα όργανα που έχει σχεδιάσει έχει εξοπλίσει διαστημικά σκάφη σε αποστολές στους οκτώ από τους εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, διασύρθηκε από δημοσιογράφους και όργανα του ΣΥΡΙΖΑ που δρουν στο διαδίκτυο ως αδίστακτοι δολοφόνοι συνειδήσεων.
Ο Σταμάτης Κριμιζής στην επιστολή παραίτησής του κατέληγε στα εξής: «Κάποιες ατέλειες που είχαν επισημανθεί με σχετικό υπόμνημα στο νομοσχέδιο που τελικά απετέλεσε τον ιδρυτικό νόμο του ΕΛΔΟ (ν. 4508/2017), ήταν αντιμετωπίσιμες όπως με διαβεβαίωνε ο κ. Υπουργός. Ωστόσο, Υπουργικές Αποφάσεις που ακολούθησαν, (Υπ. Απ. 3095/2018, Αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».
Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην επιστολή παραίτησης αυτού του παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονα, ακολούθησε άλλη μια επιστολή παραίτησης, της φορά αυτή του Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας της ΕΡΤ, Νίκου Μιχαλίτση, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Στην επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ο Ν. Μιχαλίτσης κάνει λόγο για:
 • «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική»,...
 • Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

16 σχόλια:

 1. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, μιλώ με τον εαυτο μου και ξανά επιβεβαιώνω οτι στο χάλι που βρίσκετε η χώρα μου, υπεύθυνα είναι τα σκουπίδια που κυβερνούν και δεν αναφέρομαι μόνο στους ανθελληνες συριζαίους αλλά σε όλα τα πολιτικά κόμματα !!!! Η χώρα βρίσκετε σε παρακμή εδω και πολλά χρόνια , αλλά να μην έχουμε ούτε έναν με γόνατα να αλλάξει τα πράγματα !!!!!! Μα ούτε έναν !!! Τα σκύβαλα, είναι τόσο ανίκανοι οι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ίχνος ντροπής , τόλμησαν να αμαυρώσουν ανθρώπους παγκοσμίου φήμης , που στο φινάλε δεν είχε και κάτι να κερδίσει!! Αυτά τα ζώα δεν θα τα ήξερε κανείς αν ο λαός δεν έκανε τέτοια λάθη !! Προς γνώση και συμμόρφωση !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σάββα σε διαβάζω χρόνια, σέβομαι τις απόψεις σου και σε ευχαριστώ θερμά για την προσπάθεια σου να μας ενημερώνεις σε καιρούς δύσκολους και πονηρούς. Θα ήθελα όμως να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τη γελοιογραφία που έβαλες να συνοδεύει το κείμενο σου. Μάλλον το αδικεί, ενώ παράλληλα προσβάλλει την αισθητική και τα πιστεύω πολλών από τους αναγνώστες σου.
  Με μεγάλη εκτίμηση,
  Χρυσόστομος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απολύτως, η δε λεζάντα τής "γελοιογραφίας" τού πιο αποτυχημένου εν ενεργεία γελοιογράφου, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

   Διαγραφή
 3. Για να μην εκλέγουμε ανίκανους κυβερνήτες που με ψεύδη και υποσχέσεις κρατάνε η θέλουν να πάρουν την καρέκλα της εξουσίας, χρειαζόμαστε παιδεία (και εκλογική παδεία). Όπως ολοι αναγνωρίζουμε από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αυτής η παιδεία διαλύεται και συρρικνώνεται με αποφάσεις και νόμους των ανθελλήνων διεθνιστών που είναι υπουργοί παιδείας. Όλα τα άλλα είναι φυσικό επόμενο να συμβούν διότι διδάσκεται μόνον ο "ωχαδελφισμός" και εμείς επί του "καναπέως" θα βλέπυμε τους Κριμηζήδες να χάνονται....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φαντάζομαι τι θα γινόταν, σε περίπτωση που προχωρούσαμε σε σύσταση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας; Μια καλή ανάλυση του χαρακτήρα του Έλληνα είναι η επιστολή που έστειλε ο Ρωμαίος συγκλητικός Μένιος Άπιος στον ανθύπατο Άτιλο Νάβιο, που τοποθετήθηκε στην Αχαία ως διοικητής. Η επιστολή μεταφράστηκε από τα Λατινικά από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμβαίνει νά τό ἔχω ψάξει. Δεν ὑπῆρξε πράγματι τέτοια ἐπιστολή. Λογοτεχνικῆ ἀδεία, ἔγραψε ὁ Κων.Τσάσος, τήν δική του κριτική σέ αὐτό πού θεωρῦσε ὡς κακή πλευρά μας.
   - Ἄν θυμᾶμαι καλά, κριτική μέ "δυτικά" κριτήρια, μόνον ἐν μέρει ἀληθής.

   Διαγραφή
 5. Για τους συνειδητούς Έλληνες πατριώτες, οι Άγιοι, αποτελούν διαχρονικά ερείσματα του έθνους και μάλιστα σε στιγμές οριακές για την επιβίωσή του. Αναπαράγοντας τη διακωμώδησή τους (κάτι που δεν θα ανεχόταν ο στρατηγός Μακρυγιάννης) δείχνουμε ότι είμαστε εφάμιλλοι των Τσίπρα, Φίλη, Βούτση και όλης της παρέας που επιτέθηκε στη χώρα μας την τελευταία τριετία. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: ποιοί είμαστε τελικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν ο κύριος Καλεντερίδης ήταν πιο υπεύθυνος και προσεκτικός θα απέφευγε τη δημοσίευση σκίτσων , σχολίων και φωτογραφιών που εμπαίζουν τον Άγιο Πορφύριο ( για το θέμα του ΕΛΔΟ και του κ. Κριμιζή) και προκαλούν την δίκαιη οργή και αγανάκτηση πολλών από εμάς που τυγχάνουν αναγνώστες του μπλογκ.Όπως το εμετικό σκίτσο του Χατζόπουλου. Δεν είδα να έχετε ίδια ευαισθησία και στο κράξιμο όσων ψήφισαν υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ανώμαλους - ομοφυλόφιλους. Όπως οι κύριες Μπακογιάννη και Κεφαλογιάννη από τον πολιτικό χώρο που σας εκφράζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ὁ Ἅγιος Πορφύριος ἀπο τά Καυσοκαλύβια τοῦ Ἁγίου Ὅρους, λέγεται διά τοῦτο Καυσοκαλυβίτης.
  Καυσκαλύβια εἶναι Σκήτη και περιοχή τοῦ Ἁγίου Ὅρους, πού ἔλαβαν το ὄνομά τους από τόν ὅσιο ἀσκητή, ἅγιο Μάξιμο τόν Καυσοκαλύβη, ὁ ὁποῖος ἔζησε τόν 14ο αἰῶνα.
  Μόνος του ἔφτιαχνε καλύβι, καί ὅταν αἰσθανόταν ὅτι θα τοῦ γινόταν ἐμπόδιο τό "βόλεμα" αὐτό, στήν καθαρότητα τῆς προσευχῆς του, τό ἔκαιγε καί ἔφτιαχνε σιγά-σιγά ἀλλο.
  Τό ἀντίθετο κάθε βολέματος.
  Ποιός ἠλίθιος καί ἀνιστόρητος λοιπόν, στό πονηρό καί κακόβουλο ἀνωτέρω σκίτσο, συνέδεσε τόν ἅγιο Πορφύριο καί τό ὄνομά του, πού πρότυπο εἶχε κι αὐτός, γιά τήν ὁδό τῆς ἁγιότητος, τήν ἄρση κάθε αἰτίας ἀτομικοῦ βολέματος,
  με τόν Σύριζα καί τήν διαφθορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΡΤΙ παρατηθείς Διοκητής Νοσοκομείου δεῖτε τί πόλεμο λάσπης ἀντιμετώπιζε!!!!
  (Προέβη καί σέ σοβαρές καταγγελίες διαφθορας, μαζί μέ τή παραίτησή του, αλλά δέν ἔχουν περάσει (ἀκόμη) στόν ἠλεκτρονικό τύπο)
  http://tempo24.news/eidisi/175665/me-prosfygi-sti-dikaiosyni-apeilei-tin-poedin-o-dioikitis-toy-panepistimiakoy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. (συμπληρώνω)
  ....Δεν ἔχουν περάσει στόν ἠλεκτρονικό τύπο οἱ καταγγελίες τοῦ Διοικητοῦ Νοσοκομείου.... ἀλλά μόνο (μέχρι τώρα), στημένη ἐναντίον του λασποειδής ἐνημέρωση, .... τοῦ στύλ "Παρελθόν γιά τό Νοσοκομείο.." , "Ἀπαιτεῖ τήν παραίτησή του ὁ ....".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παρακαλώ πολύ αλλάξτε το σκίτσο γιατί διασείρεται ο Άγιος.
  Εκτός αν αυτό θέλετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να μου επιτρέψετε να συμφωνήσω κι εγώ με όσους διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη γελοιογραφία της Καθημερινής. Ο Άγιος Πορφύριος ήταν ένας αγιασμένος Γέροντας, με γλυκύτητα αγαθότητα, αγάπη και φιλανθρωπία, και δεν μπορεί να συσχετίζεται το όνομά του με όσα αναφέρονται στα λογοπαίγνια του Χατζόπουλου (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι "κάτι άλλο ήθελε να πει ο 'ποιητής'")...
  Επειδή γνωρίζουμε ότι το ιστολόγιο σέβεται τους Αγίους (φαίνεται από άλλες αναρτήσεις), πιθανόν η γελοιογραφία να μπήκε βιαστικά και χωρίς έλεγχο, ή να θεωρήθηκε ότι δεν ήταν προσβλητική, γιατί μπορεί να είχε άλλο νόημα. Δεν θεωρούμε ότι υπήρχε κακή πρόθεση.Συμφωνώ όμως κι εγώ με όσους είπαν ότι καλύτερα θα ήταν να αφαιρεθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. θα σχολιάσω και εγώ για τη γελοιογραφια, ας αφήσουμε τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη στην ησυχία του, μακρυά από την δυσοσμία της Ελληνικής μικροπολιτικής/κομματικής πραγματικότητας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είναι εξόφθαλμο ότι ο Χατζόπουλος δεν θέλει να διασύρει τον Άγιο Πορφύριο, αλλά αυτούς που συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τέτοιων Ανθρώπων (με άλφα κεφαλαίο) λόγια που δεν είπαν. Τα ίδια κάνουν και με τον Άγιο Παΐσιο και προέκυψε ο ελεεινά κακόγουστος "Παστίτσιος".

  Όμως, επειδή όντως το καλογερικό επίθετο τού συγκεκριμένου αγίου ήταν/είναι Καυσοκαλυβίτης, ο ατάλαντος Χαντζόπουλος όφειλε να το σεβαστεί και να μην το παραποιεί με τρόπο εντελώς κακόγουστο και χυδαίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Ας μην αναπαράγουμε λοιπόν τη χυδαιότητα.

   Στώμεν καλώς!

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.