15/5/18

Η συγκλονιστική μαρτυρία "Πόντος οι ρίζες μας μαρτυρίες γενοκτονίας" είναι στο ΘΕΜΑ!

Την παγκόσμια ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, στις 19 Μαΐου, τιμά ένα μοναδικό χρονικό: Ένα καθηλωτικό μωσαϊκό μαρτυριών, σε πρώτο πρόσωπο, από τους ανθρώπους που έζησαν οι ίδιοι την εθνική τραγωδία.

Αυτή την Κυριακή, το συγκλονιστικό βιβλίο του Αναστάσιου Λ. Σταμπουλίδη «Πόντος, οι Ρίζες μας - Μαρτυρίες Γενοκτονίας» είναι στο ΘΕΜΑ την Κυριακή 20 Μαΐου.

Ένα γεγονός που σήμερα φαντάζει σαν απίστευτο, υπερβολικά απάνθρωπο για να έχει συμβεί στ' αλήθεια αποτυπώνει το βιβλίο του Αναστάσιου Λ. Σταμπουλίδη «Πόντος, οι Ρίζες μας - Μαρτυρίες Γενοκτονίας». Οι πρωταγωνιστές των δεινών μιλάνε οι ίδιοι για όσα έζησαν στα βουνά του Πόντου, τις κολασμένες εκείνες ημέρες της καταστροφής.
Προσφέρουν μια εικόνα από την περιπετειώδη ζωή τους χωρίς φαντασιώσεις και μυθοπλασίες -κάτι που καθιστά πολύτιμο το συγκεκριμένο χρονικό.
Η γενοκτονία παρουσιάζεται μέσα από την ιστορία ενός χωριού στον Πόντο. Στις αρχές του 20ου αιώνα ο πληθυσμός του έφτανε στους 2.000 κατοίκους. Από τη μανία των Τούρκων απέμειναν μόλις 150. Το ίδιο συνέβη και στα γειτονικά χωριά που υπέστησαν ολοκαύτωμα, καθώς σχεδόν όλοι οι κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί στις εκκλησίες, στα σχολεία και στα σπίτια τους.
Η ύλη του βιβλίου ανήκει στους πρόσφυγες της πρώτης και δεύτερης γενιάς της Μικρασιατικής Καταστροφής, στους πρωταγωνιστές που κατέγραψαν στα ημερολόγιά τους τις αναμνήσεις τους από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, στους δεκάδες γνωστούς άγνωστους συγγραφείς, που αποτύπωσαν στα βιβλία τους τα θέματα του Ελληνισμού της Ανατολής.


Μην χάσετε την Κυριακή 20 Μαΐου το Πρώτο ΘΕΜΑ και το εξαιρετικό βιβλίο του Αναστάσιου Λ. Σταμπουλίδη «Πόντος, οι Ρίζες μας - Μαρτυρίες Γενοκτονίας». 

Μην το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.