30/5/18

Ζάεφ: Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα - Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας

«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προστατεύουν το μέλλον των "Μακεδόνων"» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός - Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία»

Για κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά το Σκοπιανό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει συμφωνία στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» προσθέτοντας ότι σήμερα θα συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του στην εξουσία.
»Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η "Μακεδονία" θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.
Όπως προανήγγειλε θα υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος στο οποίο οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο αφού πρώτα η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ με πλειοψηφία 61 βουλευτών.
«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των "Μακεδόνων". Η "Μακεδονία" εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε, τέλος, ότι μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς και ότι τον πρόεδρο Ιβανόφ θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. No worries Savvas. Tsipras said we went into the negotiations to "take" and not to "give"............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου φίλε Ζάεφ.
    Άκουσε μας.
    "Μακεδονική" γλώσσα και όνομα ελληνικό Σκοπιανέ μου Σλάβε, Σλαβοβούλγαρε δεν θα πάρεις πο-τέ! Είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να σας πάρει και να σας σηκώσει! Εσένα τον Τσίπρα, και όσους δεν έχουν συνειτοποιήσει πως το Σκοπιανό θα γίνει ο "τάφος" τους! Μας παραμυθιάζουν πως δέχονται φακέλους με σφαίρες!
    Καλέ μου φίλε Ζάεφ.
    Αν δεν χυθεί αίμα τώρα με το Σκοπιανό, θα χυθεί στο μέλλον με μαθηματική ακρίβεια! Το αίμα εκείνο θα είναι των παιδιών μας! Έτσι λοιπόν είμαστε αποφασισμένοι ότι γίνει να γίνει τώρα! Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύουμε και τις ζωές των παιδιών μας! Αρκετά έχουμε υποθηκεύσει με την ανοχή μας!
    Καλέ μου φίλε Ζάεφ.
    Κάνε δημοψήφισμα και πες στους πολίτες των Σκοπίων: θέλετε Κεντροβαλκανική Δημοκρατία να τελειώνουμε η κλωτσιές από από όσους σας περιστοιχίζουν και καραδοκούν να σας κάνουν φύλλο και φτερό.Άκουσε, σε παρακαλώ όταν σου μιλάω να μην χαζεύεις, κυρίως δε μη ψάχνεις στο πλήθος να βρείς την Μέρκελ.
    Καλέ μου Σκοπιανέ Ζάεφ, Σλάβε,Σλαβοβούλγαροσλάβε ξέρω πως ανησυχείς και πως ψάχνεις τρόπο να βγάλεις τρόπο να βγάλεις βουλγαρικό διαβατήριο όπως προκατόχοι σου με κυβερνητικά αξιώματα.
    Φίλε μου Ζάεφ
    Στο Δημοψήφισμα βάλε το εξής που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε: Κεντροβαλακανική Δημοκρατία η Ψευτομακεδονία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ὄνομα Μακεδονία στά Σκόπια σημαίνει φωτιά στά Βαλκάνια.
    Ὅπως θἐλει καί ἡ Τουρκία ἄλλωστε.
    Στήν Δὐση, οἱ ἠλἰθιοι πού σέ ὅλα ὑποπτεύονται τούς Ρώσους, στό θἐμα αὐτό πού εἶναι τό μόνο θέμα Πανσλαβισμοῦ πού ἐπιβιώνει, καί πού θά ἔπρεπε μόνο σέ αὐτό νά τούς ὐποπτεύονται, γιατί δέν καταλαβάίνουν ὅτι φωτιά στά Βαλκάνια περιμένουν οἱ ἐναπομείναντες πανσλαβιστές εἰς Ρωσία καί Βουλγαρία;

    Ἐξυπηρετεῖ τό ΝΑΤΟ καί τήν Ε.Ε. νά γίνουμε μπουρλότο, ἄλλως, νά λάβουν οἱ Ρῶσοι εἴτε ἀπό τούς Σκοπιανούς εἴτε ἀπό ἐμᾶς μόνιμη διέξοδο στήν Μεσόγειο; Μᾶλλον. Ἔτσι φαίνεται.
    Ἄρα, κάπου ἀλλοῦ στοχεύθουν στίς σχέσεις τους μἐ τήν Ρωσία... Π.χ. εἴτε καί τῆς στήνουν παγίδα ὥστε νά παρέμβη καί.....εἴτε ἄν δέν παρέμβη νά στριμωχτῆ containement) περισσότερο ἀκόμη.
    Δέν θά τούς βγῆ! Θά βγῆ ἀποτέλεσμα ἀκριβῶς ἀντίθετο.

    Ἑλλάδα καί Σκόπια, μαζί μέ τήν Ἀλβανία, ἔχουμε κοινό συμφέρον, νά μήν γίνουμε τά πειραματόζωα τοῦ ΝΑΤΟ στήν περιοχή μας, οὔτε ἐξαρτήματα ἑνός παρωχημένου Πανσλαβισμοῦ.
    Πρέπει ὡς συγκροτημένα κράτη, νά μείνουμε στήν Ε.Ε., ἀλλά χωρίς κανέναν ἀλυτρωτισμό ἐκ μέρους τῶν Σκοπίων (οὔτε τῆς Βουλγαρίας διά τῶν Σκοπίων) σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος, καί πρός τήν κατεύθυνση τῆς σθεναρῆς ὑποστηρίξεως καί στηρίξεως ἤπιας πολιτικῆς ἐπιρροῆς καί τῆς Ρωσίας στά Βαλκάνια.
    Ἀλλιῶς θά εἴμαστε πάντα πειραματόζωα, καί ὡς κράτη καί ὡς ἔθνη, τοῦ κάθε κυρίου "πρέσβη....", γιά βόμβες, ἀνατροπές, ἐλεγχόμενες συγκρούσεις, ἀναζωπυρώσεις ἐθνικῶν ἐχθροτήτων, προβοκάτσιες, βρώμικου ἐμπιορίου, ἐγκληματοποιήσεως τῶν κοινωνιῶν μας κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθετικο σεναριο συμφωνο με την εν γενει κεντρικη πολιτικη αποψη ολων των κομματων..
    " το ΝΑΤΟ....η ΕΕ....οι ΗΠΑ ....επιθυμουν για λογους υψιστης ασφαλειας της Δυσης...και για την ενεργειακη αυταρκεια της ενωσης...για την οικονομικη προοδο της...." Να εκτελεστουν αμεσα 10.000.000 Ελληνες με μια σφαιρα στο κεφαλι..."....Συσωμος ο πολιτικος κοσμος της Ελλαδας συμφωνει ...για το καλο της ανθρωποτητας....της ελευθερης οικονομιας....και της ιδιας της ιστοριας....Το νομοσχεδιο για τις εκτελεσεις θα κατατεθει στην Βουλη των Ελληνων και θα ψηφιστει με απλη πλειοψηφια 151 βουλευτων...χωρις δημοψηφισμα....Τυχον αντιδρασεις λαικιστων ακροδεξιων...φασιστικων στοιχειων θα αντιμετωπιστουν με τρεις σφαιρες στο κεφαλι...μετα απο δοξολογια στον ιερο ναο του Διαφωτισμου...της προοδου και της Αναγεννησης....του μεγαλου υπερκοσμιου Καρλομαγνου του...σοφου.
    Μην γελατε....ειναι το επωμενο που θα ζητησουν .....οι αγορες προαπαιτουμενο....για να μην πεσει ...το σπρεντ....το αντικαθιστα με το.....ντεντ....Ηρεμα καπνιστε τον ....ναργιλε....αφου ισιαξετε τον ...καναπε σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Λαρισα ....εχει πεσει διαφωνια μεταξυ των κατοικων για το αν η πολη θαναι απ την μια πλευρα των ...συνορων η ...την αλλη .Ακουστηκε οτι επειδη ειναι πεδιαδα ολο...καλο θαταν να μην κοπει στην μεση κι ετσι οι Σκοπιανοι να βαλουν συνορα στην ...Λαμια.Οι Γερμανοι συμφωνησαν αμεσως...το ιδιο κι ο Κοτζιας.....ειναι ιστορικη ευκαιρια δηλωσε....το ιδιο ειπε και η Μπακογιαννη....απ την Κρητη...οτι γινει αρκει ναναι ....εργκα ομνες και εργκα πορνες....Ετσι κι αλλιως η Κρητη ειναι μακρυα....Βρεξτε πολλες σανιδες...θα χρειαστουν στο εξης...Καποιος ρωτησε ...τι θα γινει με τις συνταξεις.....Εφυγαν τρεχοντας ολες οι ...μαιμουδες απ τα δενδρα ...τα γελια τους γεμισαν το δασος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.