1/5/18

Αρμενία: Ο Νικόλ Πασινιάν μοναδικός υποψήφιος πρωθυπουργός

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Αρμενία Νικόλ Πασινιάν (φωτ.: 1tv.ge)
  • Ένα 24ωρο απομένει μέχρι την ψηφοφορία για την εκλογή του επόμενου πρωθυπουργού της Αρμενίας, με μοναδική υποψηφιότητα εκείνη του επικεφαλής της αρμενικής αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν που ορίστηκε σήμερα υποψήφιος του συνασπισμού Yelk. Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πασινιάν, ενώ βρισκόταν στο Κοινοβούλιο για «διαβουλεύσεις με όλες τις πολιτικές παρατάξεις».
«Καθήκον μας είναι να επιλύσουμε την πολιτική κρίση στη χώρα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αν και μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα, η εκλογή του Πασινιάν μόνο βέβαιη δεν είναι αφού απαιτούνται 53 ψήφοι σε σύνολο 105 βουλευτών και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει μόλις τις 47. 

Τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζουν ο συνασπισμός Yelk (9 έδρες), το κόμμα Ευημερούσα Αρμενία (31 έδρες) και το κόμμα Αρμενική Επαναστατική Συμμαχία (7 έδρες).

Η μόνη ελπίδα του Νικόλ Πασινιάν είναι κάποιοι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος του πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού Σερζ Σαρκισιάν που αποφάσισε να μην προτείνει δικό του υποψήφιο. «Αν τρεις κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις υποστηρίξουν έναν υποψήφιο για να εκλεγεί πρωθυπουργός, τότε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν θα είναι αντίθετο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαγκράμ Μπαγκντασαριάν, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.