14/5/18

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Μια προειδοποίηση γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί!!!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Τα επιστημονικά στοιχεία είναι συντριπτικά και κάθε μέρα που περνάει γίνονται περισσότερα.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται στις πέντε ηπείρους δεν είναι τυχαία. Αντανακλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι φοβερές θεομηνίες, για όσους τις αντιμετωπίζουν, τίποτα σπουδαίο όμως σε σύγκριση με αυτό που πιθανώς έρχεται, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα αντιμετώπισης και αναστροφής.
Δυστυχώς, ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα και πολιτικοί που συνδέονται με αυτά κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν τη λήψη τέτοιων μέτρων. Διασπείρουν μάλιστα μια καθαρά αντιεπιστημονική προπαγάνδα που, σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, με τους ανθρώπους να χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, στην Επιστήμη και στη Λογική και να στρέφονται στη μεταφυσική πίστη, αποκτούν μεγάλο έδαφος να αναπτυχθούν.
Ωστόσο, και η Λογική και η Επιστήμη είναι αμείλικτες.
Η Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα έξη ετήσιες εκθέσεις που εξετάζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε συσχετισμό με την κλιματική αλλαγή. Η τελευταία έκθεσή της περιλαμβάνει τη μελέτη των καιρικών φαινομένων του 2016 και είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2016 θα ήταν αδύνατο να συμβούν στην προβιομηχανική εποχή.
Μεταξύ των γεγονότων που δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς να… βάλουμε το χεράκι μας, είναι το παγκόσμιο ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας του πλανήτη, που σημειώθηκε ακριβώς το 2016, το κύμα θερμότητας που έπληξε την Ασία, όπως και το κύμα θερμών θαλάσσιων μαζών που κατευθύνθηκε στην Αλάσκα.
Τα φαινόμενα αυτά δεν είχαν ξανασυμβεί, είχαν όμως προβλεφθεί από την θεωρία της κλιματικής αλλαγής, καθώς αναπτύσσονταν εξαιτίας της ανθρωπογενούς δραστηριότητα ισχυρές τάσεις που ξέφευγαν που έσπρωχναν τον καιρό έξω από τα φυσικά όρια των μεταβολών του. Η θεωρία είχε επίσης προβλέψει ότι τα πρώτα φαινόμενα που θα παρατηρηθούν είναι φαινόμενα ακραίου καύσωνα, όπως και συνέβη.
Στην έκθεσή της, η Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία επισκόπησε 27 εργασίες που εξέτασαν συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα. 21 από αυτές εντόπισαν την κλιματική αλλαγή ως καταλύτη ενός καιρικού φαινομένου, ενώ έξη όχι. Τα τελευταία έξη χρόνια έχουν εξετασθεί 131 μελέτες, τα δύο τρίτα των οποίων εντοπίζουν συσχέτιση με την κλιματική αλλαγή, ενώ το ένα τρίτο όχι. Η μεθοδολογία των ερευνητών είναι να ασχολούνται με ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων αν συσχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.
Τα πιο εντυπωσιακά ακραία καιρικά φαινόμενα το 2016 ήταν:
H συνέχεια του άρθρου στο ιστολόγιο του Δ. Κωνσταντακόπουλου

8 σχόλια:

  1. Αν δεν σταματήσει ο άνθρωπος την ανεξέλεγκτη "ανάπτυξη"........ θα τον σταματήσει ο θεός !!! και τότε να δεις κλάμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ βολικη εξηγηση υπερθερμανσης.Δισδιακριτα τα ορια επιστημης ...ιστοριας....του φυσιολογικου κυκλου αυθαιρετη ερμηνεια...τα προιστορικα δεδομενα στον....αγυριστο...οι ρυποι εγιναν μια κομπινα χρηματων....τελη...φοροι...επιτοκια...αγορες ....ρυπων...τραπεζες...κλπ....Το ψεμμα συνεφο...το πακετο ευγευστο...οι παραγωντες Ηλιος...αξωνες κλιση της Γης...στα αζητητα...ενα σωρο ψευδους με πασπαλισμα επιστημης...με αποντα τα βιομηχανικα συμφεροντα...που ολως παραδοξως λειπουν....αν και αφορουν την βιομηχανια...με αποντες τους ρυπους των αεροπλανων ....ενα σωρο απουσιες...ορυχεια υλικων γισ ηλιακα κατοπτρα....ρυποι επεξεργασιας αυτων των υλικων...κλπ.Και ολα αυτα....εχουν σκανδαλωδως ....μια χωρα προελευσης...και τους δορυφορους της....Ολως τυχαιως....Ρωσοι....Κινεζοι κλπ δεν ανησυχουν τοσο οσο οι.....πονοψυχοι...ελεημονες...μεγαλοκαρδοι
    Αμερικανοι....που πονανε την ανθρωτητα.....ορα Ιρακ....Συρια....Ουκρανια....Γιουγκοσλαβια....και ριχνουν ....αντιρυπαντικες βομβες...κανοντας ερημο το τοπιο ...πιο πολυ απ την υπερθερμανση...και τα εκατομμυρια νεκρων φτωχων πανε στον παραδεισο ...χωρις ρυπους...που σκοτωνουν μακροπροθεσμα....μπαμ και κατω...βραχυπροθεσμα....Ο καθαρος αερας ναναι καλα που θα μεινει καθαρος για τον κανενα....Αν λυωσουν οι παγοι...αλοιμονο....χαθηκαμε...δεν ξαναλυωσαν ...ποτε μεταξυ δυο περιοδων παγετωνων....ποτε....μα ποτε....και ουτε θα ξαναπαγωσουν ποτε....για να ξαναλυωσουν ....αρκει ναχει ...κονομα ....το ανεκδοτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. D.C. swamp διαμετρικα αντιθετο της ΛΟΓΙΚΗΣ. Νεες επιστημες κατασκευαζοντε σε διαφορετικα εργαστηρια για να καλυπτουν την αναγκη για *διαφορετικοτητα*. Το προσταγμα της Νεας Εποχης. Κατι σαν το Αντιγονη με κοκκινο φορεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας γ.... κ. Κωνσταντακόπουλε με την ανησυχία σου για την "κλιματική αλλαγή" !
    Θυμήθηκες τα παπανδρεικά σου ;
    Σας επιασε ο πόνος ολους τους χορτάτους, οσους ξέσκισαν κάθε ικμάδα πλούτου, πόρων, δημιουργικότητος σ'αυτήν την γή...Τώρα σας μυρίζει το τέλος και το ρίξατε στην οικολογία !
    Οσο και να προσπαθείτε να στρέψετε το μίσος, την αγανάκτηση, την βούληση για εκδίκηση στο ...κλίμα, η Ιστορία δεν γυρίζει πίσω, ερχεται η Νέμεσις...Δεν σας σώζει ούτε η ανακύκλωση, ούτε οι "εναλλακτικές πηγές ενέργειας", ούτε η "ερευνα", ούτε οι ψευδο-επιστήμες του "περιβάλλοντος" και της "πράσινης ενέργειας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Βοταν...Για ρωτα βρε Βοταν τον καθε...καθε...μ......δεκα χρονια πληρωνουμε τελη ρυπων στο ρευμα...Μαζευτηκαν πχ.15 δις....που πηγαν αυτα ....ποσους ρυπους εκοψαν...μετρησιμα...απο .. επιστημονκες επιτροπες.. σε αριθμους...ποιος ...π......τα εφαγε εξαπατωντας εναν λαο....και γιατι το συνεχιζουν να κλεβουν χωρις ενας εισαγγελεας να πιασει τους απατεωνες ??? Που ....σκ.....ειναι οι πανεπιστιμιακες επιτροπες που λενε οτι ναναι για κινδυνους κλιματος ...και ουτε λεξη για το κλεφτρομανι αυτο ...?? Γιατι δεν λενε..." ελατε εδω ρε π......δες...φερτε λογαριασμο ..που δωσατε κσθε ευρω ρυπων...και ποσα ...κιλα ρυπων κοψατε με αυτα....πριν σας κοψουμε τον κωλ.....?? Οικολογοι και μαλακ....ες....ενα σκατοξυλο θελουν
      Ολοι συτοι οι εμετικοι ψευτες...που επικαλουνται και τις επιστημες ( !!!)...Η Πτολεμαιδα φταιει....οχι οι Γερμανοι που παραγουν 20.000.000 συτοκινητα ετησια....που βγαζουν τρις τονων ετησια ρυπους....ουτε οι χημικες τους βιομηχανιες που βγαζουν δεκαδες τρις αερια απειρως τοξικοτερα του διοξειδιου...η λιπασματα...που διαλυουν και αερα και θαλασσα...και το ...υπεδαφος..Οχι απλα ξυλο...σκατοξυλο σε ολους αυτους...μεχρι να γινουν μπαλονια μαυρα....Ας μην τους ακουμε πια ησυχα ...ας τους λειδωρουμε τους γελοιους ολους...το ξεφτηλισαν...

      Διαγραφή
  5. αν από την αρχή της ανακάλυψεως του θερμοκετρου, μετρουσαμε τις θερμοκρασίες του πλανήτη μας... 200 χρονια από τον Κελσιο και το διαιρουσαμε με τα 1500000000 (εναμισο δις χρόνια που υπάρχει η γη μας) θα είχαμε ασφαλή δείγμα για το 1 δακακις εκατομμυριοστο της εικόνας για τις αυξομειωσεις στην θερμοκρασία του πλανήτη μας!!!!
    Καθόλου ασφαλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μετρουσαμε ποσους μαλ....ες.....παραγει ετησια η Αμερικη και η Γερμανια πχ...το βαρος τους θαταν μεγαλυτερο απ το βαρος των ρυπων που λενε... κι αντε στο καλο ...εγω δεν πληρωνω ρυπους...διοτι δεν ανησυχω..ας πληρωσουν αυτοι που ανησυχουν.. οχι πουστιες...να μοιραστω εγω τις...ανησυχιες τους !!!Διοτι αν ειναι ετσι.....τοτε να μοιραστουν κι συτοι τις δικες μου !!! Εγω ανησυχω αν θαχω αυριο 10 εκατομ. Ευρω...ας βαλουν τελη μεταξυ τους να με καλυψουν...

      Διαγραφή
    2. Κατα εναν ...παραξενο λογο...τα ανησυχα Αμερικανικα...πανεπιστημια...επιτροπες...κλπ...που λενε στους αλλους κανετε συτο...εκεινο κλπ...ξεχασαν οτι η ....Αμερικη αποχωρισε απ την συμφωνια για το κλιμα...διοτι βρηκε τις αποψεις τους ...μπαρουφες !!!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.