14/5/18

Απάντηση του Κ. Φουντά (ερευνητικού εκπρόσωπου του CΕRN στην Ελλάδα) στον καθηγητή Ευ. Γαζή

Απάντηση στα όσα ανέφερε ο καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ, Ευάγγελος Γαζής σχετικά με την προοπτική δημιουργίας πρότυπου αντικαρκινικού κέντρου του CERN στην Ελλάδα, προχώρησε ο Καθηγητής Φυσικής του Παν/μιου Ιωαννίνων και Ερευνητικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN Κ. Φουντάς
Στην απάντησή του ο κ. Φουντάς σημειώνει:
«Πιστεύω ότι τα λεγόμενα του Καθ. Ε. Γαζή σε πολλά σημεία δεν συνάδουν με την  πραγματικότητα. Θα ήθελα λοιπόν να διευκρινίσω τα έξης σχετικά με την πρόταση της δημοκρατίας του Μαυροβουνίου για την ίδρυση κέντρου θεραπείας καρκίνου με δέσμες σωματιδίων.
1. Ερευνήθηκε η βιωσιμότητα των υπαρχόντων κέντρων στην Ευρώπη και διαπιστώσαμε ότι κανένα από αυτά τα κέντρα δεν κατάφερε να επιβιώσει αυτόνομα μετά την αρχική επένδυση, η οποία δεν ήταν 100 εκατομμύρια ευρώ όπως αναφέρει ο Καθ. Ε. Γαζής αλλά ήταν στην περιοχή των 140-170 εκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια, τα έσοδα από τους ασθενείς όχι μόνον δεν ήταν αρκετά για να αποσβέσουν την αρχική επένδυση όπως ισχυρίζεται ο Καθ. Ε. Γαζής, αλλά οι κυβερνήσεις των χωρών τους χρειάζεται συνεχώς να τα ενισχύουν με χρηματικά ποσά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αυτό το αναγνωρίζουν τώρα οι περισσότερες χώρες οι οποίες με αρκετό αρχικό ενθουσιασμό έλαβαν αποφάσεις για την κατασκευή τέτοιων κέντρων.

Για τη συνέχεια kathimerini

3 σχόλια:

  1. Παραιτήθηκε ο καθηγητής του ΕΜΠ ή θα συνεχίσει να ταπεινώνεται από εκπροσώπους οργανισμών?

    Αν δεν ξερουν γιατι μιλανε δεν καταλαβαινω γιατι ειναι καθηγητες στα μεγαλυτερα ελληνικα πανεπιστημια... Η μαλλον ξερουμε γιατι ειναι καθηγητες στα μεγαλυτερα ελληνικα πανεπιστημια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά μία ακόμη μούφα είδηση της "αδέσμευτης" δημοσιγραφίας, από ένα εκπρόσωπο της διαχρονικής Πανεπιστημιακής σήψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Ευ. Γαζής ήταν τα προηγούμενα χρόνια ο ερευνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, θέση την οποία κατέχει τώρα ο κ. Κ. Φουντάς. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά τη διαμάχη ευεξήγητη! Το ποιός έχει δίκιο μάλλον δεν είμαστε σε θέση να το κρίνουμε εμείς διότι μη ευρισκόμενοι "στα πράγματα" δεν μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα σωστά δεδομένα. Το δυστύχημα με εμάς τους Έλληνες είναι ότι δε δεχόμαστε με τίποτε να υλοποιήσουμε κάτι που έχει προτείνει κάποιος άλλος, αφού η ιδέα δεν ήταν δικιά μας. Η Πατρίδα μας είναι γεμάτη φωστήρες (και σωτήρες) αλλά αυτό που υπάρχει σε μεγάλη έλλειψη είναι ο κοινός νούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.